– LvG må være storfornøyd

Britiske aviser om seieren over Liverpool og en generelt vellykket sesongoppkjøring.

Publisert Sist oppdatert

Avisene er samstemte i at United til tider hadde sine problemer bakover på banen mot Liverpool, og at Louis van Gaal fortsatt trenger å hente inn forsterkninger dersom laget hans skal være med og kjempe om ligatittelen. Likevel mener man at manageren må være strålende fornøyd, ikke bare med måten spillerne hans kom tilbake på, men også med måten United har fremstått på under hele USA-turnéen.

“Wayne Rooney and Juan Mata inspire Louis van Gaal’s side’s comeback”

The Telegraph

– Wayne Rooney, som pådro seg gult kort mot slutten av kampen, forspilte ikke på noen måte sjansen til å sikre seg kapteinsbindet på permanent basis, skriver Mark Ogden i sin rapport fra Miami-finalen. Han påpeker at begge managerne valgte å stille med sitt sterkest tilgjengelige mannskap, til tross for forhåndsuttalelser om at kampen ikke var av særlig betydning for noen av dem.

– Intensiteten som ble fremvist fra første stund understreket lagenes ønske om å gå seirende ut av oppgjøret og sikre en psykologisk fordel foran sesongstarten, skriver Ogden videre.

2 ting vi lærte:

1. At Louis van Gaal er Uniteds beste kjøp. Etter å ha overtatt et lag som underpresterte så stygt under David Moyes, har han i løpet av fem kamper snudd opp ned på spillernes tro og selvtillit. Van Gaals personlighet og merittliste har skaffet ham umiddelbar respekt i garderoben, noe som vises igjen ute på banen.

2. United har fortsatt behov for noen nye fjes. Turen har vært en suksess, men United har få alternativer i forsvar og på midtbanen. Begge sektorer ble avslørt av Liverpool i Miami. Hvis Louis van Gaal skal klare å inspirere United tilbake i tittelkampen, må han tilføre minst tre nye spillere før overgangsvinduet stenger.

Manchester Evening News, Rob Dawson:

Avisens utsendte påpeker at United måtte jobbe hardt for 3-1-seieren etter først å ha blitt liggende under i Miami.

– United slet med å skape noe meningsfylt i første omgang, da Liverpool-keeper Simon Mignolet knapt trengte å gripe inn en eneste gang.

– Men deretter trengte ikke rødtrøyene lange stunden på seg for å snu oppgjøret, skriver han, og ramser opp de tre målene etter pause.

The Sun, Martin Blackburn:

– Wayne Rooney styrket sine sjanser til å bli utnevnt til United-kaptein ved å inspirere laget sitt til en snuoperasjon mot Liverpool.

– Måten laget slo tilbake på må ha vært særdeles oppmuntrende for Louis van Gaal, nå som han ser tilbake på en strevsom, men suksessfylt USA-turné.

– Enkelte vil påstå at det ikke er noe vennskapelig når disse to lagene møtes, og det var da heller ikke mangel på episoder i dette oppgjøret, hvor Liverpool var klart best i første omgang, og må ha gitt LvG massevis å tenke på.

– De (Liverpool) må ha ergret seg stort over Rooneys kliniske volley ti minutter ut i 2. omgang, for United var  heldige som nå lå likt med sine motstandere. Men så, bare to minutter senere, tok de ledelsen ved Mata. Deretter forsvant alt håp for Liverpool da den unge angriperen Jesse Lingard satte ballen forbi Mignolet.

The Independent:

International Champions Cup 2014 - Final
– Well done, Tyler Blackett!

– Louis van Gaal avsluttet sin første preseason-tur med nok en moralstyrkende seier, fastslår avisen, men skynder seg å legge til at verken ICC-troféet eller Chevrolet-troféet som laget hans sikret seg mot LA Galaxy, vil få hedersplass i nederlenderens allerede fullstappede kabinett.

– Den tidligere Barcelona- og Bayern München-manageren vil likevel dra tilbake til Manchester som en lykkelig mann med fem seire i beltet og utvidet kjennskap til sine spillere.

– United var til tider heldige, og hadde gjennom store deler av kvelden problemer med å ta seg av Raheem Sterling. Stort sett har Louis van Gaals menn likevel gjort det veldig bra på denne turen.

Powered by Labrador CMS