VIL SLÅ TILBAKE: Darren Fletcher er overbevist om at Louis van Gaal vet hvilke knapper han skal trykke på for å få United tilbake på rett kjøl.

Britisk presse støtter Van Gaal

AVISRUNDEN: Les hva de engelske mediene skriver i kjølvannet av tapet mot Swansea.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha hatt suksess i både Nederland, Tyskland og Spania, har Louis van Gaal tatt på seg en jobb i det mange vil kalle verdens tøffeste liga. Engelske medier er kjent for å være nådeløse med managere som ikke oppnår resultater, og den nederlandske manageren fikk en marerittstart på årets sesong.

Optimismen som ankom sammen med hjemmefansen forsvant allerede før de rødkledde supporterne rakk å forlate «drømmenes teater». I kjølvannet av det nedslående tapet kunne Van Gaal imidlertid høste sympati i de engelske mediene.

The Guardian (Daniel Taylor)

– Kanskje det ble litt klarere hvorfor Louis van Gaal har sagt, til de som gidder å høre etter, at de ikke skal bli overrasket hvis Manchester Uniteds rehabilitering tar lenger tid enn hva en skulle ønske, skriver den anerkjente The Guardian-journalisten.

Optimismen har spredt seg som ild i tørt gress i United-leiren denne sommeren, og det var en voldsom selvsikkerhet blant fansen før den første seriekampen. Det er nok ingen som er mer klar over lagets svakheter enn Louis van Gaal selv, noe han har gitt uttrykk for ved flere anledninger.

– Han hadde advart sin nye klubb om å forberede seg på noen vanskelige øyeblikk, og her var de harde bevisene på at et managerbytte på Old Trafford alene ikke overskygger lagets svakheter, fortsetter Taylor, og legger til:

– Det var en déjà vu-følelse knyttet til laget som endte som nummer syv forrige sesong, 22 poeng bak toppen og med et desperat behov for mer dynamikk. De var idéfattige, og gikk på et skuffende og demoraliserende tap.

Du kan lese hele The Guardian-artikkelen til Daniel Taylor her.

Manchester Evening News (Stuart Mathieson)

Etter å ha vært et fryktet fort hvor Manchester United i årevis spilte ut bortelag etter bortelag, var Old Trafford alt annet forrige sesong. Optimismen var tilbake før lørdagens kamp, men etter 90 minutter måtte hjemmefansen nok en gang gå slukøret hjem.

– Old Trafford er fortsatt «drømmenes teater», men kun for gjestene, skriver Manchester Evening News-journalisten.

Mathieson poengterer at frykten som motstanderne følte da Manchester United satte i gang angrep etter angrep mot Stretford End, ikke lenger er der etter David Moyes’ æra. Også M.E.N.-journalisten frykter at United vil ha noen tøffe uker i vente.

– Van Gaal advarte om at det kunne ta tre måneder før hans ideer vil synke inn, og det så absolutt ut som det var noe i den advarselen, skriver han, og legger til:

– Men det kan bli tolv lange uker.

Les saken her.

The Sun (Charlie Wyett)

– En ny sesong og en annen sjef, men det var den samme gamle historien på Old Trafford da Louis van Gaal led en katastrofal start som United-manager.

Manchester United gikk på sitt første hjemmetap på åpningsdagen i Premier League noensinne, og The Suns journalist er ikke i tvil om at Van Gaal har en massiv jobb foran seg.

– For Van Gaal var det en marerittstart. For United kan det bare bli bedre.

The Telegraph (Jason Burt)

Før kampen reklamerte klubben med slagordet «A new storm is breaking» – en kampanje som skulle symbolisere den nye sesongen, den nye æraen og klubbens nye håp.

– Ordvalget slo tilbake mot dem, og kan bli tolket på flere måter etter dette alarmerende, til tider uorganiserte, og nedslående tapet.

I reklamekampanjen sies det at «dynastiet skal gjenreises».

– Først må Van Gaal bygge opp laget på nytt, skriver Jason Burt, som mener at Swansea var verdige vinnere på Old Trafford.

– De var sterkere, mer dynamiske, mer bestemte, og som Swansea-kaptein Ashley Williams senere uttalte: De så rett og slett ut til å ville det mer.

Powered by Labrador CMS