Her er Uniteds nye keeper

Les hva Louis van Gaal sier om David de Geas nyeste konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang sommer med mange spekulasjoner er den argentinske landslagskeeperen, Sergio Romero, United-keeper.

Det bekreftet klubben i natt.

Romero kommer gratis, etter at kontrakten hans med italienske Sampdoria gikk ut i sommer.

Han har skrevet under på en treårskontrakt.

Fornøyd

– Sergio er en veldig talentfull keeper. Han var sammen med meg som ung keeper i AZ Alkmaar, og jeg gleder meg over at han kommer til United. Han hadde et fantastisk VM i Brasil forrige sommer, selv om det er noe jeg forsøker å glemme….(Argentina slo ut Van Gaals Nederland). Han vil bli en fin forsterkning for laget, og jeg gleder meg til å jobbe med ham igjen, sier Louis van Gaal til manutd.com.

Overfor PA la han til følgende:

– Med trusselen om at David de Gea kan gå til United så var vi nødt til å ta grep. Jeg har imidlertid snakket med både De Gea og Sergio, og under meg så er det alltid den beste av de to som vil stå. Konkurranse er også sunt i en klubb som United. Sergio er uansett et veldig godt valg. Han stanset våre (Nederlands) straffer i fotball-VM, og det var derfor vi ikke kom til finalen.

Og til BBC:

– Han er en veldig dominerende keeper. Han fremstår også som en svær keeper, og er en keeper som oser tillit overfor de andre spillerne. Han  må imidlertid lære seg engelsk. Det er alltid en utfordring for en utlending. Han er imidlertid også veldig god med beina, noe som er en egenskap vi ønsker. Jeg har stor tillit til at han han kan gjøre det som ønskes av ham, men som alltid med nye spillere – vi får vente og se hva som skjer.

 

Mye benkesliter

28-åringen har spilt for argentinske Racing Club, nederlandske AZ, franske Monaco og italienske Sampdoria i løpet av karrieren sin, men han har stort sett slitt benken i klubblaget de siste to årene. På utlån til Monaco var han backup for Danijel Subasic, mens han i Sampdoria stort sett har måttet se Emiliano Viviano være førstevalg.

Ser man på kamper spilt siden 1. juli i fjor er det totalt 25, men bare 11 av dem har vært for klubblaget. Resten var for Argentina i VM, treningskamper og nå sist Copa America.

Romero står altså med ligagull fra Nederland, og VM-sølv med Argentina på sin merittliste. Han ble nylig også nummer to med Argentina i Copa America, men har også et OL-gull (2008) og et VM-gull fra U20-VM (2007) med landet.

I sin siste forrige faste klubb, Sampdoria, spilte han fast da laget rykket opp fra Serie B til Serie A i 2011/12-sesongen, og han var også fast da laget ble nummer 14 i toppdivisjonen sesongen etter. I 2013/14 var han imidlertid utlånt til Monaco, hvor han bare fikk et par kamper, mens han spilte totalt 11 kamper for Sampdoria i ulike turneringer da laget ble nummer sju forrige sesong.

Fremtiden til David de Gea er usikker i United, i alle fall så lenge han ikke forlenger kontrakten sin med United. I øyeblikket er Romero uansett én av totalt fem keepere i United. Foruten De Gea og Romero kan Louis van Gaal velge mellom Anders Lindegaard, Sam Johnstone og Victor Valdes – selv om Van Gaal allerede har fortalt at sistnevnte er helt uaktuell for videre spill i United, etter at han nektet å spille en kamp på U21-laget på tampen av forrige sesong.

Powered by Labrador CMS