– Vi har tre skader

Louis van Gaal bekrefter at Marcos Rojo og McNair fortsatt er ute.

Publisert Sist oppdatert

Tredjemann er naturligvis beinbruddofferet Luke Shaw, som vi neppe vil få se noe til det neste halve året.

– Jeg pratet ham i går kveld, og han var veldig positiv sa Van Gaal under intervjuet, og virket forbløffet.

– Ja, det må jeg si; signalene er veldig gode og vi har allerede kommet igang med rehabiliteringen. Han vil få besøk hjemme hvor han vil motta de første muskelstimulerende elektrobehandlingene, og det er jo veldig bra.

– Men ellers så har vi altså tre mann på skadelisten – Marcos Rojo, Paddy McNair og Shaw, så situasjonen er den samme som før.

– Siden det bare er to dager imellom disse to kampene (Ipswich og Sunderland), får vi vente og se an når det gjelder de øvrige spillerne. Foreløpig vet jeg ikke hvordan jeg skal sette sammen laget.

Om laget hans ligger foran skjema?
– Nei, det gjør det ikke. Men i alle ligaer er to poeng per kamp et høyt gjennomsnitt, mener jeg, så kanskje ligger vi ett poeng foran. Vi har et godt snitt.

Om Matials imponerende start:
– Han har hatt litt flaks, men hovedsaklig skyldes det hans kvaliteter. Som fotballspiller må han prestere, og han må stå imot presset. Men basert på det han har vist til nå, så er han i stand til å takle det.

– Han er en intelligent fyr med en åpen personlighet; han lytter, han følger med, og han fokuserer på kampene. For en manager er han veldig lett å trene – og det var da også derfor jeg kjøpte ham.
– Men han befinner seg fortsatt i første tilpasningsfase. Det samme gjelder konen og barnet hans, for det er også viktig. Vi må vente og se når han finner seg til rette i eget hus, når konen blir alene med barnet og han kommer hjem og må dra på shopping eller noe sånt.

Om Martials form vil kunne hjelpe Wayne Rooney?
– Selvfølgelig vil den kunne hjelpe. Alle spillerne hjelper andre når de spiller bra.

Om manageren som lørdag står overfor Van Gaal, hans nederlandske landsmann Dick Advocaat:
– Som menneske sympatiserer jeg med ham. Han er en venn og vi spilte sammen for Sparta Rotterdam. Jeg håper Sunderland vinner hver eneste kamp – bortsett fra mot oss!

På spørsmål om James Wilson, svarte Van Gaal at han vil vente til desember for å se hvor mye spilletid han da har fått. Deretter kan det eventuelt bli aktuelt med et utlån.
– Han er den naturlige back-up for Martial; jeg kan bruke Fellaini som en Plan B, men Wilson trenger spilletid. Uansett er Manchester Uniteds interesser alltid viktigere enn individuelle interesser, så jeg har mine tvil om jeg vil la ham gå.

– Kanskje venter vi til desember for å se hvordan vi ligger an som klubb. Har vi suksess i Champions League? I Ligacupen? Kanskje vil han få noen minutter av meg siden jeg må rotere, slik jeg gjorde mot Ipswich. Det samme kan komme til å skje i andre kamper. Jeg har pratet med ham om det, og jeg tror vi kommer til å vente til desember.

Dermed var den åpne delen av pressekonferansen med Louis van Gaal over. Resten blir først tilgjengelig sent fredag kveld.
P.S.: United v Sunderland spilles på Old Trafford lørdag klokken 16.00.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS