– United fortsatt favoritter

Roberto Mancini forsøker å legge alt press over på Sir Alex & co.

Publisert Sist oppdatert

Med 4-0-seier over West Bromwich på Etihad, kunne City-manageren onsdag kveld glede seg over at gapet opp til tabelledende United ble redusert fra åtte til fem poeng. Med tanke på at det fortsatt gjenstår fem ligarunder, og at de to rivalene skal møtes på Etihad den 30. april, ville det derfor ikke vært helt unaturlig om den lyseblå italieneren ga uttrykk for en viss optimisme foran ligaavslutningen.

Men nei da. En Mancini i «mind-games»-humør insisterer på at United ikke kommer til å tape de nødvendige fem poengene fra nå av og frem til og med siste ligarunde.

– På grunn av Uniteds fantastiske lagånd er tittelkampen allerede avgjort. Jeg tror fem poeng er for mye, sier han til The Guardian, med krav om å bli tatt alvorlig.

Dernest tar han steget videre og påstår i praksis at han vil være fornøyd med å kapre andreplassen:

– Det er jo vår beste sesong siden 1968, så jeg er stolt av spillerne mine.

– Ikke «mind-games»

Da Mancini så ble konfrontert med nylige uttalelser der han hevdet at City aldri ville gi opp tittelkampen før det eventuelt var matematisk umulig å vinne, lød svaret:

– Jeg kjemper hver eneste dag, og det samme gjelder laget mitt. Men jeg tror det er for sent nå. Dette er ikke «mind-games». United har en fantastisk lagmoral, noe vi ikke har i samme grad. Av den grunn blir dette veldig vanskelig.

Balotelli tilbake mot United

Mario Balotelli var suspendert og ikke i troppen da City knuste West Bromwich 4-0 onsdag kveld. Mancini lovet imidlertid at urokråken vil være på plass til storoppgjøret på Etihad om to og en halv uke. Det til tross for at den nøyaktig samme Mancini for bare få dager siden hevdet at han ikke ville benytte seg av ham flere ganger denne sesongen.

– Det sa jeg fordi jeg trodde han ville bli utestengt i mange flere kamper enn de tre han nå må stå over, forsvarte han seg med.

Det var ventet at FA ville ta affære etter Balotellis hodeløse knestempling av Arsenals Alex Song i helgens kamp på Emirates, et voldelig overfall som ikke ble straffet av dommer Martin Atkinson.

Men FA påberopte seg maktesløshet da det under innhenting av opplysninger fra dommertrioen fremkom at i hvert fall den ene linjemannen hadde sett hva som skjedde. Dermed slapp overfallsmannen unna straff utover de tre kampene han ble idømt etter utvisningen for andre forhold mot Arsenal.

– Det er viktig for oss at Mario bare fikk tre kamper, for jeg trodde han måtte stå over seks eller syv, sier en lettet Mancini, og bekrefter:

– Jo, han blir klar til kampen mot Manchester United.

Powered by Labrador CMS