Manchester United v Chelsea FC - Premier League

– Jeg spiller mye bedre som en nummer ni nå

Publisert Sist oppdatert

Lørdag avsluttes 2022/23-sesongen for Manchester Uniteds del når det er klart for FA-cupfinale mot Manchester City.

Det blir også en siste mulighet til å pynte på målstatistikken for Marcus Rashford, som har vært Uniteds farligste angrepsvåpen denne sesongen med sine 30 scoringer.

I forkant av finalen har Rashford snakket med Gary Lineker i BBC, hvor 25-åringen får spørsmål om hva Erik ten Hag har gjort annerledes sammenlignet med de tidligere managerne.

– Han har kommet inn med en klar identitet og en klar plan om hvordan han ønsket å spille, og etter å ha trent med ham, lærer du fort, fordi han er veldig tydelig på hva han ønsker at du skal gjøre.

rashtenh
FORNØYD MED SJEFEN: Marcus Rashford.

I lørdagens finale er Anthony Martial ute med skade, noe som legger til rette for at Rashford fort tar plassen på topp.

Det har han i alle fall mer selvtillit til å gjøre nå, sammenlignet med tidligere.

– Som en nummer ni spiller jeg mye bedre nå. Jeg pleide å føle at jeg har målene inni meg fra ute til venstre, og at jeg kan skape en mulighet på venstresiden. Og så, noen ganger da jeg var i midten, så følte jeg at jeg prøvde for hardt.

– Når du er en spiss, er tålmodighet trolig den største ferdigheten. Jeg har alltid hatt sulten til å score, men det er hva jeg trengte for å spille som en nummer ni, fordi det er det som frustrerte meg mest. Jeg har ikke noe i mot å bomme på sjanser. Jeg vil heller bomme på en sjanse, fremfor å ikke få en sjanse.

Rashford forteller at han har jobbet mye med å holde posisjonen sin i angrep som spiss, og ikke nødvendigvis måtte være så delaktig i det oppbyggende spillet.

– Noen ganger da jeg var en nummer ni, var jeg bare for utålmodig. Jeg prøvde å få ballen, fordi jeg ikke hadde sett for mye til den. Så gikk ballen ut bredt, og jeg visste hvor jeg måtte være i boksen, men så var jeg et sekund for sent ute, og da ville det bare frustrere meg.

Så får tiden vise – kanskje er det nettopp Rashford som er på rett sted til rett tid når FA-cupfinalen avgjøres?

Powered by Labrador CMS