– Fint for utviklingen min

Mame Biram Diouf sier eksklusivt til united.no at han trekker til seg mye lærdom av å være på reisefot med førstelagstroppen.

Publisert Sist oppdatert

Diouf, som kom til klubben midtveis i forrige sesong, har fått godt med spilletid i løpet av pre-season. 22-åringen forklarer at det er lærerikt for ham å tilbringe så mye tid med Manchester Uniteds etablerte stjerner.

– Dette er stort for meg, det er det for alle unge spillere. Det er en fin mulighet til å utvikle meg og bli en bedre fotballspiller. Jeg er veldig glad for å være her, sier Diouf til united.no.

– Det å trene og spille med spillere av det kaliberet som er her, er utvilsomt veldig bra for utviklingen min. Det er det beste som er for en ung spiller.

For senegalseren og lagkameratene er det hektiske dager med mye reising og tøffe treningsøkter.

– Det er pre-season, og vi trener knallhardt for å komme i riktig form til sesongstarten. Vi forbereder oss godt, og jeg gjør mitt beste hver dag.

Mame Biram Diouf var aldri på banen mot MLS All-Stars, men fikk se flere av de jevngamle lagkompisene imponere fra sin plass på benken.

– Jeg blir glad på deres vegne, og alle sammen kommer godt overens – spesielt vi unge som er med på turneen.

Selvtillit

Det er liten tvil om at Diouf kom til United på et betimelig tidspunkt for egen del. Sir Alex Ferguson har varslet at den yngre garde vil få rikelig med sjanser denne sesongen.

– Selvfølgelig gir det selvtillit. Han er den beste manageren i verden, og hvis han forteller deg noe er det bare for ditt eget beste, sier Diouf, som tror han og resten av de uerfarne guttene kan sikre klubben trofeer.

– Ja, hvorfor ikke? Vi er unge, og vi er nødt til å ha tro på oss selv og at vi kan lykkes.

Diouf, som scoret i Old Trafford-debuten mot Burnley i januar, har ambisjoner om å få en del spilletid i 2010/2011.

– Jeg håper å få så mange kamper som mulig, og målet er å vinne noe med klubben.

– Muligheten vil komme, jeg har ikke hastverk. Jeg skal jobbe hardt på trening og være klar når sjansen kommer, sier Diouf til united.no.

Powered by Labrador CMS