– Rødt kort til Louis!

AVISRUNDEN: Louis van Gaal får gjennomgå for sine disposisjoner.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal uttrykte tilfredshet over Uniteds opptreden frem til det 70. minutt, da det fortsatt lyste 0-0 på White Hart Lanes lystavler. Inntil da mente manageren at laget hans hadde gjort en god bortekamp.
Like fornøyd var han ikke seks minutter senere, da de samme lystavlene viste 3-0 til hjemmelaget.
I pressen er det ingen sympati for den hardt pressede United-sjefen. Der mener man tvert imot at LvG har seg selv å takke.

Daily Mail, Martin Samuel:

Fotball er et enkelt spill. Bruk dine beste spillere i deres beste posisjoner, og få ballen inn i boksen. Det gjorde Tottenham. Manchester United gjorde det ikke.
Tottenham scoret, Manchester United gjorde det ikke. Tottenham er fortsatt med i ligakappløpet, det er ikke Manchester United. Tottenham kommer nesten helt sikkert til å spille i Champions League neste sesong; Manchester United…sannsynligvis ikke, skriver Samuel, som mener at Tottenham – selv om de ikke skulle klare å ta igjen Leicester denne sesongen – har større sjanse til å vinne ligaen i overskuelig fremtid enn det United har. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7:
Fosu-Mensah; 6.5: Martial; 6: De Gea; 5.5: Blind, Smalling, Carrick, Schneiderlin; 5: Rojo, Mata, Lingard, Rashford.
Innbytterne: 5: Young, Memphis; 4: Darmian

18

The Mirror, Adrian Kajumba:

Mirror-journalisten mener at Louis van Gaal – ved å bruke Ashley Young som enslig spiss – fortsetter å forbløffe sine omgivelser:
Etter å ha tatt Marcus Rashford av til pause, spilte United med vingen Ashley Young på topp, spissen Anthony Martial ute til venstre, 10-eren Juan Mata på (motsatt) ving, og med vingen Jesse Lingard bak spissen.
Det ville vært fint om Van Gaals bisarre bruk av sine spillere av og til fungerte, men man sitter med følelsen av at nederlenderen bare forsøker å bevise at han er kløktigere enn alle oss andre. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Fosu-Mensah; 7: De Gea, Schneiderlin, Martial; 6: Smalling, Rojo; 5: Blind, Carrick, Rashford; 4: Lingard, Mata
Innbytterne: 4: Young, Darmian og Memphis

28

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst

To defensive midtbanespillere. En ving som playmaker. En playmaker som ving. Og en ving på topp.
Akkurat som mot West Bromwich, ga Louis van Gaal med flere av sine avgjørelser inntrykk av at han ikke ønsket å vinne fotballkampen.
For Van Gaal er vanlig fornuft, for vanlig. Anthony Martial kunne ha blitt flyttet opp på topp for å rydde plass for Ashley Young. Eller Marcus Rashford kunne ha fått fortsette.
Luckhurst spør seg videre hva Van Gaal trodde at Ashley Young ville være i stand til å utrette mot Premier Leagues beste forsvar, og han konstaterer at Lingard og Mata er nødt til å bytte roller. Les mer her.

“Van Gaal gjorde alt for å ikke vinne.”

Samuel Luckhurst

Avisens spillerbørs:
7:
 Fosu-Mensah; 6: De Gea, Martial; 5: Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Schneiderlin; 4: Mata, Lingard, Rashford.
Innbytterne: 5: Young, Memphis; 3: Darmian

Press Association:

I en usignert sak blir skaden på Timothy Fosu-Mensah fremhevet som Kampens øyeblikk:
Skaden på en 18 år gammel forsvarsspiller fikk stor betydning for Uniteds undergang. Fosu-Mensa var et imponerende innslag hos gjestene, og skaden hans ble raskt etterfulgt av Spurs’ tre scoringer på seks minutter.

8: Fosu-Mensah; 7: Schneiderlin, Martial; 6: De Gea, Smalling, Rojo; 5: Blind, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

dg

The Independent, Jack Pitt-Brooke:

I andre omgang så Manchester United ut som en middelhavsfarer uten noe å spille for. De hadde hatt ballen mye i første omgang, men uten å kunne vise til noen sjanser – slik det så ofte har vært under Louis van Gaal.
United kom til én god sjanse i andre omgang, men ellers var det lite å la seg pumpe opp av. Les mer her.

The Sun, usignert:

“Det hjelper ikke at Louis van Gaal er på villspor.”

The Sun

I september 2001 slo United tilbake og vant 5-3 etter å ha lagt under 0-3 til pause. Men det er andre tider nå. Det hjelper heller ikke at Louis van Gaal er på villspor og lar seg involvere i en smålig diskusjon ved å hevde at United fortsatt er mye større enn Spurs. De er også 12 poeng bak dem og 19 bak Leicester, Louis.
Fyren er forvirret, skriver den anonyme journalisten videre, og peker blant annet på at innbytter Ashley Young spilte i tre forskjellige posisjoner etter at han ble sendt utpå fra start i 2. omgang.
Young, som ikke hadde startet en kamp for United siden 17. januar, visste ikke om han var på vei inn eller ut. Det gjorde heller ikke United, som ventet i 60 minutter på sitt første realistiske forsøk mot Tottenham-målet.

Louis van Gaal fortjener rødt kort for å ha mislyktes i å leve opp til sitt rykte som innehaver av et av verdens smarteste managerhoder, lyder det avslutningsvis i avisen som (i parentes bemerket) har Marcos Rojo som Uniteds bestemann… Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7:
Rojo, Carrick; 6: De Gea, Fosu-Mensah, Blind, Schneiderlin, Mata, Lingard, Martial, Rashford; 5: Smalling.
Innbytterne, Young, Darmian og Memphis, får hver sin 5’er.

Powered by Labrador CMS