Mason Mount

– Jeg likte den rollen godt

Publisert Sist oppdatert

På gressmatten på Ullevaal fikk Mason Mount onsdag sine første 45 minutter i Manchester United-trøya.

24-åringen spilte i en midtbanetrio bestående av han, Hannibal Mejbri og Kobbie Mainoo, der sistnevnte hadde størst defensiv ansvar, mens Hannibal var den mest offensive.

Etter kampen var Mount godt fornøyd med sin rolle på midtbanen, fra en nokså lik utgangsposisjon som vi så Christian Eriksen i store deler av forrige sesong.

– Jeg likte den rollen godt i dag, sa han til MUTV.

– Å kunne droppe ned og motta ballen og starte spillet fra litt dypere, men også ha den friheten til å kunne gå fremover og komme i boksen, fortsetter han.

Det var heller ikke langt unna at Mount fikk med seg en scoring fra debuten, da han gjenvant ballen høyt og prøvde seg på en chip som gikk like over.

– Jeg prøvde å ta løpene inn bak, og hjelpe med startpresset. Jeg fikk den sjansen ved bare å starte presset, forklarer han.

Det føltes uansett godt for Mount å komme i gang med den første kampen i sesongoppkjøringen.

– Vi har jobbet veldig hardt på trening, så det er fint nå å få det i praksis og spille på banen.

– Den første uken handler mest om å få beina i gang igjen, få distansen i beina ved å løpe. Men vi har definitivt jobbet med litt taktikk også, inn mot denne kampen. Jeg har definitivt fått en større forståelse av hvordan manageren ønsker å jobbe og hvordan gutta spiller.

Neste kamp for Mount & co. er onsdag 19. juli mot Lyon i Edinburgh.

– Nå handler det åpenbart om å bruke disse kampene til å jobbe mer med det og gjøre ting i praksis når vi kommer på banen. Det var en god start i dag, en god seier. Som jeg, så er det viktig å få minuttene i beina, men det er også viktig å vinne og det er det vi ønsker å gjøre denne sesongen.

I intervjuet skryter Mount også av ungguttene, som kom inn til den andre omgangen og sørget for at United vant 2-0.

– Da unggutta kom inn og spilte, var de fantastiske. De var briljante. Det var veldig fint for klubben å se dem komme inn og gjøre det bra.

Powered by Labrador CMS