Tre mål og tre poeng

Den nye serielederen vant 3-0 etter mål av Memphis, Rooney og Mata. Vi fulgte kampen LIVE.

Publisert Sist oppdatert

Sist helg var en god helg for Manchester United, med tap for City og ikke minst Uniteds seier på St. Mary’s. Den trengte vi etter den tunge midtukekampen mot PSV.

Onsdag ble det en ny hyggelig dag, da Rooney, Pereira og Martial scoret målene da United avanserte i ligacupen uten å få store problemer mot Ipswich.

Det meste har handlet om Martial i det siste, og han starter på topp igjen mot Sunderland. Mye av oppmerksomheten rettes også mot Rooney, for å se om han kan følge opp med mål i ligaen også.

United 3-0 (1-0) Sunderland

Premier League, 26. sep. 2015
Old Trafford, 75.328 tilskuere
Dommer: Mike Jones

45+4 min.: 1-0 Memphis (Mata)
46. min.: 2-0 Rooney (Martial)
90. min.: 3-0 Mata

LIVE

SLUTT (3-0).

90+3: Sola skinner på David de Gea og East Stand nå.

90+1: Det er lagt til fire minutter forresten.

90: MÅL! Juan Mata er målscorer igjen! Ashley Young med fint forarbeid, og Mata får god tid på bakerste stolpe til å legge ballen til rette, og han fyrer den i mål. 3-0!

89: M’Vila med et langskudd som det er vanskelig å se for seg at han selv trodde skulle gå inn. Rett etterpå prøver Rooney å løpe gjennom hele Sunderland-forsvaret, men det blir bare nesten.

88: Young lurer av Billy Jones, og slår hardt inn langs bakken. Rooney prøver å lure den inn, men uten heller.

87: Martial skaffer frispark igjen. Har blitt en del av det i dag, og ikke fordi Martial har glatte sko.

85: Der kom Lee Cattermoles gule kort, og verden virker med ett å være i balanse igjen.

84: Young slår inn til Martial, som legger den tilbake til Schneiderlin, som tilsynelatende burde skutt. Pasningsforsøket mislykket.

81: Valencia skaffer hjørnespark. Blir ikke noe spesielt av.

79: Corneren går rett i nevene på Pantilimon, som rager over alle i feltet som om han var Beetham Tower.

78: Godt skudd av Mata etter fint forarbeid av Rooney og Young, men Pantilimon klarer å slå den til corner.

77: BYTTE: Ashley Young erstatter målscorer Memphis. Kunne vært en fin mulighet til å bruke Pereira, men kampen er jo ikke over heller, så at Young blir prioritert er jo forståelig.

76: Utrolig imponerende måten Martial rykker unna motspillere på.

73: BYTTE: Phil Jones erstatter Blind. Nederlenderen så ikke ut til å bli hindret av trøkken han fikk, så det kan jo fort være at det er han som ville gått ut uansett.

73: United med godt spill nå helt til Rooney ble involvert, men vi tilgir jo alltid målscorere.

71: Blind får en trøkk i ansiktet, og sitter nede. Jones gjør seg klar, men det er usikkert om det er relatert til Blind-situasjonen, for han ser ut til å være klar igjen.

70: Toivonen går ut, men Advocaat opprettholder svenskekvota på bana ved å bytte inn Larsson.

70: Valencia snurrer rundt med Borini, og innlegget er ganske bra. Martial header over.

69: Martial skaper trøbbel for Sunderland igjen, men klarer ikke å komme seg helt gjennom.

68: BYTTE: Bastian Schweinsteiger kommer inn for Michael Carrick.

67: Kjempesjanse for Memphis! Herlig vending av Martial, og han sender gjennom Memphis i to-mot-en-situasjonen mot O’Shea. Memphis er dermed alene med Pantilimon, men skuddet går rett på keeper. Til Memphis’ forsvar er Pantilimon en svær mann, stor som en liten kommune.

66: Mata mister ballen, men kjemper den tilbake. Fint å se! Hadde gjort seg med 3-0 nå, og så noen påfølgende bytter.

64: Memphis, Mata og Martial, de tre M-ene, med fint spill i Sunderlands sekstenmeter, men det blir litt for trangt, og Martial kommer seg aldri til avslutning.

62: Rooney med fint innlegg mot Memphis, men O’Shea hindrer mål ved å heade unna.

62: Van Aanholt er plutselig gjennom, med Mata og Valencia halsende etter, og han kommer til avslutning. De Gea står som vanlig lenge, og redder med beina.

