– Tøys å sparke ham

Men engelsk presse mener det MÅ handles allerede nå. Les hva de skriver her.

Publisert Sist oppdatert

Her er noe av det viktigste fra ulike engelske aviser etter søndagens tap i London.

The Times, Matt Dickinson:

Krisen nærmer seg når Moyes ikke har noe forsvar.

Har et United-tap vært så lett å forutse noen gang tidligere de siste 20 årene? To dødballer, ja, som Moyes pekte på for å drepe alle antydninger om at jobben er for stor for ham, og, også riktig, for å stoppe de som trodde at dette var overkjørsel.

Det var det nemlig ikke, men vi visste på forhånd hvilket lag som ville være best på dødballer, og det ville aldri være laget som savner Wayne Rooney og Robin van Persie så enormt mye. (…)

Uniteds backfirer aldrer rett foran øynene våre. Nemanja Vidic sliter som en gammel ringrev som har fått for mange smeller. (…)

Da Moyes begynte i jobben trodde han at han kun manglet et par klassespillere på midtbanen for å holde United på toppen, men seks måneder senere har han lagt en venstreback, en ving og midtstopper til den lista, men å bruke 150 millioner pund er ikke den eneste løsningen, og i alle fall ikke det viktigste med tanke på hvor farlig panikkjøp kan bli i januar.

[poll id=»54″]Nå handler det om å bli bedre til å forsvare seg på dødballer

The Guardian, Michael Cox (analysemann)

David Moyes må lure på hva han kunne gjort annerledes siden laget spilte god football og hadde Adnan Januzaj som skapte trøbbel på venstresiden, men det er forsvarsspillet som er problemet.

David Moyes har utvilsomt gjort en del feil som United-manager, men etter søndagens tap må han ha vurdert om han i det hele tatt kunne gjort noe annerledes. United spilte god fotball, hadde flere fine pasningskombinasjoner, spesielt på venstrekanten, men forskjellen var hvor mye mer kliniske Chelsea var foran mål og hvor mye sterkere de var i backrekka. (…)

De mer rutinerte spillerne må ta skylda for individuelle feil, selv om gjentatte problemer med dette også vitner om mer alvorlige konsentrasjonsproblemer. (…)

Uniteds svakhet er den sentrale midtbanen, men mot Chelsea dominerte de her. I stedet var det merkelig nok mangel på kvalitet på hver sin side som ble avgjørende.

The Independent, Jack Pitt-Brooke:

Har spalten “fem ting vi lærte på Stamford Bridge”. Følgende handler om United.

* Jones er ingen match for David Luiz som midtbanespiller. (…) Dette var riktignok hans første kamp etter fire uker ute, men at United må ty til ham som midtbanespiller sier alt om hvor problemet deres ligger.

* Januzaj (18) er Uniteds beste offensive spiller. Midt blant alle middelmådigheten og forutsigbarheten fra United, skinte han igjen lysere enn sine mer rutinerte lagkamerater. Nesten alt United skapte kom fra 18-åringen. (…) Han trenger imidlertid Rooney og Van Persie tilbake for at kreativiteten hans skal bli ordentlig tatt vare på.

* Vidic klarte ikke å stoppe Eto’o – verken i 2009 eller nå. (…) Men uansett hvor svak han var, så er det en smell for United at han nå blir suspendert.

davidmmm

Daily Mail, Martin Samuel:

I perioder var det United som var best, men Chelsea var best når det var som viktigst. Da Chelsea dominerte scoret de også.  (…) United manglet Rooney og Van Persie – hvem ville ikke savne dem? – men det var ikke derfor de tapte. Dette handlet om defensive svakheter, noe som faktisk skulle være David Moyes’ styrke.

Samuel gir 7er på børsen til Januzaj og Carrick, De Gea, Valencia og Young får 6ere, mens resten i førsteelleveren får 5ere.

The Telegraph, Paul Hayward:

Dette handler ikke om en overgangsperiode. Vi ser slutten på en storhet. Du kan diskutere David Moyes så mye du vil, men det er krystallklart at dette laget må bygges opp på nytt – fra topp til tå. (…)

Man trenger heller ikke å komplisere det man ser. Det er for få spillere i laget som matcher kvaliteten hos Chelsea, Arsenal og etter hvert også Liverpool – som er seks poeng foran United på 4. plass. (…)

I fraværet til Rooney og Van Persie – som alle managere ville savnet – så er det rett og slett ikke nok talent i Uniteds lag for å kompensere for tapet av Ferguson og det at Moyes trenger tid til å ivareta Uniteds tradisjon for å angripe.

