– Vi fortjente poengene

OPPDATERT: Van Gaal avslører at Di María er et menneske, mens Rooney og Young er fornøyde.

Publisert Sist oppdatert

United vant 2-0 over Sunderland, som måtte avslutte kampen med ti mann. Kampens store spiller, Wayne Rooney, mener at laget fortjente de tre poengene.

– Det er flott å score, men de tre poengene er viktigst. (…) Vi slo tilbake med en god kamp, og et godt resultat. Vi fikk mer plass etter utvisningen, men burde ha ledet før det, uttalte 29-åringen etter kampslutt.

Kapteinen legger imidlertid ikke skjul på at gjestene ytte motstand. Heldigvis later det til at Louis van Gaal, som vanlig, hadde forberedt mannskapet tilstrekkelig.

– Vi visste at det kom til å bli sånn her. De har gjort det mot flere store lag – ligget dypt og tatt dem på overgangene. Sunderland gjorde det vanskelig for oss, og hadde mange mann bak ballen. Men vi var tålmodige.

– Vi skapte sjanser, og sluttet å gi dem bort

Louis van Gaal viste handlekraft da han tok ut en svak Ángel Di María før andre omgang. Det er imidlertid lite som tyder på at sommerens storsignering setter nederlenderens tålmodighet på prøve.

– Jeg vil vinne. Jeg må observere og analysere. Vi var bedre i andre omgang, så jeg kan ikke si at det var en feilaktig beslutning (å ta han ut). Vi må gi ham tid til å tilpasse seg, og heve selvtilliten sin igjen. Han er et menneske, og gjør feil som alle andre.

poyet van gaal
GLAD: Andreomgangen gav Van Gaal grunn til å smile.

Trass i en tung start, er manageren fornøyd med kampen sett under ett.

– Det første kvarteret av kampen var ikke så bra. Kanskje vi var nervøse etter Swansea. Men etter det begynte vi å skape sjanser, og sluttet å gi dem bort. I andre omgang spilte vi svært bra. Vi skapte mange sjanser og scoret mål, så da var jeg veldig glad.

Van Gaal kunne også tilby et lite innblikk i straffesituasjonen i klubben.

– Jeg er alltid glad når en spiller scorer mål. Og jeg er glad når han scorer to. Han er straffeskytter bak Van Persie. Vanligvis sier jeg at han skal skyte høyt på straffer, men han sa han siktet lavt på grunn av keeperens høyde.

Tilbake på vinnersporet

Ashley Young, på sin side, startet med å konstatere det åpenbare.

– Vi tok tre poeng, og er tilbake på vinnersporet. Det var spesielt viktig på Old Trafford.

young rooney
MAN OF THE HOUR: Rooney stjal showet, mens Young bidro i kulissene.

Etter å ha gjort en god kamp på vingen, fortalte Young at han er fornøyd med å være tilbake i startelleveren.

– Det er deilig å være tilbake, og jeg vil spille hver kamp. Men det var en lagseier. (…) De første 10-15 minuttene gikk ikke så bra som vi hadde ønsket, men vi startet å skape sjanser, og var uheldige som ikke gikk til pause med en ledelse. I andre omgang scoret vi, og førte an derfra.

Men hva med det røde kortet?

– Det er en vanskelig avgjørelse. Men jeg har ikke noe å si på den, og noen måtte utvises.

United og Van Gaal har måttet tåle en del kritikk, til tross for at klubben ligger på tredjeplass, er med i FA-cupen, og har vunnet kamper på rekke og rad. Men denne kampen har ikke Young noe å utsette på.

– Jeg syns vi gjorde en god kamp, og de tre poengene var fortjente. Vi har FA-cupen også, men nå fokuserer vi på neste kamp, mot Newcastle.

Powered by Labrador CMS