Fire strake for United

United slo Sunderland 3-1 og tok sin fjerde strake seier i ligaen. Vi fulgte oppgjøret live.

Publisert Sist oppdatert

LIVE:

SLUTT: 3-1: United vinner fullt fortjent 3-1, og tar dermed sin fjerde strake serieseier, og sin femte strake seier i alle turneringer. Men selv om det til slutt så ganske komfortabelt ut, hadde Sunderland også sine sjanser, og spesielt i førsteomgang, som var forholdsvis jevn. Men i motsetning til tidligere kamper i høst, avgjør United nå kampene til sin fordel. Zlatan med ett mål og to assists, og Mkhitaryan scorer et av de mest fantastiske målene på Old Trafford på lang tid. God romjulsfeiring folkens!
90+3: Frisparket fra Zlatan er knallhardt, men reddes greit.
90+2: GULT KORT: Koné drar ned Mkhitaryan, som kommer i fullt firsprang nesten alene mot keeper.
90: Tre minutter er lagt til.
90: MÅL 3-1: Sunderland reduserer. Borini tar ned ballen på brystet utenfor 16 og klemmer til. Ballen fyker nesten helt oppi krysset. Vakker redusering.
85: MÅL 3-0 UNITED: Og for en vanvittig scoring av Mkhitaryan!! Skorpionspark med hælen etter et flott innlegg fra Zlatan. Armeneren er offside, men den avslutningen fortjener nesten en dommerfeil!
83: BYTTE: Herrera får stående applaus når han erstattes av Fellaini. Han får ikke stående applaus, men litt buing her og der.
82: BYTTE: Larsson går av, Khazri kommer inn.
81: MÅL 2-0 UNITED: Sunderland roter bort ballen på egen halvdel. Pogba og Zlatan kommer to mot en. Franskmannen gir ballen til Zlatan, som er iskald alene med keeper!
76: Småfarlig frispark fra van Aanholt, men ballen går forbi alt og alle.
73: BYTTE: Martial kommer inn for Mata.
72: Sunderland bedre med de siste minuttene. United prøver å ta kontringsmulighetene, men har ikke lykkes sålangt.
68: United er mye nærmere 2-0 enn Sunderland er en utlikning, men 1-0 er som vi vet et farlig resultat.
64: Ny kjempesjanse til United! Mkhitaryan spiller fri Zlatan, som bør score, men Pickford gjør en god benparade.
63: Pogba går og går langs høyresiden og ned mot dødlinja, og legger inn fra kloss hold. Pickford redder innlegget, men Mata er nære ved å komme til en avslutning på returen. Sunderland får klarert til slutt.
62: Og armeneren markerer seg med en gang! Demper ballen på kanten av 16-meteren og prøver å skru den i det lengste hjørnet, men kula går like utenfor mål. Fint forsøk.
61: BYTTE: Lingard byttes ut. Inn kommer Mkhitaryan, som er tilbake etter det lille skadeavbrekket.
60: GULT KORT: Borini får det gule.
56: Kampen har roet seg litt ned de siste minuttene.
52: United kjører på nå. Mata spiller fri Zlatan på høyresiden, men svenskens skudd fra litt skrått hold går over mål. Ny god mulighet for hjemmelaget.
49: Pogba med ny sjanse! Herrera med et nydelig innlegg, men hodestøtet til franskmannen går like over.
47: United har startet andre omgang klart best. Zlatan er knallsterk på høyresiden og United kommer to mot en, men innlegget er litt for upresist og det ender med at Herrera avslutter utenfor feltet. Der var Sunderland heldige. 
46: Da er kampen igang igjen!
PAUSE: 1-0

