Han er Hannovers nr. 1

Publisert Sist oppdatert

Den 188 cm høye sisteskansen var bare 16 år gammel da han i 2005 forlot 1. FC Köln og skrev under på en lærlingkontrakt med Manchester United. På det tidspunktet var han ansett som det største keepertalentet i Europa, og Sir Alex Ferguson mente at han i den unge tyskeren kanskje hadde funnet fremtidens målvakt på Old Trafford.

Knallhard kamp om plassen

Nå gikk ikke det helt etter planen, for i løpet av fem år på Old Trafford fikk ikke Zieler sjansen til å vise seg frem for Uniteds førstelag en eneste gang. Men det hadde sine gode grunner. En av disse grunnene het Edwin van der Sar, en annen Ben Foster, og en tredje Tomasz Kuszczak. Og som om ikke konkurransen på keeperfronten var hard nok i seg selv, brakk den unge tyskeren armen på verst mulig tidspunkt, akkurat idet han for alvor var begynt å pushe de tre forannevnte.

Etter armbruddet fikk Zieler problemer med å nå opp til gammel standard. Det ble bare sporadiske opptredener for United-reservene, og det ble snart klart at han ikke ville bli tilbudt ny kontrakt. Dermed begynte isteden jakten på en ny klubb, denne gang hjemme i Tyskland.

Til Hannover

Der ble altså Hannover 96 redningen. Etter debuten i januar 2011 ble han Die Rotes nye førstekeeper med umiddelbar virkning, en posisjon han har beholdt siden. Og ikke bare det: Den tidligere United-reserven landslagsdebuterte mot Ukraina i november samme år, og han var i Tysklands EM-tropp under sommerens sluttspill i Polen og Ukraina. Joda, det ordnet seg heldigvis for Ron-Robert Zieler. Og fortsatt er han bare 23 år gammel. Lørdag står han ansikt til ansikt med sin gamle klubb, hjemme på ADW Arena i Hannover. Det ser han frem til med stor glede.

I et intervju med ManUtd.com sier Zieler at det blir en spesiell opplevelse å treffe igjen gamle kjente, selv om det bare dreier seg om en treningskamp.

– Men selv om det bare er en treningskamp, blir dette stort for spillerne våre, innrømmer han.

– Det er jo en av verdens beste klubber, og kamper mot dem betyr bestandig store utfordringer.

Om sin egen tid i United sier Zieler at han lærte mye av oppholdet.

– Jeg spilte jo for det meste på reservelaget, men det bød likevel på mange gode erfaringer og minner. United ga meg sjansen og var veldig hjelpsomme, både overfor meg som fotballspiller og som menneske.

Du må være overlykkelig over fremgangen i Hannover?

– Samtidig som jeg tok med meg de gode erfaringene fra United, var det nok det riktige tidspunktet å dra videre. Så fikk jeg sjansen her og grep den. Så for meg var dette det rette steget å ta. Nå har jeg spilt rundt 50 kamper for Hannover i ligaen og i Europa League.

På spørsmål om hva han synes om dagens to konkurrerende United-keepere, David de Gea og Anders Lindegaard, innrømmer Zieler at han egentlig ikke er i stand til å svare.

– For å være helt ærlig har jeg ikke fulgt dem noe særlig. Jeg leser bare litt her og litt der. Men jeg regner med at begge to er gode keepere, for ellers ville de ikke ha befunnet seg i Manchester United. Men jeg gleder meg til å se hvem av dem som spiller mot oss.

Er det noen spillere du ser spesielt frem til å møte?

– Vi trente jo bare sammen, så nå ser jeg frem til å faktisk få konkurrere med dem. Jeg tenker ikke på noen spesielle navn, men det skal bli godt å se dem igjen. Spesielt gleder jeg meg til å treffe min gamle keepertrener, Eric Steele.

Du er jo ikke den eneste ex-Red her i Hannover. Hva med Mame Biram Diouf?

– Dessverre er han skadet for øyeblikket. Han var strålende i de første kampene for oss og scoret mye mål. Han er en god spiller, men har nå vært ute i flere måneder. Når han kommer tilbake, blir han nok en av våre virkelig store spillere, sier Ron-Robert Zieler til slutt.

Powered by Labrador CMS