– Kan jeg løpe til lunsj nå?

Luke Shaw viser hvilken respekt spillerne har for Van Gaals punktlighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren ble Luke Shaw hentet til Manchester United. Unggutten ble hentet inn som direkte erstatter for Patrice Evra, som forlot klubben til fordel for Juventus.

Til tross for at nå 19 år gamle Shaw har vokst opp som Chelsea-fan, valgte han å signere for de røde fra Manchester, fremfor de blå beilerne fra London.

19-åringen forteller at man ikke skjønner hvor stor klubb Manchester United virkelig er, før man står midt oppi det selv.

– Man skjønner ikke hvor stor denne klubben er før man signerer for den. United er så store over hele verden, med antallet supportere og alt, sier Luke Shaw, i et lengre intervju med The Guardian.

International Champions Cup 2014 - Real Madrid v Manchester United
MØTE MED STJERNENE: Luke Shaw fikk spille mot Real Madrids stjernegalleri.

Spranget fra Southampton til Manchester United er stort, i motsetning til hva man kan lese ut av tabellplasseringen.

– Det var rart å spille mot Real Madrid og Inter, og fortsatt bare være 18 år. Det var veldig kult å spille mot Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Den turneen hjalp meg mye, forteller han.

I sommer slet den engelske unggutten med dårlig fysikk, noe Van Gaal også påpekte i media. Shaw gikk selv ut og bekreftet Van Gaals påstand, fordi han ikke ønsket at media skulle misforstå.

– Jeg var nødt til å klargjøre situasjonen. Noen tolket det kanskje feil, og jeg prøvde å komme i form. Det var i sesongoppkjøringen, og nå er alt bra.

Skremmes ikke av prisen

I Manchester United har Shaw vært nødt til å spille en posisjon han ikke har vært vant til tidligere.

– I Southampton spilte vi med offensive backer, så man kan si at det på en måte er å spille vingback, men ikke egentlig, sier han, og legger til:

– Jeg lærer alltid, spesielt med de ulike formasjonene, og kanskje jeg en gang i fremtiden spiller lenger frem, som ving eller noe.

Manchester City v Manchester United - Premier League
NY ROLLE: Luke Shaw har måttet tilpasse seg både på og utenfor banen i Manchester United.

Luke Shaw ble hentet for om lag 30 millioner pund. Ingen tenåringer i hele verden har kostet like mye. Summen skremmer imidlertid ikke venstrebacken.

– Jeg kommer inn i Manchester United-troppen, og jeg er nødt til å tilpasse meg som alle andre, uavhengig av hvor gammel jeg er, påpeker Shaw.

– Det spiller ingen rolle om jeg hadde vært 28 eller 19. Man må komme hit og spille slik manageren ønsker, og det er det. Familien oppdro meg veldig bra. Jeg er ikke en som skryter, jeg er mer avslappet og prøver å fokusere på det jeg må gjøre, understreker han.

Enorm respekt for Van Gaal

United gikk på en stygg smell mot Southampton. Nå venter QPR på Loftus Road.

– Vi prøver alltid å vinne. Vi ønsket å vinne ligaen, men selvsagt var det et massivt tilbakeslag å tape på søndag. Så vi trenger bare å fortsette å jobbe, ta kamp for kamp, og forhåpentligvis ta maksimalt med poeng.

Klokken tikker, og Shaw blir etter hvert nødt til å avslutte intervjuet. Sitatet hans forteller mye om respekten spillerne har for Van Gaals punktlighet.

– Kan jeg løpe til lunsj nå, fordi jeg har bokstavelig talt bare ett minutt?

Powered by Labrador CMS