Vi er fortsatt størst og vi øker mest

Med 42 406 medlemmer er ikke bare Supporterklubben den største. Vi er også den som har fått flest nye medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Det bekreftes i de siste offisielle tallene fra Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) fra 31. mai i år.

Supporterklubben teller nå 42 406 medlemmer, trolig takket være blant andre deg som leser dette akkurat nå. De siste tallene fra SBF viser en økning på 2 019 sammenlignet med fjoråret for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb som dermes øker avstanden ned til Liverpool som har 39 390 medlemmer.

Tottenham har hatt en formidabel økning etter en glimrende sesong og klatret forbi Leeds og opp på 4. plass. Arsenal er nummer 3.

– Gledelige tall

FORNØYD: Daglig leder i Supporterklubben Bernt Hjørnevik sier den solid økningen i antall medlemmer er en inspirasjon.

Daglig leder i Supporterklubben, Bernt Hjørnevik sier de nye medlemstallene er en inspirasjon for hele organisasjonen.

– Først og fremst vil jeg på vegne av Supporterklubben takke alle våre lojale medlemmer. Vi ser med stor entusiasme på at vi har fått over 2 000 nye medlemmer det siste året. Det er noe vi setter stor pris på. At vi klarer å opprettholde et medlemstall over 40 000 for niende året på rad er imponerende, sier Hjørnevik til United.no.

Liverpools supporterklubb liker å titulere seg som størst i Norge all den tid Manchester Uniteds supporterklubb favner over hele Skandinavia med avdelinger i Sverige og Danmark. Hjørnevik sier han har en svært motivert stab i ryggen og satser på at det ikke vil gå veldig lenge før United også er størst om man utelukkende ser på Norge.

– Vil vokse videre

– Akkurat nå er det slik at Liverpool fortsatt mener at de har flere norske medlemmer enn det vi har. Men vi nærmer oss og håper på stor respons fra de som fortsatt ikke har fornyet sine medlemskap og at vi på samme tid om ett år også har flere nordmenn enn Liverpool.

Hjørnevik har tidligere sagt at 50.000 er Supporterklubbens mål og kanskje er José Mourinho i ferd med å bygge et solid fundament for en ny storhetstid for United. Klubben er tilbake i Champions League etter seieren i Europa League i mai, og med flere store stjerner på plass og enda flere på vei inn, kan det gå mot en meget spennende sesong for United-fansen.

Hvor mange er egentlig 42 406 medlemmer?

  • Supporterklubbens medlemsmasse ville vært Norges 15. største by/tettsted. Knepent slått av Arendal, men foran Bodø.
  • Supporterklubbens medlemmer ville fylt 56 prosent av setene på en fullsatt Old Trafford.
  • Dersom samtlige medlemmer i Supporterklubben hadde brukt et drøyt sekund på å uttale «Manchester United», ville det tatt i overkant av 12 timer før vi var ferdige.
  • Om samtlige medlemmer av Supporterklubben hadde dannet en lenke ved å holde hverandre i hendene hadde vi kunne strukket oss, med god margin, fra Old Trafford til Anfield og vinket til våre venner på «The Kop» som er på andreplass.
  • Hadde Supporterklubben vært et politisk parti i Norge ville vår medlemsmasse vært marginalt mindre enn regjeringspartiene Høyre og Frp er tilsammen! Vi ville vært Norges nest største parti, kun slått av Arbeiderpartiet.

 

Powered by Labrador CMS