Holder Sancho-nivå: – Han minner meg om Evra

Rio Ferdinand mener Patrice Evra var en av verdens beste spillere langs venstrekanten. Luke Shaw nærmer seg samme nivå, mener United-profilen.

Publisert Sist oppdatert

Shaw scoret sitt andre mål for klubben i 2-0-seieren mot Manchester City og befestet sin posisjon som lagets kanskje største formspiller i 2021.

united.no-børsen fikk venstrebacken en åtter og følgende hyllest:

– Nok en gang stor, stor kvalitet over backens spill.

Rio Ferdinand har også latt seg overbevise av 25-åringens utvikling og trakk fram Shaws brokete vei inn på laget i sin podkast etter seieren mot City.

– Dette er en unggutt som virket å være på vei til søppeldynga i Manchester United, sa Ferdinand.

– José Mourinho vraket og knekte ham. Nå har han slått tilbake og er en av de viktigste spillerne i Manchester United. Det skal han ha ros for.

MÅL NUMMER TO: Luke Shaw har scoret mot Leicester og City i sin United-karriere.

Ferdinand spilte selv sammen med en av verdens beste venstrebacker i Patrice Evra. Franskmannen tilbragte åtte år i klubben og var fast på laget i de fleste av dem. Ferdinand mener Shaw kan gjøre det samme.

– Patrice var vår generasjons beste spiller mellom 16-meterne. Han kunne løpe opp og ned langs sidelinjen med ballen i beina. Jeg har aldri sett lignende, sa Ferdinand.

– Fant han medspillere på samme måte som Ashley Cole og Leighton Baines gjorde innenfor 16-meteren? Nei, det gjorde han ikke. Var han like god defensivt som Cole? Kanskje ikke.

– Men mellom 16-meterne ser jeg litt det samme i Shaw som Evra hadde. Han er utrolig på det området.

Paul Scholes lot seg også imponere av Shaw mot Manchester City.

– Alle ser til Fernandes i storkampene, og kanskje til Rashford og Martial, men det er fint å se at andre spillere bidrar også, sa Scholes i et Premier League-program.

– Det var ikke det beste treffet, men han skyter forbi et par spillere. Flere spillere må bidra hvis du skal vinne storkampene, og du kan ikke stole på de samme spillerne hver gang.

«UNITED WE PODKAST»: Ny spesialepisode om reisen til Luke Shaw fra U18-laget til Southampton til Solskjærs United!

Tidligere har united.no omtalt den oppsiktsvekkende sjansestatistikken til Shaw. I 2021 har United-backen skapt flest sjanser av alle forsvarsspillerne i Premier League.

Før kampen mot City viste tallene at det i de fem største ligaene i Europa bare er Jadon Sancho (36) og Filip Kostic (35) i Eintracht Frankfurt som har skapt flere sjanser enn Luke Shaw (34), ifølge statistikknettstedet Squawka.

Shaw skapte ingen sjanser mot Manchester City, noe som betyr at han nå deler tredjeplassen med Mason Mount (34), men tallene er utvilsomt imponerende for en venstreback.

– Jeg trives godt med å skape sjanser, og målet mitt i hver eneste kamp er selvfølgelig å hjelpe laget så godt jeg kan. Jeg elsker å gå framover og skape sjanser, sa Shaw til klubbens nettsted nylig.

Fem målgivende pasninger var for øvrige Evras bestenotering i Premier League. Det er det samme Shaw ligger på nå i mars.

Powered by Labrador CMS