Lite imponert av Shaw

Mens Phil Neville lot seg imponere over Marcus Rashfords innsats mot Burton, var han desto mer skuffet over Luke Shaw.

Publisert Sist oppdatert

Den 22 år gamle venstrebackens United-karriere har vært alt annet enn en suksesshistorie. Tvert imot har den vært preget av en lang og tung vei tilbake etter at han for to år siden brakk beinet på to steder i bortemøtet med PSV Eindhoven. Siden den gang har han fortsatt til gode å vise takter fra tiden før det skrekkelige uhellet var ute.

Vårens metatarsalskade kom derfor ekstra ubeleilig. Den førte til at han måtte stå over det meste av sesongoppkjøringen i USA, og siden har han kjempet en kamp mot klokken for å få satt ny fart på karrieren. Han vet at José Mourinhos tålmodighet er begrenset, for United-manageren har ved flere anledninger kritisert Shaw og antydet at inneværende sesong kan bli hans siste på Old Trafford — dersom han ikke snart begynner å levere varene.

Les også: – Like god som Mbappe og Dembélé

– Besto ikke testen

Nettopp derfor var onsdagens innhopp etter pause så viktig. Det var Luke Shaws første ordentlige sjanse til å vise sjefen at han igjen er klar til å kjempe seg inn i førsteelleveren. Men besto han testen?

Nå kjenner vi ikke Mourinhos dom over prestasjonen hans, men Phil Neville har sin klare oppfatning av Shaws spill mot Burton.

Det er en oppfatning som ikke går i favør av den tidligere Southampton-backen.

Fra sin kommentatorposisjon hos Sky Sports var Neville alt annet enn fornøyd med det han fikk se av Uniteds spiller nummer 23.

Etter nærmest å ha skamrost Marcus Rashford, ytret 40-åringen seg svært kritisk til Shaws opptreden. Han beskyldte spilleren for å ha «cruiset» gjennom omgangen, istedenfor å benytte anledningen til å vise at han virkelig har et ønske om å spille seg inn på laget.

Jeg så ikke noe til hungeren etter å jage hver eneste ball, spurte fremover og spurte bakover. Jeg så bare en som cruiset avgårde.

– Når jeg ser en som som kjemper for sin United-fremtid etter å ha blitt kritisert  offentlig av sin manager, forventer jeg at han skal stå på og forsøke så godt han kan. Spesielt i en kamp mot Burton, der laget ditt leder 3-0 og du ikke har noe å tape, sa en misfornøyd Neville.

– Jeg så ikke noe til hungeren etter å jage hver eneste ball, til å spurte fremover og så spurte bakover. Jeg så bare en som cruiset avgårde. Om han ønsker å bli en United-spiller, er han nødt til å komme seg ut av komfortsonen og spille med samme intensitet som Ander Herrera.

ANDER HERRERA – ifølge Neville et eksempel til etterfølgelse for Luke Shaw.

– Han må få opp intensiteten

– Han (Herrera) fikk sjansen, og fløy inn i hver eneste takling, etter hver eneste ball. Det må Shaw også gjøre. Han må få opp intensiteten hvert eneste minutt han spiller for denne klubben. For tiden gjør han ikke det. Han virker å være langt unna (en plass i førsteelleveren).

– Jeg vet at han har vært lenge ute med skade, men vi venter på å få se den virkelige Luke Shaw. Etter min mening er han god nok til å spille her, men jeg vil se ham bidra med mye mer.

Powered by Labrador CMS