Oh, Mame Mia!

VIDEO Mame Biram Diouf med hattrick for reservene!

Nykommeren fra Senegal ble den store spilleren da United-reservene i kveld slo til med 4-0-seier over Sunderland på bortebane. I sin debutkamp for Ole Gunnar Solskjærs mannskap takket han for tilliten med tre strålende scoringer.

Diouf slo til etter 17, 45 og 49 minutter, før han forlot banen åtte minutter senere med antydning til strekk i lysken.

Innbytter Sam Hewson fastsatte sluttresultatet til 4-0 på straffespark i det 73. minutt, etter at Danny Welbeck var blitt lagt ned av hjemmelagets keeper.

Men selv om resultatet er talende nok, var det lite i åpningen som tydet på at vi ville bli vitne til mange scoringer. Begge lag var preget av rustskader etter fem vinterlange uker uten kamptrening. Ballen gikk ikke bare i hytt, den gikk også i pine, og det skulle ta vel et kvarter før det skjedde noe av allmenn interesse. Det som da utspant seg på Eppleton Colliery Welfare Ground var til gjengjeld av en klasse det hadde vært vel verdt å vente på.

1-0 – Diouf

Matty James' strålende diagonale fremspill ble behandlet med utsøkt finesse av lagkamerat Diouf, som spant rundt backen sin, løftet ballen elegant over en utrusende keeper, og fulgte så dens glidende flukt mot bortre hjørne.

United tok nå gradvis mer og mer over spillet. Laget begynte å finne hverandre bedre og Sunderland ble presset bakover på egen halvdel. Likevel skulle det vare helt til omgangens sluttminutt før det igjen ble tellende resulat i protokollen.

2-0 – Diouf

Gabriel Obertan skal ha honnør for godt forarbeide, idet han forfulgte ballen til dødlinjen og hardt presset maktet å sende den ut på 10-12 meter. Der kom Diouf stormende bakfra og feide ballen kontant opp i nettaket. Strålende gjort, og 2-0 til pause.

3-0 – Diouf

Og bare fire minutter ut i 2. omgang var Mame Biram Diouf på farten igjen, denne gang etter innlegg fra Welbeck og stikker fra Oliver Norwood. Han timet løpet sitt perfekt, og med keeper på feil fot plasserte han ballen kaldt og rolig inn i nærmeste hjørne. 3-0 til United, og hattricket var et faktum.

Få minutter senere ble det klart at kveldens store helt ikke lenger var i stand til å bevege seg like fritt og uanstrengt. Med strekkfølelse i lysken forlot han banen og overlot arenaen til innbytter Cameron Stewart.

4-0 – Hewson

Men selv uten Diouf på banen skulle United sikre seg en scoring til. Danny Welbeck ble sendt avgårde av James og stormet mot Sunderland-feltet, og selv om touchen hans ikke var helt bra, endte det likevel med klart straffespark da en uvøren keeper kom stormende imot og Welbeck ble sendt til jorden med dunder og brak.

Fra 11-meteren sendte så Sam Hewson ballen rolig inn i hjørnet. 4-0 til United.

Sunderland var allerede utklasset, men forsøkte så godt de kunne å skaffe seg et trøstemål. De kom da også nære ved et par anledninger, bare for å bli hindret av en strålende opplagt Ben Amos mellom United-stengene.

Med kveldens seier klatret rødtrøyene forbi Manchester City og opp på andreplass i Premier Reserve League. Med 21 poeng ligger laget nå kilt midt mellom Liverpool (22) og City (20). De to benyttet forresten kvelden til å dele seks mål broderlig imellom seg.

<object width="542" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KilM5rDGtGI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KilM5rDGtGI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="542" height="340"></embed></object>

KAMPFAKTA

Sunderland 0 (0) – United 4 (2)

17. min.: 0-1 Diouf 45. min.: 0-2 Diouf 49. min.: 0-3 Diouf 73. min.: 0-4 Hewson (str.)

United: Ben Amos – David Gray, Ritchie De Laet, Oliver Norwood (Sam Hewson, 63.), Joe Dudgeon – Oliver Norwood, Corry Evans (Federico Macheda, 74.), Matty James, Gabriel Obertan, Mame Biram Diouf (Cameron Stewart, 57.), Danny Welbeck.

Uben.innb.: Ron-Robert Zieler, Scott Moffatt