Ved å analysere dette 3-1-tapet kan man se at Uniteds backfirer ikke fungerer som en enhet, og at de er sårbare både på fart og dødballer. Foran dem igjen mangler Phil Jones taktisk forståelse, noe som gjør jobben vanskeligere for Michael Carrick. Antonio Valencia kjemper på høyrekanten, men mangler uforutsigbarheten. Ashley Young bidrar med glimt, men er ikke stabil nok, og Danny Welbeck er et steg ned fra Rooney og Van Persie. Dermed er en 18-åring den eneste kreative kapasiteten, spesielt når Shinji Kagawa ikke får tillit mot en Chelsea-midtbane som det bare ble flere og flere på i løpet av kampen. (…)

FORNØYD: Jones fornøyd med lagets form.

Man kan imidlertid ikke konkludere om Uniteds nye manager før han har fått bygget opp  laget igjen. (…) Men om debatten om Moyes er subjektiv, så er ikke diskusjonen om spillerne det. Søndag så vi klare mangler i et lag som var på topp bare for 10 måneder siden.

De har imidlertid den finansielle styrken, tradisjonene og ekspertisen til å se dette som en gyllen sjanse til å starte på noe nytt. Det vil imidlertid koste.

The Mirror, Oliver Holt:

David Moyes er mannen for å stoppe nedturen.

United tapte fortjent på Stamford Bridge, men alt snakk om å sparke Moyes er ekstremt og tøysete.

Når går grensa?

Når ser man på det som skjer i United og bestemmer seg for at nok er nok? Når sier man at dette ikke fungerer nå og det kommer heller ikke til å fungere? Når begynner en eier å tenke på penger, se på tabellen og besteme seg for at han burde minimere tapet ved å bytte manager?

Det fornuftige svaret er at det ikke bør skje før en gang neste sesong, når David Moyes har hatt sjansen til å kjøpe spillere og sette sitt stempel på klubben.

Det rasjonelle svaret er denne tiden neste år – når Moyes og klubben har kommet seg ut av Fergusons skygge.

Det beste svaret er å beholde troen, forbli rolig og huske at en jobb som denne trener en mann med Moyes’ kvaliteter. Likevel, noen ganger tar panikk og tvil over for tro og rasjonell tenking, og det er det vi ser hos United-fansen nå.(…)

Denne sesongen handler om Moyes nå – om han klarer å holde seg på rett side av grensa? Om han kan stoppe nedturen og rette over følelsen av ydmykelse og skuffelse som nå preger fansen?

Alt snakk om å sparke ham virker fortsatt tøysete og ekstremt, men det kan også endre seg. (…) Vi har kommet til et punkt hvor det begynner å se ut som om jobben han har tatt ser like umulig ut som å temme et monster. (…) Moyes kan ikke tillate at nedturen fortsetter – slik at tvilen og panikken blir til en flom.

The Sun, Steven Howard:

Døsig United må våkne fra dette marerittet

Jose Mourinho har sagt at giganten aldri sover, og at alle bør være veldig forsiktige når de måter Manchester United. Vel, vi så dem selv på Stamford Bridge søndag. Vi så sannheten. United fremstår like mye som søvngjengere som midt i et mareritt, og hvis de ikke våkner snart så vil det være over. (…)

Den mest alvorlige fakta søndag var at Chelsea ledet 3-0 etter 49 minutter – uten å ha kommet opp i tredje gir. Det var vel egentlig en av Chelseas svakeste prestasjoner denne sesongen. Hvis de kan skade United på denne måten uten å nå potensialet, tenk hvor ille det kan bli om Mourinho virkelig kommer i gang med prosjektet sitt.

David Moyes var rask med å fastslå at United spilte godt i perioder, men det var et unntak. Da det var nødvendig å være på sitt beste, så mislyktes de. (…)

Var Samuel Eto’os mål comebacket til en verdensklasse-spiss eller kun en som var heldig nok til at han fikk møte et så dårlig forsvar? Du velger… (…)

Moyes trenger desperat å kjøpe noe i januar, om enn bare for å bedre moralen – og han har 11 dager på seg. Enda viktigere er det å få Wayne Rooney og Robin van Persie tilbake så raskt som mulig. Nå har det gått så langt at nok et United-tap bare er normalt. Det er ikke lenger noe sjokk. (…)

Likevel, tross alt, har United fortsatt en sjanse til å nå Champions League. Avstanden opp er bare seks poeng etter at Liverpool bare fikk uavgjort mot Aston Villa, og uansett hva som skjedde på Stamford Bridge søndag, så sitter man fortsatt med følelsen av at United klarer fjerdeplassen.

moyeserten

Manchester Evening News, Peter Spencer:

På tide å handle, David Moyes (…)

Overgangsvinduet stenger om 11 dager, og han må bare forsterke midtbanen og forsvaret. Manageren har reist verden rundt. Det er ingen tvil om at de har lister over spillere de ønsker, men nå handler det om å by på alle disse. Før det er for sent.

Mange av de som topper listene vil ikke være tilgjengelig i Europa, men det bør ikke bekymre. Hvis United ikke tar seg sammen og begynner å vinne så vil de ikke en gang spille i Champions League neste sesong, og det blir det atskillig verre å få verdens beste til Manchester.

Powered by Labrador CMS