Hvem bør starte på topp?

Wayne Rooney starter etter alle solemerker mot Liverpool. Men hvem bør spille på topp med Uniteds toppscorer? Vi har tatt en titt på statistikken.

Publisert Sist oppdatert

Så lenge han er skadefri, er Wayne Rooney et selvskrevent valg i Uniteds angrepsrekke i alle viktige kamper. Og man finner ikke mange kamper som er viktigere enn helgens oppgjør mot erkerivalen fra Beatles-byen.

Spørsmålet er: hvem skal spille på topp sammen med Wayne Rooney på Anfield?

Skal man dømme ut fra det som har skjedd hittil denne sesongen, har kanskje Danny Welbeck og Javier Hernandez pekt seg ut som de mest aktuelle kandidatene til å ta plassen ved siden av Wayne Rooney, men det skal ikke glemmes at også fjorårets toppscorer i Premier League Dimitar Berbatov og tidligere Ballon d’Or-vinner og Liverpool-spiller Michael Owen også sikler etter en plass i startelleveren på Anfield.

Statistikk

Vi har tatt en titt på statistikken så langt denne sesongen, og sett på om den kan gi noen pekepinn på hvem som bør starte lørdagens gigantoppgjør.

Tabellene viser tall for alle turneringer samlet. Tallene for Premier League alene er i parentes.

(Alle turneringer inkluderer Premier League, Champions League, FA-cup, Ligacup og Community Shield).

Spillerstatistikk:

Spiller

Kamper

Minutter

Mål

Min./mål

Wayne Rooney

8 (6)

720 (540)

9 (9)

80,0 (60,0)

Danny Welbeck

8 (5)

426 (227)

5 (3)

85,2 (75,7)

Javier Hernandez

7 (6)

329 (308)

2 (2)

164,5 (154,0)

Dimitar Berbatov

6 (3)

205 (106)

0 (0)

N/A

Michael Owen

2 (1)

169 (79)

2 (0)

84,5 (N/A)

Mame Biram Diouf

1 (0)

70 (0)

0 (0)

N/A

Note til statistikk: Min./mål viser hvor mange minutter den enkelte spissen i snitt bruker på å score.

Federico Macheda er ikke med i statistikken siden han hittil ikke har spilt for United denne sesongen.

Statistikk spisspar:

Under følger hvordan den enkelte spiss har prestert mens han har vært på banen sammen med Wayne Rooney. Statistikken viser også hvordan Wayne Rooney har prestert i tospann med den nevnte spissen.

Spiller

Kamper med Rooney

Minutter med Rooney

Mål spiller

Mål Rooney

Min./mål spisspar

Hernandez

6 (5)

319 (298)

2 (2)

8 (8)

31,9 (29,8)

Welbeck

5 (4)

295 (206)

3 (3)

2 (2)

59,0 (41,2)

Berbatov

3 (2)

47 (46)

0

0

N/A

Note til statistikk: Under ‘Mål spiller’ finner du hvor mange mål den nevnte spiller har scoret mens han har vært på banen med Rooney, mens under ‘Mål Rooney’ finner du hvor mange mål Rooney har scoret mens han har vært på banen med den nevnte spiller. Til slutt er en oversikt over hvor mange minutter duoen i snitt bruker på å finne nettmaskene til sammen.

Michael Owen og Mame Biram Diouf har ennå ikke spilt sammen med Rooney denne sesongen.

Vanskelig valg!

Som man kan lese ut fra statistikken i tabellene over, står manageren foran et tøft valg foran lørdagens kamp. Danny Welbeck er på en soleklar vinner (bak Rooney) når det kommer til effektivitet, og duoen Rooney/Welbeck har også vært effektive sammen. Men ser man kun på hvordan spissene har gjort det sammen, ser man at kombinasjonen Rooney/Hernandez har fungert helt fantastisk bra – noe den også gjorde i fjor, og de to spissene har kun brukt omlag en halvtime på å finne nota når de spiller sammen på topp.

Det kan selvsagt sies at de begge var på banen sammen i størstedelen av storseierene mot Arsenal (8-2) og Bolton (5-0), og at dette gjør sitt til at statistikken ser så pen ut som den gjør. Men så var det dette med høna og egget. Er United ekstra gode med Rooney/Hernandez, eller har duoen vært ‘heldig’ som har spilt sammen i akkurat disse kampene hvor laget fungerte? Det er umulig å komme med et fasitsvar på dette spørsmålet, men sannsynligvis ligger svaret et sted i mellom de to påstandene.

Hva bør Fergie gå for? Welbecks effektivitet, eller samarbeidet Rooney/Hernandez? Eller kan fjorårets toppscorer Dimitar Berbatov, som scoret hat-trick mot scouserne i fjor, være mannen skotten går for?

Sir Alex Ferguson har en spissrekke som ville gitt de fleste managere vann i munnen. Statistikken sier Welbeck eller Hernandez, men som kjent er det ikke statistikk alene som avgjør en fotballkamp. Vi spør derfor:

Hvem mener DU Fergie bør bruke fra start i lørdagens kamp? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS