EINDHOVEN, NETHERLANDS - SEPTEMBER 14: PSV manager / head coach, Phillip Cocu speaks to the media during the PSV Eindhoven press conference held at Philips Stadion on September 14, 2015 in Eindhoven, Netherlands. PSV will paly Manchester United in their Group B match on 15th of September in Eindhoven. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

– Han vil bli bedre og bedre

PSV-manager Phillip Cocu har stor tro på sin tidligere elev, Memphis Depay.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld gjester Manchester United nederlandske PSV i den første kampen i sesongens gruppespill i Champions League. Oppgjøret blir et spesielt møte for Memphis Depay som kom fra nettopp PSV i sommer.

I helgens Premier Leauge-kamp mot Liverpool ble Memphis byttet ut i pausen, men hans gamle trener, Phillip Cocu, har full tro på at den hurtige vingen vil blomstre for sin nye klubb med tiden.

– Det er normalt å trenge litt tid på å vokse, du trenger mange kamper. Han vil ha oppturer og nedturer. Jeg er sikker på når han har spilt i noen måneder, så vil han bare bli bedre og bedre.

– Fysisk er han veldig sterk og han er rask til å lære. Jeg er sikker på at dersom han får litt tid så vil han klare det ganske fort. Han vil produsere mål.

– Han er en veldig vertikal spiller som alltid liker å spille foran mål. Ikke bare vil han score mål, han har et godt overblikk.

Go Ahead Eagles v PSV Eindhoven - Eredivisie
– VIL SCORE MÅL: Phillip Cocu er ikke i tvil om at Memphis vil produsere mål for sin nye klubb. (Her fra PSVs kamp mot Go Ahead Eagles hvor Memphis scoret kampens første mål. Kampen endte 3-0 til PSV.)

– Vi snakket ikke om jobb

PSV-manageren har kjennskap til flere enn bare Memphis fra Manchester United. Landsmann Louis Van Gaal var manager for Cocu under to perioder da han var i Barcelona.

Han beskriver LVG som en «god trener», men Cocu sier at han ikke har fått noen trener-tips fra United-manageren.

INGEN RÅD FRA LVG: Phillip Cocu spilte under Louis van Gaal på både klubb og landslag, men har ikke fått trener-råd fra landsmannen.
INGEN RÅD FRA LVG: Phillip Cocu spilte under Louis van Gaal på både klubb og landslag, men har ikke fått trener-råd fra landsmannen.

– Vi hadde ikke mye kontakt. Vi var sammen i Barcelona og på landslaget.

– Han gjorde meg til en bedre spiller på grunn av hans taktiske ferdigheter og måten han jobbet med laget på, men da vi møttes i etterkant av min spillerkarrière og pratet, så snakket vi ikke om hvordan vi jobbet og ga råd.

Louis Van Gaal har blitt kritisert for sine metoder, og Cocu innrømmer at noen av metodene ikke passer for alle.

– Det er ikke så vanskelig(å spille for Van Gaal) hvis du er åpen for det og er overbevist at hans måte er best for laget.

– Den eneste forskjellen er mellom spillerne. Noen er åpne og lærer fort, andre liker å spille på sin intuisjon.

Oppgjøret mellom PSV og Manchester United spilles tirsdag 15.09 klokken 20.45 på Philips Stadion. 

Powered by Labrador CMS