– Tar over Coventry

Mark Robins, mannen som fikk æren for å redde Sir Alex Fergusons jobb for 22 år siden, blir etter alt å dømme ny manager i Coventry.

Publisert Sist oppdatert

7. januar 1990. Manchester United møter Nottingham Forest borte i FA-cupen, og media spekulerer i at et tap vil bety slutten på en ung Alex Fergusons æra som manager for De røde djevlene.

20 år gamle Mark Robins setter inn kampens eneste mål og blir den store helten på et United-lag som til slutt går hele veien og vinner FA-cupen denne sesongen.

– Jeg har ingen anelse. Ingen vil noen gang få svaret på det, men jeg er glad for at det aldri gikk så langt og at han fikk muligheten til å fullføre sin skjebne, fortalte Robins til BBC Sport for noen år tilbake på spørsmål om scoringen reddet Fergies jobb.

Etter det er alt historie. Robins og Ferguson skilte lag allerede i 1992, men etter endt spillerkarriere satset Robins som manager.

Han har vært klubbløs siden han sa opp jobben i Barnsley på slutten av 2010/11-sesongen, men ser nå ut til komme i arbeid igjen i Coventry. BBC Coventry and Warwickshire hevder at Robins er klubbens førstevalg til å erstatte Andy Thorn, som fikk sparken i slutten av august.

Coventry har startet League One-sesongen forferdelig. I sin første sesong på nivå tre på 48 år står klubben med fattige tre poeng på seks kamper og ligger under nedrykksstreken.

Powered by Labrador CMS