United senket Sunderland

LIVE: Wayne Rooney var sikker fra krittmerket, før han doblet ledelsen og avgjorde kampen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble med tap for Louis van Gaals mannskap da de besøkte Swansea på Liberty Stadium forrige helg, og det er et svært revansjelystent United-lag som tar imot Sunderland lørdag ettermiddag.

På fredagens pressekonferanse kunne Van Gaal røpe at den eneste som går glipp av kampen er Robin van Persie, og det er knyttet spenning til hvem som får tillit fra start hos nederlenderen.

Chris Smalling sa til ManUtd.com før kampen at laget er nødt til å prestere i 90 minutter mot Sunderland, og at det ikke alltid holder med en god periode på en time.

LAGOPPSTILLINGER

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Evans, Rojo, Blind, Herrera, Young, Di María, Rooney (c), Falcao.
Benk: 
Lindegaard, McNair, Carrick, Fellaini, Mata, Januzaj, Wilson.

Sunderland: Pantilimon, Reveillere, van Aanholt, Brown, O’Shea (c), Cattermole, Larsson, Gomez, Johnson, Wickham, Defoe.
Benk: Mannone, Bridcutt Fletcher, Graham, Coates, Vergini, Watmore.

LIVE

SLUTT

90+3: Januzaj snurrer rundt med Van Aanholt, men blir stoppet. En upresset Pantilimon klarer til corner. Få sekunder igjen nå.

90+2: United leker seg litt rundt Sunderlands sekstenmeter nå.

90+1: Annullert mål! Januzaj finner Fellaini, som tar ned ballen og skyter rett på Pantilimon. Valencia sender av gårde et forsøk fra returen, men Pantilimon redder på streken. En offsideplassert Ander Herrera setter ballen i mål, men blir korrekt avvinket.

90: Klokken tikker mot 90 minutter. Det legges til tre minutter på Old Trafford.

89: Manchester United-fansen synger at Sunderland kommer til å rykke ned. Det føles nok deilig etter Sunderland-fansens opptreden på den bitre sesongavslutning i mai 2012.

88: Sunderland header unna, men United opprettholder trykket. Valencia brenner til – blokkeres.

87: United får stå upresset og trille ballen mot et Sunderland-lag som har gitt opp. Juan Mata løfter mot Rojo, som slår inn. Corner fra venstre nå.

86: Da er denne kampen helt avgjort. Sunderland har ikke skapt noe som helst de siste 80 minuttene. Det er alltid mulig å score én gang, men aldri i livet om Sunderland scorer to ganger her.

85: Så løper Wayne Rooney av banen og blir erstattet av Juan Mata.

84: 2-0! Wayne Rooney! Januzaj skyter fra høyrekanten. Pantilimon gir retur, og en onsideplassert Wayne Rooney står på fem meter og header enkelt inn returen.

83: Januzaj løfter inn mot Fellaini. O’Shea header unna.

82: Januzaj velger å drible seg ned til linja før han slår inn. Belgieren sliter litt i de avgjørende øyeblikkene.

81: En for kvelden veldig anonym Adam Johnson må vike plass for Steven Fletcher.

80: Patrick van Aanholt får gult kort når han stopper Januzaj. Ashley Young slår inn. Marcos Rojo stiger til værs og header ballen et par meter til side for mål.

79: Blind skyter fra distanse. Rojo kaster seg inn på returen, til stor irritasjon for den rumenske målvakten.

78: Januzaj har vært frisk etter at han kom inn. Skaffer nok et hjørnespark.

77: Det står fremdeles 1-0 til West Bromwich mot Southampton på The Hawthorns. Det betyr at United i øyeblikket er fire poeng foran Sunderland. Arsenal er to poeng bak United, men tar imot Everton på The Emirates søndag.

75: Young finner Smalling på bakre stolpe. Midtstopperen, som scoret to mål i kampen mot Burnley, blir holdt såpass nede at han ikke klarer å få til en skikkelig heading.

74: Januzaj spiller ballen til Herrera. Spanjolen vegrer seg for å skyte, og da renner muligheten ut i sanden. Van Aanholt takler etter hvert ballen til corner.

73: Blind slår til Rooney, som finner Fellaini med en pasning. Van Aanholt kommer til unnsetning og forstyrrer belgieren tilstrekkelig.

72: Rooney skyter fra distanse. Pantilimon bruker rekkevidden sin til å komme seg ut i hjørnet og holde ballen.

71: Januzaj forsøker å curle ballen i det lengste hjørnet. Pantilimon slår ballen vekk.

70: Adam Johnson forsøker å skape noe for Sunderland, men det stopper opp for gjestene.

69: Fellaini legger seg bak Wayne Rooney. Vertene opprettholder trykket mot et baktungt bortelag.

67: Marouane Fellaini kommer inn for Falcao, som får stående applaus av hjemmepublikumet.

