– Memphis har mye å bevise

Louis van Gaal avfeier ikke muligheten for å flytte sin landsmann ut på kanten.

Publisert Sist oppdatert

Da United nye nummer 7 ankom Old Trafford tidligere i sommer, var det med rykte som en lynhurtig og målfarlig ving for PSV Eindhoven. Vel er sesongen bare så vidt kommet igang, men så langt etter overgangen fra hjemlandet har Memphis ennå ikke fått anledning til å vise frem sine kunster langs sidelinjen. Isteden har han blitt bedt om å innta 10’er-rollen, for å operere i rommet bak Wayne Rooney.

Foreløpig synes det hele å befinne seg på et visst eksperimentstadium, for dersom dette viser seg å ikke fungere, sier Louis van Gaal at han vil vurdere å flytte 21-åringen ut der han trivdes aller best i Eredivisie, på venstrevingen.

– Men siden dette er en ny posisjon for ham, og at han er en målscorer, skal han få prøve å tilpasse seg den, sier United-manageren, ifølge Manchester Evening News.

– Foreløpig får vi bare vente og se om han klarer å oppfylle de kravene som stilles i denne posisjonen, fortsetter han, og forklarer sitt valg med at Ashley Young gjør det så bra som han gjør det på Uniteds venstreside.

– Det er imidlertid en situasjon som kan komme til å endre seg i løpet av sesongen, og (Memphis) kan jo også spille der, sier Van Gaal.

– Fortsatt mye å lære

Manageren mener at hans unge landsmann har atskillig å gå på, blant annet i riktig bruk av sitt høye tempo.

– Han viste ikke så mye av det (mot Tottenham), men Memphis er veldig hurtig. Han må imidlertid lære seg når han skal bruke denne farten og når han kan la det være.

LvG har også gitt spilleren beskjed om å slappe mer av:
– Han er litt for ivrig, synes jeg. Nye spillere, og da spesielt unge spillere, har ønske om å vise frem sine kvaliteter. Bare av den grunn bør neste kamp (borte mot Aston Villa på fredag) bli bedre for ham, avslutter United-manageren.

Powered by Labrador CMS