– Alex takket nei til Zidane

Martin Edwards avslører hvorfor United aldri hentet den franske ballkunstneren.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av sin tid i sjefsstolen har Martin Edwards vært med på å hente mange stjerner til United.

Men han har også sett fremtidige stjerner glippe, og Zinedine Zidane er definitivt en av disse.

– Eric anbefalte ham

Manchester Uniteds sjefsspeider Les Kershaw hadde sett en ung Zinedine Zidane i aksjon flere ganger og anbefalte Bordeaux-spilleren på det varmeste til United.

Da Edwards diskuterte Zidane med Alex Ferguson vegret imidlertid skotten seg for å hente Zidane, og han hadde en helt spesielle grunn.

ET IKON: Sir Alex Ferguson mente Eric Cantona sin posisjon i United kunne blitt vanskelig dersom skotten hadde hentet Zinedine Zidane. Det skriver Martin Edwards i sin nye bok «Red Glory».

Det avslører Edwards i sin nye bok «Red Glory» der han forteller om livet i Manchester United sett med hans øyne som klubbeier og direktør.

– Jeg nevnte Zidane til Alex og Alex sa til meg at Eric (Cantona) også hadde nevnt navnet hans. Men Alex mente Zidane spilte i Eric sin posisjon og at det kunne ha påvirket Eric negativ. Alex valgte Eric, forklarer Edwards i boken.

Eric Cantona var fast betemt på å legge opp som spiller etter karatesparkene på Selhurst Park i 1995, men Ferguson reiste til Paris og klarte å overtale Cantona til å fortsette.

Etter Cantonas comeback den påfølgende sesongen ble den rutinerte franskmannen helt avgjørede for at Manchester United tok innersvingen på Kevin Keegans Newcastle på vårparten.

Cantona ble matchvinner i en rekke 1-0-kamper våren 1996, deriblant mot nettopp Newcastle.

Cantona avgjorde også FA-cupfinalen i 1996 da United slo Liverpool 1-0 på Wembley og besørget klubbens andre «Double».

Én historie, to versjoner

Zidane var imidlertid ikke den eneste stjernespilleren United gikk glipp av i Edwards sin tid i direktørstolen på Old Trafford.

– Paul Gascoigne var definitivt en vi gikk glipp av. Vi trodde han ville komme, men han bestemte seg for å dra til Tottenham i stedet, forklarer Edwards til MUTV.

Ferguson har selv forklart at Gascoigne ringte ham like før han skulle på ferie og forsikret Uniteds legendariske manager at han ville komme til United, for så å ombestemme seg i siste liten.

En annen stjerne som kunne blitt United-spiller var Gary Lineker. 

Ifølge Edwards ringte Linekers agent Jon Holmes da Lineker var på vei til Everton og forklarte at måltyven helst ville til United. 

– Jeg nevnte det for Ron (Atklinson red. anm), men han sa «jeg har fire spisser allerede. Det siste jeg trenger er enda en angriper», forklarer Edwards.

Atkinson har imidlertid en annen versjon av det som skjedde.

– Vi hadde muligheten til å hente Lineker, men jeg hadde fått beskjed om at vi måtte balansere regnskapet. Skulle Lineker komme, måtte noen andre forlate United. Før jeg rakk å selge noen hadde han skrevet under for Everton, sa Atkinson i et eksklusivt intervju med United-Supporteren sist vinter.

Nei og atter nei

Sir Alex Ferguson hadde også muligheten til å hente John Barnes før han ble Liverpool-spiller, men Edwards sier Ferguson valgte å gi Jesper Olsen en ny sjanse og takket nei.

To ganger takket også Alan Shearer nei til Manchester United, men Edwards forklarer at det ikke bare var Shearer selv som gjorde en mulig overgang til United vanskelig.

– Jeg hadde forhandlet med Blackburn og trodde Shearer var på vei, men Blackburn-eier Jack Walker satte seg på bekbeina. «Over mitt lik» var holdningen hans med tanke på en overgang til Manchester United, skriver Edwards.

I stedet lot Walker ham gå Newcastle.

I intervjuet med MUTV avslører Martin Edwards også hvilken fem spillere han mener var de beste kjøpene klubben gjorde med ham i sjefsstolen.

Eric Cantona, Peter Schmeichel, Denis Irwin, Bryan Robson og Roy Keane er de fem som får plass på Edwards sin liste. 

 

Powered by Labrador CMS