– Forlater klubben i sommer

Luke Shaw skal være ferdig som United-spiller etter det flere lagkamerater opplever som mobbing fra manageren.

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw og José Mourinho, der har du et forhold det ikke er så lett å bli klok på.

Ved flere anledninger har Mourinho kritisert den (fortsatt) unge venstrebacken, men samtidig har han også overraskende kommet med ros ut av det blå. Så får han spille, så blir han byttet ut. Så starter han ikke på en god måned igjen.

LES OGSÅ: Mandagens rykter

BBC: – Shaw forlater klubben i sommer

Simon Stone, én av de som kjenner klubben best, skriver søndag at United-fremtiden til Luke Shaw er beseglet.

Kritikken fra Mourinho etter at Shaw ble byttet ut i pausen mot Brighton skal ha vært den siste dråpen for Shaw, som har sett seg lei av å motta kritikk i offentligheten. 

Shaw har selv ikke kommentert hendelsen, men både Shaw og de nærmeste rundt han skal ha vært rasende etter uttalelsene fra portugiseren.

Ifølge Telegraph skal flere sentrale personligheter i spillergruppen ha reagert sterkt på det de karakteriserer som mobbing av Shaw.

Mandag skriver for øvrig United-journalist Chris Wheeler at det ikke bare er den 22-årige venstrebacken som kan være ferdig på Old Trafford i sommer.

Les mer i vår ryktespalte!

Derfor ble han byttet ut mot Brighton

På lørdag var Shaw tilbake i startoppstillingen, på bekostning av Ashley Young.

Det skulle vare i 45 minutter. 

– Om det er strengt (å ta Shaw av banen)? Det er min avgjørelse. Grunnen var at vi jobber med helt spesifikke bevegelser, det var viktig for meg at backene var aggressive, og det fikk jeg ikke med noen av backene mine. Jeg kunne ikke ta av begge i hvilen, for da hadde jeg bare hatt ett bytte igjen. Valencia var i det minste i stand til å posisjonere seg ok defensivt, men Shaw lot Brighton komme til flere innlegg. Jeg var ikke fornøyd, sa Mourinho.
Konkurrenter: Shaw og Young kriger om samme posisjon.

– Kan bli verdens beste

Paul Scholes, som tjener til livets brød som ekspert hos BT Sports, så ikke poenget med akkurat det backbyttet.
– Jeg mener fortsatt at han kan bli verdens beste back, og i sommer kan han finne på å gå til for eksempel Tottenham, hvor han bare vil bli bedre, sa Scholes ifølge MEN.
Scholes spekulerer i om det kan være andre årsaker enn bare det sportslige som står bak. 

– Jeg så virkelig ingen forskjell på Shaw og Young mot Brighton. Jeg tror det noen ganger handler om at trenere bestemmer seg for at de ikke liker en bestemt spiller. Jeg tror han kunne spilt en fantastisk kamp, men Mourinho ville fortsatt funnet noe å kritisere han for, mener Scholes.

Hvis denne situasjonen skulle vedvare, noe det strengt tatt tyder på, kan det bety slutten for United-eventyret til Shaw, mener Scholes. 

– Det er skuffende, for da Shaw signerte for klubben tenkte man at United hadde sikret seg et av de største backtalentene i verden. Det er nok slutten for han i United til sommeren, tror Scholes.

Powered by Labrador CMS