– Drømmejobben!

Phil Neville forteller om returen til Old Trafford og inntrykkene fra sine første uker i sin nye jobb.

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville forlot Manchester United til fordel for Everton i 2005, etter å ha spilt 386 kamper for klubben siden debuten mot Wrexham i januar 1995. Etter åtte år under David Moyes i Everton returnerte han til old Trafford denne sommeren som en del av Moyes’ trenerteam. I et intervju med ManUtd.com forteller den tidligere forsvarsspilleren om hvordan det har vært å komme tilbake til klubben i sitt hjerte.

– Det er ikke noen tvil om at dette er drømmejobben for meg. Jeg har alltid sagt at jeg ønsket å komme tilbake til United en dag. Jeg visste at det sannsynligvis ikke ble som spiller, så trener var det neste steget, sier Neville.

– Det gikk ikke en dag uten at jeg var interessert i hva som skjedde i United, og å få komme tilbake nå er det perfekte scenariet for meg. Jeg vet at jeg må gripe denne muligheten med begge hender og forsikre meg om at jeg blir kjent med alt som skjer i denne klubben. Hittil har det vært fantastisk.

TRENERTEAM I DISKUSJON: David Moyes, Steve Round, Ryan Giggs og Phil Neville under en trening i Sydney.
TRENERTEAM I DISKUSJON: David Moyes, Steve Round, Ryan Giggs og Phil Neville under en trening i Sydney.

– Da jeg ankom Aon Training Complex den første dagen var det virkelig som å komme hjem. Vanligvis når man starter i en ny jobb har man sommerfugler i magen, men så snart jeg gikk inn døra og så Kath i resepsjonen og andre kjente fjes føltes det helt normalt. Kontinuiteten og lojaliteten er hva som gjør denne klubben så suksessrik. Overgangen kunne ikke vært mykere, men samtidig vet jeg at dette sannsynligvis er den største utfordringen i karrieren. Jeg kan knapt vente.

Skryter av spillernes profesjonalitet

Phil Neville i aksjon for United mot Exeter i FA Cupens tredje runde, 8. januar 2005.
Phil Neville i aksjon for United mot Exeter i FA Cupens tredje runde, 8. januar 2005.

36-åringen har nå vært på turné med Manchester United i Asia og Australia i godt over to uker. Han innrømmer at en så lang turné, med opplegg fra morgen til kveld, kan være en utfordring, men skryter av spillernes profesjonalitet og treningsvilje.

– Å reise på turneen og tilbringe tid med spillerne både på og utenfor banen har vært fantastisk, og det hjelper når det kommer til å bli kjent med alle sammen. Treningene har vært glimrende, og det jeg har bitt meg mest merke i er spillernes profesjonalitet. Dette er den tingen som skiller gode fra glimrende spillere. Om man ber dem gjøre noe, gjør de det – de trenger ikke å be dem to ganger, og når de gjør noe, gjør de det ordentlig. Du kan be dem om å ta ti repetisjoner, og så gjør de 15 siden de vet at det er det som kreves for å bli en toppspiller, noe de gjør alt for å bli. De tar ikke snarveier – de trener godt, de forbereder seg godt, de spiser den riktige maten og holdningen deres er av ypperste kvalitet.

– Dette er sannsynligvis den lengste sesongoppkjøringsturneen jeg har vært på, og det i seg selv medfører en utfordring for alle. Reisingen, tidsforskjellene, være borte fra familien og alle oppdragene utenfor banen. Men som jeg har sagt tidligere, spillerne har vært fantastisk profesjonelle. De har akseptert situasjonen og holdt det gående, for alt dette bidrar til å spre ordet om Manchester united. Vi har alle sett hvor fanatiske supporterne i denne delen av verden er, og det er viktig at vi kommer hit og møter dem. Det er fantastisk å se hvordan klubben har vokst siden jeg forlot den sist. Jeg trodde ikke den kunne bli større enn den var dengang, men det har den blitt. Det er en global institusjon, og jeg er utrolig stolt over å være en del av den, avslutter Phil Neville.

Powered by Labrador CMS