– Jeg burde ha blitt

Ex-Red Mark Robins innrømmer at det var et feilgrep å forlate Old Trafford i 1992.

Publisert Sist oppdatert

Den nåværende Huddersfield-manageren var 22 år gammel og en lovende spiss da han fant ut at han ikke lenger hadde lyst til å slite reservebenken for Alex Fergusons lag. Isteden ville han finne seg en ny klubb.

– Jeg ba om å få dra fordi jeg ønsket spilletid, bekrefter Robins i et intervju med Inside United.

Til Norwich

Og ny klubb ble det. Norwich City hadde mye på gang og klarte å friste den tettbygde, men bare 172 cm høye krølltoppen, til en overgang til Carrow Road. Datoen var 14. august 1992 – dagen før United innledet en ligasesong som skulle ende med klubbens første ligatrofé på 26 lange år.

– Det var nok et stort feilgrep fra min side, innrømmer Robins når han nå ser tilbake på det han stelte istand for snart 21 år siden.

– Men når man er ung og sta gjør man det man tror er til det beste for en selv. Da tar man gjerne avgjørelser uten å ha peiling på hva man driver med – Avgjørelsen jeg tok den gang faller inn i nettopp den kategorien. I etterpåklokskapens navn burde jeg ha blitt værende, for den sesongen jeg dro vant United ligaen.

Tilbudt treårskontrakt

Det var heller ingen som oppmuntret den målfarlige spissen til å pakke snippesken. United ønsket nemlig i det lengste å få beholde ham:

– Ja, sjefen tilbød meg en treårskontrakt. Sett i ettertid må det sies å ha vært svært sjenerøst av ham. Likevel fant jeg ut at det ikke var noe for meg. Jeg ville heller ha spilletid. Og det til tross for at jeg befant meg i landets suverent beste klubb.

– Likevel, når man først har tatt en avgjørelse kan man ikke gå rundt og angre seg. Jeg har da også hatt det veldig bra i alle klubbene jeg har vært innom siden. Likevel, ingenting kan erstatte følelsen en får ved å spille i en klubb som Manchester United, det er det ingen tvil om, sier Robins, som i alt scoret 17 mål på 70 kamper (27+43) for Alex Fergusons rødtrøyer. Det mest kjente av disse er nok seiersmålet fra FA-cupens 3. rundekamp mot Nottingham Forest i 1990 (se videoklippet). <iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/yHuUYa0sMnU» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS