Tror på Mame

Norges tidligere landslagssjef og nåværende Viking-trener, Åge Hareide, er ikke i tvil om at Mame Biram Diouf har det som skal til for å kunne bli en suksess på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Hareide, som i sin tid hentet Ole Gunnar Solskjær til Molde og senere solgte ham videre til United, sier til Manchester Evening News at han ikke er forbauset over at United nå har hentet nok en spiller fra gamleklubben:

– Nei, for klubben har god teft når det gjelder unge spillere. Nå har den igjen gjort en god jobb ved å se potensialet i gutten (Diouf).

Har stort press på seg

– Han er en uslepen diamant, men samtidig finnes det ingen bedre manager enn Sir Alex Ferguson til å hente frem det beste i ham. Mame har mer press på seg enn Ole Gunnar hadde da han dro til United. Solskjær var helt ukjent, så fansen ventet seg ikke så mye av ham. At de begge har bakgrunn fra Molde kan kanskje ha fått supporterne til å forvente seg noe helt spesielt allerede fra første dag.

– Ole var en typisk måljeger. Det var spesialiteten hans. Når han så fikk en "flying start" med scoring i debuten, fikk han både overskrifter og fansen på sin side.

– Mame er imidlertid en annen spisstype enn Solskjær. United-fans bør derfor ikke forvente seg en "ny Ole". Diouf er ingen naturlig målscorer, så derfor vil det bli vanskeligere for ham.

– Men han er fryktelig rask. Spillet har utviklet seg fra 90-tallet da Ole dro til Old Trafford. Alt går mye hurtigere, og Mames fysikk er godt tilpasset den moderne fotballen. Han scoret mål i Norge, men han må jobbe mye for å forbedre den delen av spillet sitt her i England.

Må bli mer egoistisk

– Han må først og fremst jobbe med avslutningsteknikken. Ole hadde en fantastisk teknikk. I tillegg var han klinisk, og derfor scoret han så mange mål.

– Mame derimot, er nødt til å bli mer egoistisk inne i motstanderfeltet. Det er selvfølgelig fint å skape sjanser for andre, men som United-spiss hjelper det ikke mye å skape sjanser hvis du scorer få. Han må derfor bli mye giftigere om han skal bygge opp et rykte som en ekte målscorer.

– I likhet med Ole er Mame en herlig type, en flott fyr som er villig til å jobbe hardt. Han vil både lytte og lære, mener Hareide om Uniteds 22 år gamle senegaleser. Samtidig understreker den gamle forsvarskjempen at det trengs et sterkt hode for å kunne konkurrere med så mange gode spillere. Det, mener han, blir ikke noe problem for Mame Biram Diouf:

– Det blir et ekstra press for å lykkes, men det vil ikke Mame la seg affisere av. Under Sir Alex vil han få verdens beste veiledning, og det vil han benytte til å bli en enda bedre fotballspiller.

Powered by Labrador CMS