Var sms-kompis med Sir Alex

Etter ex-dommerens innrømmelse advares nå dommere mot å ha kontakt med managere.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson var en mann man ikke gjerne la seg ut med.

Men likevel har det overrasket store deler av fotball-England at ex-dommer Mark Halsey nå innrømmer at han hadde kontakt med og tekstet regelmessig med Sir Alex også utenfor kampsituasjon.

Halsey ba også Sir Alex om å støtte Mark Clattenburg, da sistnevnte var i hardt vær og ble beskyldt for rasisme av Chelseas John Obi Mikel forrige sesong. Sir Alex støttet også dommeren på sin ukentlige pressekonferanse rett etter.

– Det tok tid å vinne Sir Alex’ respekt, men til slutt hadde vi et veldig godt forhold.

– Én ting må imidlertid være klart. Jeg har kanskje snakket med ham en del og også sendt en del sms’er, men han visste at han aldri ville få noen fordeler. Spillere og managere ville ikke respektere deg hvis du tok avgjørelser basert på vennskap, skriver Halsey i boka si, Added time, ifølge Daily Mirror.

Dommerforeningen, som er klar over Halseys skriverier, har imidlertid varslet dommerne om at de nå ikke bør ha kontakt med Premier League-managere.

Du kan lese hele saken i Daily Mirror her.

United.no har tatt en nærmere titt på kamper Halsey har dømt United i, og United vant alle de tre kampene han dømte i forrige sesong. Det gjaldt 2-0-seieren hjemme over Everton, 4-3-kampen borte mot Reading og også 2-1-seieren borte over Liverpool – der hjemmelaget fikk Jonjo Shelvey utvist og Antonio Valencia fikk en omdiskutert straffe.

Uniteds siste 22 kamper med Halsey endte med 19 seirer og tre uavgjorte, og man må helt tilbake til 2003 for å finne forrige tap med Halsey som dommer – selv om det skal sies at United i det meste av perioden også var Premier Leagues beste lag.

Halsey la opp som dommer etter forrige sesong.

Se Halseys kamper som dommer i United-kamper her.

 

Powered by Labrador CMS