– Valdés er uønsket i United

Louis van Gaal slakter Victor Valdés’ dårlige oppførsel, og Di Marias fremtid er usikker.

Louis van Gaal er ikke nådig med Victor Valdés. Etter den nederlandske managerens ferske kommentarer, tyder alt på at spanjolen er ferdig i klubben.

Det kom som en overraskelse på mange at Valdés ikke var blant de som reiste til USA. Nå kommer Van Gaal med forklaringen.

– Han er ikke med på turneen fordi han ikke følger filosofien. Når det er tilfellet, er det ikke plass for ham. Og ja, han kommer til å bli solgt, uttalte Van Gaal på pressekonferansen sent onsdag kveld.

Van Gaal er klar på hva han ønsker av spillerne sine.

– Det handler om kamprytme og forrige sesong, da han nektet å spille for reservelaget.

Nå er manageren klar på at Valdés er ferdig i klubben.

– Det er andre aspekter du trenger for å være keeper i United, og når du ikke er villig til å følge de prinsippene, er det bare én vei å gå – ut.

lvg
KNALLHARD: Louis van Gaal sparte ikke på kruttet da han ble spurt om hvorfor Valdés ikke fikk være med til USA.

Valdés slet karrieremessig da han sto klubbløs og skadet i fjor høst. Barcelona hadde sluppet den skadde keeperen på free transfer, men Van Gaal var villig til å gi sin tidligere elev en sjanse til å bygge seg opp igjen i United.

– Det er en stor skuffelse. Vi trodde at han ville følge vår filosofi. Det er synd, fordi vi ga ham muligheten til å rehabilitere seg, vi ga ham kontrakt og nå er han i fysisk stand til å spille, sa Van Gaal, og la til:

– Men når man ikke spiller for førstelaget, er filosofien vår at man må spille for andre laget, og han gjorde ikke det.

Den tidligere Barcelona-keeperen fikk kun én kamp fra start i sin korte United-karriere. Van Gaal antyder at han ikke egentlig ønsket å bruke Valdés.

– Jeg brukte ham bare mot Hull fordi jeg ville hjelpe ham med å vise sine kvaliteter for andre klubber. Jeg er alltid en veldig sosial person.

Han sa seg også enig i at United dermed trenger en ny keeper – hvis David de Gea drar.

– Kanskje har du rett i det, men det er det umulig å si noe om for øyeblikket, sa sjefen.

dimaria4Pratet med Di Maria

Van Gaal snakket også om Angel Di Maria da han møtte pressen.

– Om han blir i United? Jeg vet ikke. Vi får se, men for øyeblikket er han fortsatt Manchester United-spiller.

Ifølge The Guardians Jamie Jackson, som følger United på touren, møttes Van Gaal og Di Maria nylig. Manageren sa da til Di Maria at han ønsker at han blir i klubben én sesong til, men samtidig er Van Gaal ikke interessert i å beholde en misfornøyd Di Maria.  Derfor vil Van Gaal, ifølge The Guardian, tillate et salg til Paris St. Germain, om det er det Di Maria selv ønsker.

Informerte Van Persie

Van Gaal gjorde det også klart at han fortalte Robin van Persie om hvordan fremtidsutsiktene var, på slutten av forrige sesong.

– Å kjøpe og kvitte seg med spillere – alle sånne avgjørelser er vanskelige. Men jeg pratet med Robin den dagen vi spilte golf på tampen av forrige sesong. Han visste hva som kom til å skje. Han visste hva som kom. Jeg tror også at han gjorde et godt valg med Fenerbahce, og kan bare ønske ham lykke til.