Forsvarer laguttaket

Ex-red Nicky Butt mener det var helt riktig å spille med kun én spiss mot City, og tror fortsatt på ligatittel.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United slet med å skape sjanser mot et kompakt og godt Manchester City-lag mandag kveld. Med Wayne Rooney som enslig spiss, ble scouseren litt for ofte isolert på topp, og United slet med å flytte laget etter.

Tidligere United-spiller Nicky Butt går imidlertid sin gamle sjef i forsvar når det kommer til laguttaket, og forteller at han mener det var helt riktig av Sir Alex å stille med fem midtbanespillere på Etihad.

– Vi måtte reise dit og unngå å bli slått, og systemet dreide seg om å hindre City i å diktere spillet på midtbanen, sier Butt.

– City dominerer midtbanen i 90 % av kampene. Vi har sett hvor gode de er på å flytte ballen. Hvis United hadde spilt med to spisser ville det vært vidåpent, og de kunne ha scoret tre eller fire.

– La oss ikke undervurdere Manchester City. De er et kvalitetslag som har brukt millioner av pund på verdensstjerner.

Fortsatt optimistisk

Butt mener også at Uniteds plan fungerte, med unntak fra situasjonen som førte til Citys scoring på overtid i førsteomgang.

– Det var dårlig forsvarsspill av Chris Smalling på målet, men bortsett fra det gjorde United jobben. Planen fungerte i 46 minutter. Vi forsøkte å hindre dem i å skape sjanser, noe Silva, Tevez, Aguero og Nasri alle kan gjøre. Hvis vi kunne holdt nullen til pause, hvem vet hva som ville skjedd?

– Men jeg er overbevist om at om vi hadde spilt med to spisser, så ville vi ha sluppet inn mer enn ett mål.Til tross for at City nå har initiativet i tittelkampen to runder før slutt, vil ikke Butt overrekke noe ligatrofé til lyseblå riktig ennå.

– Det er langt ifra over. Jeg tror fortsatt ikke City vinner tittelen, sier Butt.

– Jeg husker da vi spilte mot West Ham i 1995. Folk sa at vi kom til å knuse dem og vinne ligaen. Men fotball er ikke slik. Folk har stolthet. City har igjen to tøffe kamper, akkurat som United.

Powered by Labrador CMS