Tilbake fra skaden

Vincent Kompany sier han gleder seg til å forsøke å stoppe en Wayne Rooney i toppform.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Citys viktigste leder på banen, har vært ute med skade i en måned, og lenge var det usikkert om han kom til å rekke helgens kamp, når United gjester Ethiad Stadium for det første store byderbyet for sesongen.

Men, tirsdag kveld spilte Kompany hele kampen da City vant 3-0 mot Viktoria Plzen i Champions League, og alt tyder nå på at han kommer til å starte helgens kamp.

Om Rooneys form

Kompany sier han håper på en tøff kamp, og på spørsmål om han håper at Rooney ikke viser seg fra samme side som han har gjort de siste kampene, svarte han at han ikke har noe i mot å spille mot folk i toppform.

– Nei, det er bare bra. Man ønsker å spille mot de beste, i sin beste form. Det er sånn jeg føler det. Jeg vil alltid spille mot andre, når de er på sitt beste. Jeg er glad på Waynes vegne. Det gode med Premier League er at man alltid møter gode spisser, men i denne kampen har begge lag spillere som man må passe på til enhver tid, sa Kompany.

Kompany er ikke redd for å møte Rooney i toppform.
Kompany er ikke redd for å møte Rooney i toppform.

Om derbyets betydning

Både City og United står med syv poeng foran derbyet, men Kompany sier at denne kampen ikke kan bli mye større enn den er fra før, selv om seierherren nå vil få en liten luke ned til taperen.

– Man ser alltid frem til denne kampen, og det gjelder ikke bare folk i Manchester, men over hele verden. Det er en stor kamp, som tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Det er noe jeg ikke vil ta for gitt, og jeg føler meg så velsignet som får lov til å være med på noe slikt. Man gir alltid alt for å spille bra i slike kamper.

Om David Moyes

Det er første gang City møter United etter at David Moyes overtok som manager. Moyes tok flere sterke seiere over City da han var manager i Everton, men Kompany tror ikke fortiden har noe å si når fløta går for avspark på søndag.

– Det er et annet lag, og det er en annen sesong, og jeg tror ikke man kan forutse noe særlig av hva som skjer i disse derbyene. Ingen trodde at vi kunne vinne 6-1 på Old Trafford, eller at de skulle slå oss på Ethiad. Jeg tror det er slik fansen vil ha det, at alt kan skje.

Powered by Labrador CMS