– Større enn City

Søndagens Old Trafford-gjester, Liverpool FC, er ifølge Paul Scholes fremdeles Uniteds viktigste rivaler.

Publisert Sist oppdatert

Scholesy, som la opp etter 2010/11-sesongen, og deretter gjorde et overraskende comeback på Etihad for nøyaktig ett år siden i dag, 8. januar, mener derfor at kampene mot Liverpool fortsatt rager høyere enn derbykampene mot City.

Og det til tross for at scouserne ikke har vunnet ligaen siden Scholes selv var en kvisete og sjenert 15-åring som dagdrømte om en karriere som fotballspiller.

– Historisk betinget

Til denne månedens Inside United sier den nå 38 år gamle superveteranen at han heller ikke tror de helrøde fra Merseyside vil miste sin status med det første.

– Historisk sett er det de som er våre største rivaler, og jeg er ikke så sikker på at City vil overta den rollen med det første. Det vil trolig ta dem mange år før de eventuelt klarer å overgå det Liverpool har skapt.

– I de senere år har Liverpool riktignok ikke gjort det så bra som de selv skulle ha ønsket, og det innrømmer de sikkert selv. Likevel er oppgjørene mellom oss fremdeles helt der oppe blant de aller største. Og det vil de nok alltid være, sier Scholes.

Fornøyd med beslutningen

Som nevnt er det ett år siden Scholes dukket opp igjen etter et halvt års pensjonisttilværelse. Han kom inn fra benken da Manchester City ble sendt ut av FA-cupen hjemme foran egne tilhengere.

– Jeg ville bare komme meg tilbake i spill, og jeg er glad jeg gjorde det, sier han nå.

– På den tiden hadde vi mange skader og jeg tenkte at jeg kanskje kunne hjelpe til litt. Jeg spilte en god del i andre halvdel av sesongen, og selv om vi dessverre ikke strakk helt til i ligaen, er jeg glad jeg bestemte meg for å komme tilbake.

Powered by Labrador CMS