drasdoskjermbilde
Skjermbilde: Twitter.com/fotballdaily

– Må involvere en endring i hvordan klubbene våre eies og styres

Publisert Sist oppdatert

22.18: Her kan dere se litt morsomheter fra Twitter fra de siste dagene. Etter noen tøffe dager kan vi vel ha behov for å le litt!

21.19: Nasser Al-Khelaifi tar over som leder av ECA (European Club Association) etter at Juventus’s Agnelli trakk seg derfra i forbindelse med etableringen av superligaen det ikke ble noe av.

20.06: Dette intervjuet er noen timer gammelt, men vi tar med Duncan Drasdos intervju med Sky Sports.

Der snakket Drasdo blant annet om veien videre, og at en nå må forvente at det blir tatt grep fra myndighetene som hindrer denne situasjonen i å oppstå igjen.

– Det må involvere en endring i hvordan klubbene våre eies og styres, mener Drasdo, som er leder i Manchester United Supporters Trust (MUST).

18.21: Bryan Swanson fra Sky Sports skriver at Premier League vurderer hvilke grep som skal bli tatt mot de seks klubbene involvert i planene om den europeiske superligaen, men at ingen avgjørelse tatt, og det er ingen dato på plass for neste møte mellom alle 20 klubbene.

17.41: Joel Glazer med åpent brev til alle Manchester United-fans – les mer i egen sak her.

17.34: Daily Telegraph har en sak nå om at UEFA nå er under press for å droppe endringene som gir bedre Champions League-muligheter for utbryterklubbene. En del av endringene i Champions League-formatet innebærer to ekstra plasser i turneringen for høyt rankede lag som ikke kvalifiserer seg for Champions Leauge på normalt vis, men som har kvalifisert for annen europeisk turnering.

Endringene trer i kraft fra og med 2024/25-sesongen, og var kontroversielle allerede før superligaprosjektet tok helt av. Claus Thomsen (påtroppende leder av organisasjonen European Leagues, som har én av plassene i UEFAs hovedstyre) uttaler følgende:

– Vi har gått ned den veien med å la klubber slippe inn uten at det er basert på sportslige prestasjoner. Det er på tide å stoppe, eller å ikke gå lenger ned den veien er der vi er nå. Jeg tror ærlig talt at det er det som en bør få ut av dette.

Han mener at en bør ha lært av de siste 48 timene at det er stor støtte til den europeiske fotballmodellen, hvor alt er basert på de sportslige prestasjoner og fotballpyramiden.

16.27: En lederfigur i en av de seks utbryterklubbene skal ikke ha visst om superligaen før det ble offisielt, sier Kaveh Solhekol.

14.11: Nicky Butt pakket ikke inn budskapet da han ble spurt om Manchester Uniteds rolle i Superliga-saken og unnskyldningen fansen venter på.

– Det som skjedde skulle aldri skjedd. Dette var mobbing av verste sort av mektige folk. Det er irrelevant om de beklager seg eller ikke, sier Butt i videoklippet.

– Jeg ser ikke hvordan de skal klare å vinne tilbake fansens tillit. De har gått bak ryggen til folk i lang tid, så det tror jeg blir vanskelig.

Butt var ansatt i United-akademiet inntil nylig.

13.49: Ifølge The Times forsøkte Joel Glazer å overbevise Ed Woodward om å endre mening da den administrerende direktøren i går leverte inn sin oppsigelse.

13.36: Juventus erkjenner at Superligaen er dødt, men nekter å gi opp drømmen.

– Juventus kjenner intensjonene til noen av klubbene som har trukket seg fra Superligaen. Juventus er fortsatt overbevist av prosjektet, men innser at det er få muligheter til å realisere det.

13.24: Milan har også trukket seg. Nå gjenstår bare Real Madrid, Barcelona og Juventus.

12.00: Nå faller de som fluer. Inter bekrefter at også de er ute av Superligaen.

11.56: Atlético Madrid bekrefter at de har trukket seg ut av Superligaen.

– Styret bestemte onsdag morgen å kommunisere ut at de har bestemt seg for ikke å gå videre med prosjektet, heter det i uttalelsen.

– Spillerne og treneren har uttrykket sin glede over klubbens avgjørelse, ettersom de forstår at det er sportslige meritter som teller, i større grad enn alle andre kriterier.

Atlético Madrid er den første klubben som følger de seks engelske med å trekke seg ut.

Ifølge rapportene skal Milan og Inter ikke være langt bak.

11.05: Juventus-direktør Andrea Agnelli setter ord på det som har vært ganske åpenbart de siste 24 timene: At planene om Superligaen ikke lenger kan realiseres.

10.07: «Business as usual» i dag? Det tar nok litt tid før verden er i vater igjen, men Ole Gunnar Solskjær og mannskapet hans er i alle fall tilbake på Aon Training Complex i dag etter to dager fri. Lagets neste kamp er mot Leeds på søndag. Solskjær stiller etter planen til sin ordinære pressekonferanse på fredag.

10:05: Brandon Williams med en lidenskapelig melding til fansen dagen derpå.

10.02: Gary Neville blir nok ikke ferdig med Superligaen med det første, selv om prosjektet nå har kollapset.

09.53: I gårsdagens pressemelding ble det opplyst at Ed Woodward fortsetter som administrerende direktør ut 2021. Ifølge Manchester Evening News forventes det imidlertid at Woodward trer av etter 2020/21-sesongen.

09.00: Liverpool-eier John W. Henry har kommet med en beklagelse til supporterne. Det er nok heller tvilsomt om vi får en lignende video fra Glazer-eierne. Joel Glazer kom med en kort og sjelden uttalelse i går kveld i forbindelse med Ed Woodwards oppsigelse.

Powered by Labrador CMS