Preview Rangers-United

Ett poeng på Ibrox er nok for å sikre avansement i Champions League for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Hvem som vinner gruppe C blir neppe avgjort før Valencia gjester Old Trafford, for spanjolene vil trolig slå allerede utslåtte Bursaspor på eget gress. Manchester United har ti poeng, mens Mestalla-klubben så langt står bokført med sju.

I kveld møter Valencia Bursaspor på Mestalla, mens United drar til Glasgow for å møte Rangers.

Rangers

«Gers» har vunnet to seriemesterskap på rad, og foreløpig ligger de på toppen av tabellen i hjemlig liga. Rangers har tidligere slitt med å bite godt fra seg i Champions League, men så langt har blåtrøyene tatt poeng mot samtlige av gruppemotstanderne. Bursaspor er imidlertid det eneste laget som Walter Smiths mannskap har beseiret, og Manchester United må slås om håpet om avansement skal leve.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

20. nov

Kilmarnock

A

SPL

2-3

13. nov

Aberdeen

H

SPL

2-0

10. nov

Hibernian

H

SPL

0-3

7. nov

St Mirren

A

SPL

1-3

2. nov

Valencia

A

CL

3-0

United

Med poeng onsdag er United sikret avansement fra gruppespillet. Med tap må Valencia slås for at avansement skal være garantert (såfremt Valencia gjør jobben mot Bursaspor). Ferguson hviler midtstopperduoen Vidic/Ferdinand, men har tatt med seg resten av stjernene til Skottland.

United har hittil ikke sluppet inn mål i årets Champions League. Hvis de holder nullen mot Rangers og Valencia vil de røde være det første laget i turneringens historie som går gjennom hele gruppespillet uten baklengsmål!

Manchester United har ikke tapt en fotballkamp siden tapet mot Chelsea 7. april.

Troppen

Amos, van der Sar; Brown, Evans, Evra, Fabio, O’Shea, Rafael, Smalling; Anderson, Bebe, Carrick, Giggs, Nani, Obertan, Park, Scholes; Berbatov, Hernandez, Macheda, Rooney.

Skadesituasjonen

Darren Fletcher var ikke med på tirsdagens trening grunnet en skade, og var derfor ikke med i troppen. Ferguson sa ingenting om hva slags skade det var snakk om på pressekonferansen senere på dagen. Det er sannsynligvis kun snakk om en liten smell, men skotten er uansett uaktuell for denne kampen.

I tillegg til Fletcher er langtidsskadde Antonio Valencia, Michael Owen og Owen Hargreaves også ute.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

20. nov

Wigan

H

PL

2-0

13. nov

Aston Villa

B

PL

2-2

10. nov

Manchester City

B

PL

0-0

6. nov

Wolves

H

PL

2-1

2. nov

Bursaspor

B

CL

0-3

Tidligere møter:

Manchester United og Rangers har møtt hverandre tre ganger tidligere – alle i Champions League. I 2002/03-sesongen vant United 1-0 på Ibrox og 3-0 på Old Trafford. Møtet tidligere i høst endte 0-0.

Dommeren

Massimo Busacca fra Bellinzona i Sveits skal dømme kveldens kamp på Ibrox.

Sveitseren er en av de høyest ansette dommerene i UEFA, og dømte UEFA-cupfinalen mellom Espanol og Sevilla i 2007. Han dømte også en semifinale i Euro 2008 og var dommer under sommerens VM-sluttspill.

Hans karrierehøydepunkt er nok allikevel fra Champions League. 41-åringen dømte nemlig finalen mellom Barcelona og Manchester United i Roma i mai 2009.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS