Nytt tap for U18-laget

Uniteds unggutter burde vunnet hjemme mot Newcastle.

For fjerde kamp på rad ble det tap for United, men det var mye positivt likevel denne fredagskvelden på et regntungt Moss Lane (sannsynligvis var vinden kald også, kjenner vi Moss Lane riktig).

Newcastle tok ledelsen, og som det var forrige gang vi møtte Newcastle på dette nivået: Scoringen kom ved Lewis McNall på heading. Men United hadde ballen mest, skapte vel egentlig flest sjanser også, og det var på ingen måte urettferdig da Ethan Hamilton utlignet for United noen minutter før pause med et skudd som gikk via en motspiller og inn.

Hamilton kunne fort ordnet 2-1 også, og han var slettes ikke den eneste. Tyler Reid, James Dunne, Zachary Dearnley, Callum Gribbin og Marcus Rashford hadde alle brukbare muligheter for United, men da 2-1-målet til slutt kom så var det bortelaget som scoret det. Slik kan det gå når en ikke er effektive nok, og United klarte ikke å svare på slutten til tross for at dominansen fortsatte.

Manchester United 1-2 (1-1) Newcastle

Turnering: Barclays U18 Premier League
Sted og tid: J. Davidson Stadium, Altrincham, 16. november 2015, kl. 20.00

32. min.: 0-1 McNall
43. min.: 1-1 Hamilton
70. min.: 1-2 Charman

United: Ollie Byrne; Tyrrell Warren, Ro-Shaun Williams (C), James Dunne, Tyler Reid (Jake Kenyon, 83.); Callum Whelan, Tosin Kehinde (Angel Gomes, 76.); Zachary Dearnley, Callum Gribbin, Ethan Hamilton; Marcus Rashford.
Ubenyttede innbyttere: Ilias Moutha-Sebtaoui, Kayne Diedrick-Roberts, Indy Boonen.

Tabellen

LIVE

SLUTT.

90+3: Rashford spilles gjennom, handser muligens mens han kontrollerer ballen, og felles av keeper. Ville vel fort vært rødt kort og straffe om det ikke var for handsen, men dommer blåser ikke noe som helst verken den ene eller den andre retningen.

83: Jake Kenyon erstatter Tyler Reid.

76: BYTTE: Unge Angel Gomes erstatter Kehinde.

70: MÅL! Newcastle i ledelsen igjen. Charman med målet for Newcastle. Vi må ta sjansene våre om vi vil ha poeng.

65: Gult kort på Tyler Reid.

57: Dunne stusser en corner videre, og Dearnley sender ballen i tverrliggeren! Veldig nære United-ledelse der. United har vært best (både kampen sett under ett og i starten av den andre omgangen).

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter har blitt foretatt av verken McGuinness eller Newcastles U18-trener.

45+1: PAUSE. United med noen gode sjanser etter utligningen, James Dunne var for eksempel nær en scoring.

44: MÅL! Ethan Hamilton utligner! Blir spilt gjennom, men har to motspillere rundt seg, men gir ikke akkurat opp av den grunn. Kjemper frem en avslutning, og den går via en motspiller og i mål.

31: MÅL! Newcastle tar ledelsen. Lewis McNall headet inn et hat-trick sist han spilte mot oss, og nå har han headet Newcastle i ledelsen.

24: Kaotisk i United-forsvaret etter en god Newcastle-gjennombruddspasning. Keeper Ollie Byrne med både godt keeperspill og slurv

17: Rashford med Uniteds to beste sjanser hittil nå i løpet av de siste minuttene. Får først servert ballen fra venstre, men skuddet hans går utenfor. Hadde en del motspillere rundt seg, og skjøt på direkten, så det var ikke noen enkel sjanse. Så blir han spilt gjennom, litt ute mot venstre, men skuddet med venstrefoten går ikke bare forbi keeper, men også fordi stanga på feil side.

1: Dommer L Raper blåser i gang kampen. Det har vært et minutts stillhet på Moss Lane før kampstart.

Forhåndsstoff

Paul McGuinness gutter tar imot Newcastle; ikke på Aon Training Centre, der laget vanligvis spiller sine hjemmekamper, men på J.Davidson Stadium i Altrincham.
Der skal laget forsøke å snu en trend som har ført til tre strake og klare nederlag mot henholdsvis Liverpool (0-4), Sunderland (1-3) og sist, Everton (2-4).

Selv bortemøtet med Newcastle tidligere i høst endte med nederlag (2-3), så også der ligger det et insentiv som bør friste hjemmelagets spillere til dåd. Det, og det faktum at laget ved et eventuelt nytt nederlag må se seg forbigått av «strekkodene» på Barclays U18 Premier League-tabellen. Den er for øvrig lite lystig lesning både for United og Newcastle, fordi den røper at de ligger plassert som henholdsvis nummer 9 og 11 av de 12 klubbene. Og som om ikke plasseringene skulle være alarmende nok, lyder avstanden opp til Everton i toppen på henholdsvis 23 og 24 poeng! I en slik sammenheng hjelper det ikke stort at United har tre kamper til gode på de kongeblå merseysiderne.

En av årsakene til at United sliter med å henge med, er ifølge Paul McGuinness at laget har måttet avse flere av sine beste kort som følge av U19-lagets deltakelse i UEFA Youth League.

Manchester United Under-18s Squad Lineup 2011/12
PAUL McGUINNESS

– Dermed har vi færre spillere tilgjengelig og treningene, så dette er ingen normal sesong for oss, sier han til ManUtd.com.

– Trolig ligger vi en måned på etterskudd i forhold til hva vi vanligvis utretter på treningsbanen, så vi har mistet en del der. På den annen side har vi fordelen av at spillerne i Youth League tilegner seg erfaring fra fotball i Europa. Så det er bra, sier McGuinness, som gleder seg over å ha Marcus Rashford tilbake fra skade og Ro-Shaun Williams fra U17-VM i Chile. Derimot må han vente på walisiske Regan Poole, 17-åringen som ble hentet fra Newport County på overgangsvinduets siste dag. Han venter fortsatt på å bli klarert for spill utenfor Wales.

– Forhåpentligvis løser det seg i løpet av de neste par ukene, for han virker å være en god spiller sier McGuinness, som også regner med at laget hans er på rett vei og derfor vil vise seg fra en annen side utover i sesongen.

Kveldens kamp starter klokken 20.00 og vises på MUTV/TV 2 Sumo, med sendestart kl. 19.30.

Dersom du ennå ikke abonnerer på denne kanalen kan du enkelte ordne det her.