– Dette må stoppe, en gang for alle. Ikke i morgen, eller dagen etter det, det må slutte I DAG!

Paul Pogba, Marcus Rashford og Manchester United om kampen mot rasismen.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av våre lesere har nok fått med seg demonstrasjonene i USA etter drapet på George Floyd, og i dagens notiser (og lenger nede i denne artikkelen) kan en se Marcus Rashfords tekst om temaet.

Noen timer senere kom også Paul Pogba med en tekst på Instagram og Facebook om rasisme (en tekst United senere også delte), relatert til det som skjedde med Floyd.

Her er Pogbas tekst: 

De siste dagene har jeg tenkt mye på hvordan jeg skal uttrykke mine følelser om det som skjedde i Minneapolis. Jeg følte på sinne, medlidenhet, hat, indignasjon, smerte og tristhet.Tristhet for George, og for alle svarte mennesker som lider av rasisme HVER DAG.Uansett om det er i fotballen, på jobb, på skolen, HVOR SOM HELST.Dette må stoppe, en gang for alle. Ikke i morgen, eller dagen etter det, det må slutte I DAG!Voldelige rasistiske handlinger kan ikke lenger tolereres.Jeg kan ikke tolerere detJeg kommer ikke til å tolerereVI KOMMER IKKE TIL Å TOLERERERasisme er ignoranseKJÆRLIGHET er intelligensSTOPP stillhetenSTOPP rasismen#NoToRacismWeAllOne#JusticeForFloyd#GeorgeFloyd#BlackLivesMatter

Klubben fulgte opp med å sende ut dette på sine sosiale mediekanaler (både for menn og kvinner, naturlig nok):

Mange av Uniteds spillere har blitt utsatt for rasisme denne sesongen.

Her er for øvrig Rashfords tekst: 

Jadon Sancho, som som kjent skal være et overgangsmål for Manchester United, viste frem et George Floyd-budskap (Justice for George Floyd) etter at han i søndagens kamp scoret sitt første hat trick i sin profesjonelle karriere.

Powered by Labrador CMS