66: Wayne Rooney scorer! Banker ballen ned til venstre for seg selv. Pantilimon er etter den, men skuddet er for hardt og velplassert.

64: Straffespark og rødt kort! Wes Brown sendes i dusjen! Falcao forsøker å vende opp på femmeter, men blir holdt igjen. Men det er jo O’Shea som er synderen der? Utvisningen er grei nok, men det er jo O’Shea som skal sendes i garderoben der.

63: Fine takter fra United. Januzaj slipper til Valencia på utsiden, som spiller ballen til Rooney. Stopper litt opp.

62: Gyllen mulighet for United! Reveillere header ballen rett til Januzaj, som banker ballen en meter til side for mål. Pantilimon sto grodd fast i bakken og håpet på det beste der.

61: Antonio Valencia velger for en gangs skyld å utfordre innover i banen. Da henger ikke Connor Wickham med, og blir nødt til å legge ecuadorianeren i bakken. Frispark i fin innleggsposisjon.

60: John O’Shea viser først stoisk ro med ballen. Så mister han den, men Cattermole er våken og stopper Wayne Rooney. I andrebølgen slår en Young en god ball til Falcao, som vender spillet. United opprettholder trykket.

59: Svensken prøver på en «spansk en», men Blind er våken og stopper pasningsforsøket mot Wes Brown.

58: Jordi Gómez blir stoppet av Daley Blind. Spanjolen, som en gang ble forsøkt myrdet av Karl Henry i en kamp mot Wolverhampton, får frispark i duell med nederlenderen. Det er 30 meter fra målet til De Gea, men Sebastian Larsson har funnet på mye sprell fra faste situasjoner tidligere.

57: En annen høyreist spiller, Marouane Fellaini, holder på å varme opp på sidelinjen. Kanskje kan belgieren være det som skal til for å bryte ned dette Sunderland-forsvaret.

56: Pantilimon stiger så høyt til værs og fanger den ballen at det slår inn på radaren på Manchester flyplass.

55: Ashley Young utfordrer Reveillere. Nytt hjørnespark, denne gangen fra venstre for Young.

54: Cattermole kaster seg overende i en duell med Herrera. Hardhausen – som var alt annet enn det i den duellen – får et billig frispark.

53: Ashley Young utfordrer innover før han slipper ballen ut til Rojo, men venstrebacken kommer for en gangs skyld ikke rundt på kanten.

52: Smalling gjør en god og viktig jobb når han stopper Van Aanholt på vei fremover.

50: Blind og Rooney prøver å kombinere. Sunderland spiller ballen tilbake til Pantilimon, som sender ballen utover sidelinjen, som så mange ganger tidligere i dag.

49: Sunderland vinner nok en gang den første duellen, men Januzaj plukker opp. Smalling slår inn til Falcao. Colombianeren header ballen feil vei, men den ender hos Rojo, som skyter langt over.

48: Januzaj utfordrer igjen. Nok en corner til hjemmelaget.

47: En offensiv Januzaj utfordrer Van Aanholt og får en corner. Sunderland får ballen unna og kan kontre, men blir stoppet.

46: Så velger faktisk Louis van Gaal å bytte ut Ángel Di María. Det er Adnan Januzaj som kommer inn for United. Andre omgang er underveis.

 

PAUSE

 

45+1: Så er vi på overtid, idet fjerdedommeren viser frem tavlen som signaliserer at det skal spilles ett minutt tillegg. Di María får en gyllen mulighet, men velger feil løsning  og ballen går inn til Pantilimon. Antonio Valencia får gult kort når han stopper en kontring.

45: Sunderland kommer på et av sine sporadiske forsøk langs venstrekanten. Wickham slår inn, men Marcos Rojo er våken og klarer ballen langt vekk.

44: Så bestemmer Blind seg for å skyte fra rundt 180 meters hold. Det er selvsagt i overkant optimistisk, og skuddet blir attpåtil blokkert.

43: Daley Blind er uoppmerksom 25 meter fra eget mål. Jonny Evans retter opp nederlenderens feil. Young finner nesten Rooney med et innlegg.

41: Smalling spiller frem Daley Blind i et helt åpent rom. Han finner Young på venstrekanten, som kjører skikkelig karusell med Reveillere. Vingen slår hardt inn langs bakken, men ingen United-spillere angriper det riktige rommet. Hvor er du der, Falcao?

40: Jonny Evans (!) fører fremover før han klinker til fra distanse. Den blir blokkert. United opprettholder trykket, og Sunderland er nok glade for at de snart kan ta seg en tur i garderoben.

39: Nære for United. Rojo kommer først på ballen, men Sebastian Larsson står på streken og får ballen unna.

38: Uniteds kaptein curler ballen over muren, men åtte meter lange Pantilimon strekker bare litt på seg og slår ballen til hjørnespark.

