Det vil seg ikke for tyskerne

Markus Neumayr, Ron-Robert Zieler, og nå Bastian Schweinsteiger. Ingen av dem klarte seg i United.

Publisert Sist oppdatert

Ilkay Gündogan, Marco Reus og en rekke andre tyske stjerner har blitt koblet til United de siste årene. Vi endte i 2015 opp med Bastian Schweinsteiger. Spilleren vi så gjerne skulle ha sett i Manchester United-drakt tre år før han faktisk kom.

Det hele endte med en relativt tidlig exit for den regjerende verdensmesteren, som ble den første tyskeren til å ikle seg Uniteds a-lagstrøye. Tirsdag ble han nemlig meldt klar for amerikanske Chicago Fire.

To tyskere har imidlertid hatt sentrale roller på reservelaget tidligere – bare for å måtte fortsette karrierene i andre klubber.

Denne saken ble først publisert i januar 2014, men blir nå republisert med et par modifikasjoner.

Bastian Schweinsteiger, 32 år, Chicago Fire

Én av de aller, aller, beste spillerne i sin posisjon de siste ti årene. Han har vunnet Bundesliga, Champions League og fotball-VM, og alltid vært sentral på både Tyskland og Bayern München.

Det var dermed med både glede og speksis at United hentet en noe aldret Schweinsteiger fra Bayern München sommeren 2015. Dessverre ble det ingen suksess for den tyske midtbanegeneralen.

Hans første sesong var preget av både skader og en nedadgående prestasjonskurve, og han fikk dermed bare starte 21 kamper for sin gamle kamerat og mentor, Louis van Gaal, som var med på å forme Schweinsteiger da nederlenderen var sjef i Bayern.

Under ett år etter «Basti»s ankomst ble Van Gaal byttet ut med Mourinho, og vondt skulle bli til verre.

Skader og formsvikt førte til at han i debutsesongen bare startet 21 kamper for daværende manager Louis van Gaals lag. Så, med José Mourinhos ankomst i fjor sommer, var det på det nærmeste over og ut for den sympatiske tyskeren.

«BASTI»: Farvel, Schweinsteiger!

Han ble rett og slett degradert og flyttet fra førstelaget til u23-laget. Dit var han frem til han fikk et lite innhopp på tampen av et Ligacup-oppgjør mot West Ham i slutten av november.

Da han fastsatte sluttresultatet til 4-0 mot Wigan i FA-cupen i slutten av januar fikk han altså sin siste kamp på Old Trafford. Noen uker senere fikk han sin siste kamp for rødtrøyene da de gjestet St. Étienne på Stade Geoffroy-Guichard da han erstattet Michael Carrick med en knapp halvtime igjen på klokka.

– Det er trist å skulle forlate så mange venner i Manchester United, men samtidig er jeg takknemlig over at klubben lar meg få sjansen til å ta imot denne utfordringen fra Chicago Fire, sa Schweinsteiger til ManUtd.com da overgangen ble klar tirsdag.

Ron-Robert Zieler, 28 år, Leicester

De fleste kjenner til Ron-Robert Zieler, keeperen som forsøkte seg i United fra 2008. Zieler gjorde seg bemerket på både U18- og reservelag, og fikk også én opptreden på A-lagets benk under en ligacupkamp høsten 2008.

Skader ødela noe underveis, og de eneste A-lagskampene han fikk i England var på utlån i Northampton. Zieler reiste tilbake til Tyskland i 2010, der han kom med i Hannovers tropp.

Etterpå har alt vært en gedigen opptur.

Ron-Robert Zieler med VM-trofeet i 2014.

I løpet av seks-sju måneder i Hannover så fikk han sjansen på A-laget, og etterpå har han aldri sett seg tilbake. Han har vært fast på det tyske laget siden 2011, og har også slått seg inn i den tyske A-landslagstroppen.

28-åringen har altså fått en flott karriere, og er også den tyskeren som har vært nærmest spill for Uniteds A-lag.

Zieler er nå reservelagskeeper i Leicester.

Markus Neumayr, FC Luzern, 30 år

Det er kanskje ikke like mange som husker Markus Neumayr.

.

Som 17-åring, i 2003, ble den tyske midtbanespilleren plukket opp av United, og han fikk etter hvert en fin karriere på reservelaget.

Han ble omtalt som «den nye David Beckham» og spilte på et reservelag bestående av spillere som Gerard Pique, Jonny Evans og Giuseppe Rossi. Han spilte også på lag med navn som Scholes, Solskjær, Keane og Gary Neville på Uniteds reservelag, men klarte aldri å ta skrittet opp til A-lagsnivå.

Markus Neumayr i Duisburg-drakt.

Dermed forlot han klubben i 2006.

Etterpå har han forsøkt seg flere steder, men uten å slå seg til ro. Den videre karrieren startet i Duisburg og gikk så videre til Zulte Waregem, Rot-Weiss Essen, Wacker Burghausen, Thun, Bellizona, Vaduz, og nå FC Luzern i Sveits.

Fra 2013 til 2015 var han sentral for et Vaduz-lag som i 2014 rykket opp til øverste nivå i Sveits. I januar signerte han en 1,5-års kontrakt med Luzern, som befinner seg i Sveits øverste divisjon, og ble også denne måneden offisielt sveitsisk statsborger.

Den nye Beckham ble altså ikke helt som den originale Beckham…

Powered by Labrador CMS