– Vi skal spille 3-4-3

Les hva Louis van Gaal sa etter 7-0-seieren mot Galaxy.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal fikk en perfekt start på United-karrieren sin.

Los Angeles Galaxy ble slått hele 7-0 i hans første treningskamp, og 3-5-2 – eller mer korrekt sagt – 3-4-3-formasjonen så ut til å fungere perfekt for United-gutta, og nysigneringen Ander Herrera briljerte. Han ble også kåret til kampens beste spiller.

Etter kampen bekreftet også 62-åringen at det blir 3-4-3-system på United denne sesongen.

– Det blir 3-4-3, men det kan lett endres til 4-3-3 om det ikke fungerer. Skal man bytte system må man også gjøre det umiddelbart, sa han.

– Med 4-3-3 sitter vi imidlertid med tre spisser på benken, og det er ikke bra. Balansen i troppen vår er heller ikke den beste, siden vi har fire mann som passer i 10er-rollen.

– Dette var imidlertid en fantastisk kamp. 7-0 var en overraskelse, men vi scoret en rekke nydelige mål.

– Og så er det alltid bedre å vinne 7-0 i et nytt system enn å tape, for det ville ha fått spillerne til å tvile på systemet. Nå får jeg ikke det problemet, gliste Van Gaal.

Også tomålscorer Ashley Young var en fornøyd mann etter oppgjøret:

– Av og til tar man gjerne foten litt av gasspedalen i sesongoppkjøringen, men dette er et nytt lag i en ny formasjon, og det passet oss helt perfekt.

Om sin nye lagkamerat Ander Herrera, som sto for assists til kampens tre siste scoringer:

– Han er nok fornøyd med prestasjonen sin, og det samme gjelder nok manageren og apparatet  hans. Forresten gjorde Luke Shaw det også veldig bra.

– Forrige sesong var skuffende for oss, så derfor så vi frem til å få en god start her og legge grunnlaget for sesongens første hjemmekamp, sa Young.

Her mottar Ander Herrera beviset på at han ble kåret til kampens store spiller:

Powered by Labrador CMS