Hvem er nestemann?

Tuanzebe, Borthwick-Jackson og selvsagt Lingard har vært med A-laget nå nylig. Hvem blir nestemann?

Publisert Sist oppdatert

Mot Crystal Palace i slutten av oktober var plutselig Axel Tuanzebe blant navnene på benken. Hvem er det? Det var spørsmålet mange stilte seg, men de som har fulgt ungdomsfotballen i United de siste årene har merket seg navnet.

Tuanzebe har, både som midtstopper back og i en defensiv midtbanerolle, vist mye spennende. Fysikken er i orden, og ballbehandlingen er god, og når han er på sitt beste virker det som et nesten umulig prosjekt å passere spilleren som nettopp ble 18 år. A-lagsfotball er kanskje litt i overkant tidlig for ham, men det er gode muligheter for at han kan ha en lys fremtid.

I så fall sannsynligvis som midtstopper, for det er der han er best.

Mot WBA fikk Cameron Borthwick-Jackson sitte på benken, og det siste kvarteret fikk han attpåtil spille, med Jesse Lingard fremfor seg. Det var ikke en ventet debut, men med tanke på skadesituasjon, troppbredde og Van Gaals vilje til å gi unggutter sjansen så kan vi få se flere spillere ta steget opp.  Under kan du lese om noen av spillerne som på sikt kan være aktuelle.

Tre av dem var i aksjon mot Newcastle mandag kveld.

Callum Gribbin (16)

Callum Gribbin er bare 16 år gammel, men det var snakk om at han kanskje ville få være med United til USA i sommer. Det skjedde ikke, men han trente med førstelaget, og allerede som 15- og 16-åring har han vært en dominerende figur for U18-laget.

Gribbin er en elegant spiller, som ikke er redd for å prøve vanskelige ting (noe som selvsagt også kan føre til litt slurv, siden han fortsatt er uferdig), og som også har brukbar høyde og fysikk. Pasningsrekkevidden hans er god, og han har også vist seg som en skikkelig frisparkspesialist.

Egenskaper som dette er grunnen til at Gribbin har blitt jaktet av gribbene fra Liverpool og Manchester City, og fra sistnevnte skal han ha takket nei til et ganske så lukrativt tilbud. Den Salford-fødte offensive midtbanemannen/angrepsspilleren har valgt å bli i United, og det er gode nyheter.

Så får vi bare håpe at han jobber hardt, og at han ikke tror at talentet er nok. Det har vært stilt spørsmål rundt dette, og nå er det opp til Gribbin å svare skikkelig.

Ro-Shaun Williams (17)

På grunn av bredden er det kanskje i forsvar det er best sjanse for å snike seg med på benken, og da kan Ro-Shaun Williams også nevnes.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
SPENNENDE SPILLER: Ro-Shaun Williams.

Williams har fysikken på sin side. Han er høyreist og sterk, og er i tillegg rask. På sin lokale skole satte han skolerekord på 100 meter, noe som ikke er så verst med tanke på at det er samme skole som Darren Campbell gikk på. Campbell har olympisk gullmedalje på distansen (riktig nok i stafett, altså 4 x 100 meter), og Williams måtte ned på 10,99 for å ta rekorden.

Det gjorde han som 15-åring, og i høst ble Williams 17 år. Den lokale unggutten har blitt tryggere med ball siden det, og i tillegg blitt sterkere, og han er blitt en lederfigur på laget. I kveldens kamp mot Newcastle var Ro-Shaun Uniteds kaptein, og det var ikke første gang.

Han har vært i klubben siden han var ni år, og har i det siste ofte vært å se i direktørboksen på Old Trafford under kamp. Det tyder kanskje på at klubben ønsker å få ham til å føle seg involvert.

Williams har uttalt at Ryan Giggs er hans helt.

Marcus Rashford (18)

Å få frem talentfulle spisser har vært et problem i United. Class of ’92 hadde både backer, sentrale midtbanespillere og kantspillere, men det nærmeste den generasjonen var en spiss var Paul Scholes.

Senere etablerte spillere som O’Shea, Brown og Fletcher seg på A-laget, men spisser var fortsatt mangelvare. Men så kom Welbeck, som i det minste fikk gjort litt i United-trøya før Van Gaal solgte ham, og James Wilson har også rukket å score noen mål for førstelaget. Nå kommer det flere, og Marcus Rashford er definitivt svært talentfull.

Rashford er svært hurtig, og han kan i tillegg drible. Avslutningsferdighetene blir også bedre og bedre, og videoen under viser et mål han scoret tidligere denne sesongen.

Men er det spiss Rashford kommer til å bli? Opprinnelig har han spilt mer i rommet mellom angrep og midtbane, eller som kantspiller, men det har vært mer behov for ham på topp. Kanskje kan det ha vært en god posisjon for ham å utvikle avslutningsferdighetene sine i også, men at Rashford har talent er i alle fall åpenbart. Klar for A-laget er han nok uansett ikke ennå.

U18-sjef Paul McGuinness ønsker å se flere stygge mål fra Rashford, flere av typen som Van Nistelrooy scoret, og om Rashford hadde blitt mer Van Nistelrooy-aktig så er det i alle fall liten tvil om at det er spiss han bør være.

Timothy Fosu-Mensah (17)

I motsetning til spillerne over er ikke Fosu-Mensah lokal, men han er i likhet med de andre talentfull. Veldig talentfull. Av spillerne nevnt i denne artikkelen er det vel kanskje Fosu-Mensah det er største sjanse for at vil slå til i løpet av de neste årene.

Han gjorde jobben godt i forsvar for U18-laget etter at han ble hentet fra Ajax, men det er likevel på midtbanen han har vist aller mest. Først i en åpenbar defensiv rolle, men også i en mer offensiv rolle har han imponert. Fremtiden er nok på midtbanen, og han vil kunne være en toveisspiller der, og med skadeproblemer på den sentrale midtbanen er det spennende å se om det kanskje kan åpne seg opp en mulighet eller to for nederlenderen.

Fosu-Mensah kan bidra med både kraft og finesse, og det er ikke noen dårlig kombinasjon uansett hva slags rolle han ender opp i.

Burde vi nevnt Sean Goss? Skadeplagede (men veldig talentfulle) Demetri Mitchell? Angel Gomes? Joshua Harrop? Andre? Bruk kommentarfeltet eller forumet, og si gjerne din mening.

Powered by Labrador CMS