– Joda, litt av en innflytelse!

Sir Alex Ferguson ironiserer over påstandene om at han nærmest kontrollerte den engelske dommerstanden.

Publisert Sist oppdatert

Kommentarer fra den tidligere toppdommeren Mark Halsey, hvor han i sin selvbiografi hevdet å ha hatt et «godt forhold til» Sir Alex Ferguson, førte – nokså forutsigbart – til en rekke påstander om at at den tidligere United-manageren i løpet av sin lange karriere skaffet seg utilbørlig innflytelse over landets dommerstand.

Nå tar Sir Alex til motmæle mot disse påstandene. I et intervju med MUTV torsdag kveld, hvor han også skrøt uhemmet av Wayne Rooney, nektet Ferguson for at han noensinne hadde gjort noe han ikke burde ha gjort. Blant annet sa han at formålet med Halsey-kontakten var å støtte ham i kampen mot kreftsykdommen som ble påvist i 2009.

– Jeg kan ikke tro … det er åpenbart et Alex Ferguson-element i boken som han syntes var viktig å få frem, innledet Ferguson.

– Men de fleste managere, spesielt her oppe i nordvest, og spillere, støttet ham og konen da han var syk. Det var en forferdelig periode i fyrens liv, og det var  helt på sin plass at fotballfamilien stilte seg bak og støttet ham i kampen.

– Vi sendte ham draktsett på draktsett til forskjellige auksjonsmiddager, og Manchester United-trøyen – med spillernes autografer på, har bestandig hatt en fremtredende plass på slike arrangementer.

– Bøtelagt, suspendert …

Som kjent skjedde det både titt og ofte at Ferguson røk uklar med kampledere. Dette ble da også påpekt i intervjuet, noe som fikk ham til å utbryte:

– Det latterlige for meg, er hvordan jeg angivelig skal ha påvirket dommerstanden. Jeg, som hadde den verste merittlisten av alle managere i engelsk fotballhistorie. De bøtela meg med £100.000, og suspenderte meg en rekke ganger. Joda, litt av en innflytelse må jeg si!

Powered by Labrador CMS