37: Så kan United få en god mulighet. Patrick van Aanholt lager frispark på drøyt 20 meter. Da er det kanskje duket for Wayne Rooney?

36: United fortsetter å komme inn i bussen til Sunderland-forsvaret, men det er foreløpig helt fullt.

35: Manchester United har altså gjort tre endringer på laget før denne kampen. Phil Jones er syk, Luke Shaw er sliten, mens Van Gaal ikke kunne huske hvorfor han hadde gjort den tredje endringen, da han snakket med pressen før kampstart.

34: United etablerer et nytt trykk mot Sunderland-målet. Herrera småspiller litt med dommer Roger East, før han slipper ballen ut til Ashley Young. Venstrekanten trekker seg innover på typisk vis, før han forsøker å curle ballen i det lengste hjørnet. Den går utenfor målet til kjempen i Sunderland-buret.

33: Wickham prøver å utfordre Smalling. Sunderland-spilleren stoppes kontant, og United kan kontre.

31: Sunderlands manager kan døpes om til Gus «Bus» Poyet dersom dette fortsetter. I øyeblikket ligger laget med ti spillere fra 25 meter og inn mot eget mål. Det er kun Jermain Defoe som ikke kjører kollektiv transport sammen med resten av laget.

30: Ángel Di María har ikke stilt inn finsiktet. To meter høye Costel Pantilimon kan bare stå og se på at frisparkforsøket går flere meter over ham.

29: Sunderland har alle mann bak ballen i øyeblikket. United angriper og angriper. Di María blir felt av Cattermole rundt 25 meter fra mål. Roger East må finne frem sprayen som viser hvor muren skal stå.

28: Ashley Young får sjansen fra hjørneflagget igjen. O’Shea holder Smalling unna, og nok en gang havner ballen hos De Gea, til stor misnøye blant hjemmefansen.

27: Di María utfordrer Van Aanholt. Den offensive backen stopper argentineren, men må gi bort et hjørnespark.

25: Enorm mulighet for United! Valencia slår inn fra høyre. Young skyter, men John O’Shea kaster seg inn bak en utspilt Pantilimon og setter den i tverrliggeren. Ser ut til at ballen hadde gått utenfor – uhyre nære et selvmål fra den tidligere United-spilleren der.

24: Young kjører en sylfrekk tunnel på Reveillere, men Sunderland ligger kompakt. Dermed kommer andreforsvareren inn og stopper United-vingen.

22: Corner fra høyre. Ashley Young slår den over alle. Ballen ender hos De Gea, som slår den ut til Sunderland-innkast. Pipekonsert på Old Trafford, før fansen roper «attack, attack, attack».

21: Patrick van Aanholt legger Di María i bakken. Får ingenting.

20: Di María slår en grusom feilpasning rett til Defoe. Ashley Young gjør en god defensiv jobb og stopper Adam Johnson, før sistnevnte kaster seg overende. Får ingenting, Johnson.

18: Det er lavt tempo i kampen for øyeblikket. Sunderland ligger lavt og kompakt, og United sliter litt med å bryte ned den blåkledde muren.

16: Defoe forsøker et skudd. Rett på De Gea.

14: Di María prøver – som vanlig – på veldig mye. Denne gangen går innlegget hans langt bak mål.

13: Falcao stresser Wes Brown og vinner et innkast høyt i banen.

12: Uniteds første gode sjanse! Di María holder på å finne Rojo på bakre stolpe med et fint innlegg. Ashley Young klinker til i returrommet, men ballen går til side for mål.

11: Mange av Uniteds hovedkonkurrenter har noen tøffe oppgjør denne runden. Liverpool møter Manchester City, mens Southampton allerede ligger under 1-0 på The Hawthorns, etter at Saido Berahino sendte West Bromwich i føringen.

9: United triller ballen bak. Smalling holder på å rote den bort, men slipper med skrekken.

7: United får kontroll over ballen.

6: Kampens første store mulighet! Plutselig har Connor Wickham et hav av rom å boltre seg i. Han kommer to mot én mot Evans. Wickham skyter mellom beina på Evans, men De Gea er raskt ned og slår ballen til corner.

5: United får et frispark på egen halvdel. Tar det raskt, men stoppes av Sunderland.

4: Hjørnespark fra Di María fra venstre. Herrera flikker ballen og det blir ny corner fra venstre. Den header Wayne Rooney utenfor.

3: Kan glede mange med at United spiller 4-2-3-1 i dag. Youmg ligger ute til venstre, Rooney i midten, Dí María til høyre og Falcao på topp.

2: Sunderland prøver å bygge opp spillet bakfra, men Ashley Young vinner ballen for United.

1: Dagens dommer blåser i fløyten, og tillater dermed Jermain Defoe og Jordi Gómez å sette i gang dagens oppgjør.

Powered by Labrador CMS