ralfliv

– Flaut, ekstremt skuffende og også ydmykende

Publisert Sist oppdatert

Det ble aldri den kampen United og Ralf Rangnick drømte om borte mot Liverpool.

Det ble i stedet et klart tap, i en kamp United kun hadde en ballbesittelse på 28 prosent.

Etterpå var manager Ralf Rangnick klar.

– Det er flaut. Det er ekstremt skuffende. På en måte er det også ydmykende, sa han da pressekonferansen startet.

– Vi må også være så kritiske med oss selv. Det vi leverte de første 45 var ikke på noe område det vi ønsket.

– Jeg tror ikke spillerne våre er mentalt ferdige med sesongen, men Liverpool er bare på et annet nivå. De har bedre spillere, noe som resultatet også viser. For oss var dette ekstremt flaut.

Før det hadde han også snakket med MUTV.

– Det var en veldig skuffende 1. omgang. 1-0-målet var ikke en del av kampplanen vår. Vi skulle ikke stå så høyt. Vi skulle ikke tillate dem å spille på styrkene sine på den måten.

– Så var det den tidlige skaden til Paul. Han fikk en strekk i leggen. Det er ikke den samme skaden som Fred nå har hatt. Dette er ikke bare én uke. Jeg frykter at han er ute mot både Arsenal og Chelsea.

duoen
POGBA: Kanskje ute i storkampene mot både Arsenal og Chelsea.

– Jeg bestemte rett etter Norwich-kampen for å gå for fem mann bak her. Vi slapp jo til fem-seks store muligheter også mot dem.

– Jeg tror ikke at 1. omgangen vår hadde noe som helst med formasjonen å gjøre. Det handlet om utførelsen.

– Vi forsøkte å endre fra fem mann bak i pausen. Vi var også bedre de første 25 minuttene av 2. omgang. Kampen ble mer åpen, men vi klarte ikke å gjøre nok med de mulighetene vi hadde rundt deres 16-meter. Så drepte 3-0-målet kampen.

Det målet irriterte tydelig United-manageren.

– Vi kan ikke spille en kort pasning som det i beina til Anthony Elanga. Det var å be om å få press imot. Alle vet hva slags spiller han er, han skal ha ballen i rom. Det gir ikke mening å slå den pasningen. Det var en pasning fra svarteboka over ting man ikke skal gjøre mot Liverpool. Det var litt det samme som mot Everton, sa tyskeren.

– Så bestemte jeg meg for å gi Hannibal 10 minutter. Normalt er det bedre å slippe til unggutter når man leder 3-0, men vi har ikke ledet 3-0 så ofte denne sesongen. Han var nok over-motivert da han kom inn, men jeg synes dommeren leste kampen rett ved ikke å vise ham ut.

Rangnick klarte ikke helt å tenke på at nå må United vinne mot Arsenal i neste kamp.

Han virket nærmest resignert i praten med MUTV.

unitedaasa

– Dette har vi snakket om flere ganger de siste ukene. Vi må også være realistiske. Nå vet vi ikke en gang hvor mange spillere vi har tilgjengelig. Forhåpentligvis er noen av de som har vært ute tilbake, sier han.

På den offisielle pressekonferansen snakket han mer om hva som nå må til:

– Jeg vet ikke om Glazers er problemet. Jeg tror ikke det, men en hver eier….denne analysen er ikke så vanskelig.

— Dette laget må bygges om. Det er klart. Det ble klart for meg allerede etter tre-fire uken, men denne kampen viste på drastisk vis hvor nødvendig det er. Liverpool er seks år foran oss. Det er den triste sannheten, men det er også noe vi bare må akseptere.

– Samtidig hjelper det ikke oss å snakke så mye om det nå. Vi har jo fortsatt fem kamper igjen å spille denne sesongen.

Rangnick var også kritisk til alle skadene United nå har.

– Paul fikk en muskelskade. Vi spiller i én turnering, men har sju-åtte slike skader. Da må man stille noen spørsmål. Jeg er overhodet ikke fornøyd med det. Liverpool spiller i fire turneringer og er skadefrie. Dette handler om måten man trener på, hva hver enkelt spiller gjør og hvordan man restituerer. Det er spørsmålene som må stilles og besvares.

Alt håp er imidlertid ikke ut.

– Jürgen Klopp forandret Liverpool. Ikke bare laget, men også klubben og byen. Han tok dem til et nytt nivå. Det er det som må skje med oss i de neste overgangsvinduene. Hvis man vet hva som trengs så trenger man kanskje bare to-tre overgangsvinduer, ikke fire-fem år.

– Det kan komme seks, sju, åtte og kanskje 10 nye spillere, men før du signerer dem så må man være klar over hva slags fotball man ønsker å spille og så hente spillere som passer til det.

Powered by Labrador CMS