mmount

Ekspert om Mount: – Kan blomstre i miljøet til Ten Hag

Øyvind Eide karakteriserer signeringen av Mason Mount som et veldig godt valg.

Publisert Sist oppdatert

Fotballtreneren med UEFA Pro-lisens snakket om den United-aktuelle 24-åringen i «Uno»-podkasten til united.no for kort tid siden.

Torsdag ettermiddag meldte Fabrizio Romano og David Ornstein om at Manchester United og Chelsea er enige om en overgangssum på 60 millioner pund for midtbanespilleren.

– Basert på fakta som vi har, med tanke på overgangssummer og sånne ting, så tror jeg at Mason Mount kan være – om ikke det beste man kan få, så i hvert fall et  veldig, veldig godt valg, sier Eide i «Uno»-episoden.

Start avspilleren nedenfor for å klikke deg direkte inn på intervjuet med Eide!

– Mount har de egenskapene som handler om kreativitet, det å kunne vende spill, en god pasningsfot, og godt overblikk. Han har mange av de offensive egenskapene til Christian Eriksen.

– Med Eriksen på sentral midtbane går det for sent, spesielt i oppgjørene mot de beste lagene. Eriksen kan fort bli flyttet fram i banen, han er veldig god der. Det er jo også Mount. Men Mount har i tillegg gode defensive egenskaper, mye større frekvens enn det Eriksen har, og dekker i det hele tatt mye mer rom. Og det er det jeg tror Ten Hag tenker på – at han skal kunne fortsette å ha noen av egenskapene som Eriksen har i forhold til overblikk, styre spillet, diktere tempo, og få mye mer beinflytting og rekkevidde på midtbanen, sammen med Casemiro der. Jeg tror han tenker at det er Mount og Casemiro på midten neste sesong.

Manchester United har også vært koblet til midtbanespillere som Declan Rice, Moises Caicedo og Adrien Rabiot i sommer.

Mount hadde ikke sin beste sesong i Chelsea-drakten forrige sesong, men Eide tror Ten Hag kan få det beste ut av 24-åringen på Old Trafford.

– Nå er det noen som vil si at Mount ikke har levert den sesongen her, og at han har vært en del på benken for Chelsea.

– Men det er bare å si lykke til til de som tenkte at det var lett å prestere for det Chelsea-laget som har spilt i år. Der har det vært mye rot, og det er få spillere som har levert opp mot potensialet sitt. Så det at en litt yngre spiller som Mount ikke har levert på sitt beste det siste året, det skal ikke brukes mot han, det tror jeg er viktig.

– Han kommer fra en veldig vanskelig tilværelse i Chelsea, og jeg tror han kan blomstre  når han kommer ut av det miljøet og inn i et veldig tydelig, organisert og positivt miljø, som Ten Hag skaper nå.

Mason Mount har naturligvis vært på agendaen i flere «Uno»-episoder de siste ukene. Nedenfor kan du se siste episode!

 

Powered by Labrador CMS