45+3: Mata med et velplassert frispark nede i hjørnet, men Pickford redder fint. Og det er det siste som skjer i denne omgangen.
45+1: United tråkler seg gjennom feltet, og Pogba demper ballen, vender halveis og kommer til avslutning til tross for stort press og flere mann i ryggen. Skuddet reddes enkelt, men god prestasjon av franskmannen likevel.
45: Tre minutter legges til.
44: Hjemmelaget klart best de siste 10 minuttene. Ser ut som Sunderland-gutta trenger en pause.
41: United vil ha straffe igjen. Ser ut som Zlatan blir felt, men igjen vinker dommer spillet videre.
39: MÅL 1-0 UNITED: Rojo kommer i fullt firsprang fremover og gir ballen til Zlatan som finner Blind på vei inn i boksen. Nederlenderen demper kula og klinker den inn i lengste hjørne!
37: Pogba med ny mulighet. Demper ballen og skyter fra 16-meter etter at Sunderland ikke klarer å klarere. Ballen fyker like over mål.
33: Borini klemmer til fra lang avstand via Rojo, men baller går rett i klypene til Uniteds spanske sisteskanse. Men Sunderland viser seg frem på Old Trafford. Her kommer ikke United til å få noe gratis.
28: Vanvittig mulighet for Anichebe og Sunderland, men de Gea gjør seg stor og redder fra kloss hold. På returen klarer ikke Borini treffe ordentlig. Nå svinger det her.
25: Kjempesjanse til United og Pogba, som smeller ballen i stolpen via en Sunderland-spiller. Fint skudd, og litt typisk Pogba-uflaks dette halvåret. Mange stolpetreff.
21: United-fansen vil ha straffe når Mata går overende etter å ha blitt skubbet over av Koné. Mourinho er forbannet, men dommeren vinker spillet videre.
20: Van Aanholt klemmer til, og det er et godt frispark, men de Gea redder fint i keeperhjørnet.
19: GULT KORT: Blind får det gule. Sunderland med frispark like utenfor 16-meteren nå.
18: Pickford med et fantastisk utspill som Defoe tar ned på elegant vis. Avslutningen fra utenfor feltet er et stykke unna.
17: Pogba med en fantastisk tverosverpasning til Valencia som skaffer corner. Som å se Scholes det der. Corneren blir det derimot ikke noe ut av.
14: Sunderland har vært bedre med de siste minuttene.
12: Fullstendig kaos på en Sunderland-corner. Klabb og babb, men heldigvis redder vi oss unna og får klarert.
11: Han kommer seg opp og spiller igjen, så får vi se om det blir noe Sunderland-bytte.
9: Anichebe ligger nede etter en duell med Jones. Faller forkjært, og ser ut til å ha store smerter. Holder seg til venstre skulder.
7: Hjemmelaget har vært det beste laget innledningsvis.
4: Valencia spiller frem Pogba på høyresiden, som kommer til avslutning fra veldig skrått hold. Det er såpass hardt at Pickford må gi retur, men Sunderland får ordnet opp. Fine takter av United.
3: Zlatan og Lingard kombinerer fint, men Lingards siste trekk er for upresist, og det ebber ut i ingenting.
1: Sunderland sparker kampen igang!
0: Lagene er på banen. Rooney er altså ikke på benken i dag. Spissen skal ha følt noe på trening i går, og er ikke med, men neppe noe alvorlig.

Manchester United: David de Gea – Antonio Valencia, Phil Jones, Marcos Rojo, Daley Blind – Michael Carrick (C), Ander Herrera, Paul Pogba – Juan Mata, Jesse Lingard – Zlatan Ibrahimovic.

Benk: Sergio Romero, Matteo Darmian, Chris Smalling, Marouane Fellaini, Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Sunderland: Pickford, Jones, Van Aanholt, Djilobodji, Kone, Denayer, Ndong, Borini, Larsson, Anichebe, Defoe (C).

Benk: Mannone, Love, Asoro, O’Shea, Khazri, Embleton, Honeyman.

Før kampen:

Mourinho mot Moyes,  men mer enn det handler det om United mot Sunderland, og kampen om viktige tre poeng.

Endelig er det Boxing Day og Premier League-fotball igjen, og United er i ferd med å finne formen.  Moyes har også fått litt mer orden på et Sunderland-lag som sliter med skader, men det er liten tvil om at United i utgangspunktet er klare favoritter.

Henrikh Mkhitaryan er tilbake i kamptroppen, men må starte på benken. Eric Bailly er meldt klar, men Mourinho går for Jones og Rojo igjen mot Sunderland. Endringene fra sist er at Blind og Mata erstatter Darmian og Rooney.

Kampstart er 16.00 skandinavisk tid, og oppgjøret sendes på TV 2 Sport Premium i Norge, 6’eren i Danmark og på TV 3 og Viasat Sport Premium i Sverige.

Powered by Labrador CMS