59: United har fått tilbake roen i rekkene nå, og spiller ball. Treffer med 84% av pasningene, ifølge statistikk som dukket opp på skjermen nå, mens Sunderland treffer på 74%. 

55: Sunderland klart bedre med nå, og skaffer et hjørnespark. De har vel skjønt at de må angripe for å ha sjansen på poeng her. Gjennomsnittlig posisjon på banen var på egen halvdel for samtlige Sunderland-spillere i den første omgangen, kanskje ikke helt overraskende.

54: God mulighet for Sunderland nå, men De Gea er fortsatt våken. Toivonen som får to muligheter etter et frisparkinnlegg, og han skyter fra kort distanse, men er ikke hardt nok til å overliste en så reaksjonssterk keeper som David de Gea.

52: Nå må Advocaat ut av forsvarsposisjon. Men da kan det jo også bli stygt. Vanskelig situasjon for Sunderland.

50: United ser ut til å ha full kontroll. Kanskje vi får se Pereira igjen etter hvert også? Gult kort på Billy Jones nå for en sen takling på Memphis.

46: MÅL! Det tok ikke lang tid. Rooney med målet, herlig forarbeid av Martial. 2-0! Martial rykker innenfor Sunderlands straffefelt, og slår inn til Rooney fremfor mål. Han sender den i mål med kneet via Sunderland-keeper Pantilimon. Den gjorde nok godt!

46: Kampen er i gang igjen. Ingen bytter for United, mens Steven Fletcher kommer inn for Sunderland (erstatter Adam Johnson). For øvrig har Blinds pasning i forkant av målet blitt bedre og bedre for hver gang vi har sett det.

PAUSE. Om dette står seg topper vi Premier League ved kampslutt.

45+4: MÅL! MEMPHIS! Herlig pasning av Daley Blind åpner opp Sunderland-forsvaret, og Juan Mata legger uegoistisk ballen inn igjen fremfor mål heller enn å skyte selv. Der kjemper Memphis inn 1-0 rett før pause! Sklir nærmest inn sitt første Premier League-mål. Blind, Mata og Memphis fortjener alle å få æren for den!

45+3: Martial viser rykket sitt igjen, denne gangen på høyresiden. Passerer Van Aanholt lett, men innlegget treffer en Sunderland-spiller.

45: Darmian har kontroll på Adam Johnson, og skaffer frispark. Fire minutter lagt til.

43: United har kanskje vært best, men det er ikke veldig imponerende det vi viser heller. Vanskelig å låse opp Sunderland hittil. Forhåpentligvis scorer vi snart, og da kan det åpne seg opp.

41: Memphis’ hjørnespark er ikke i nærheten av å være godt nok.

40: Martial ser OK ut igjen nå, og skaffer corner ved hjelp av et herlig rykk.

39: Memphis’ frispark går via muren, og går inn til keeper. Ikke nok kraft i den.

38: Adam Johnson får det gule kortet, og United får frispark fra brukbar avstand, etter en hands. Memphis-hold.

36: Martial viser løpskraften sin i duell med Cattermole, men blir liggende nede etter duellen. Holder seg til kneet. Ser ikke veldig alvorlig ut, heldigvis, men halter litt etter at han reiser seg.

35: Borini er på igjen, og får et frispark i duell med Smalling. Langt hold. Ender med en duell der Smalling ordner opp.

33: Borini blir liggende etter at Valencia sklir på gresset.

32: Smalling med fint gjennomspill til Rooney, men Rooneys pasning videre mot Martial er ikke like presis, dessverre.

31: Sunderland haler ut tiden nå, og ligger kompakt defensivt. Det første målet blir utrolig viktig her.

29: Borini lager frispark, og forstår ikke hvorfor. Av en eller annen grunn. Riktig dømt. Mange frispark her den første halvtimen.

28: Valencia slår Lens (Jeremain, altså!) i en duell, men hans potensielt farlige innlegg blir stoppet. Bra jobbet, i alle fall.

27: Herlig jobb av Blind, som vinner ballen og skaffer frispark. United prøver på litt fikst spill rett etterpå, men uten å lykkes.

26: Hjørnesparket slås mot første stolpe, og treffer Carrick. Går ut til utspill.

25: Strålende vending av Rooney skaper et United-angrep. Memphis ender opp med ballen, og fyrer av, og Pantilimon slår den over.

24: Plutselig er Sunderland gjennom, og det blir fyrt av et skudd som De Gea stopper med beina. United kontrer, og Martial ender opp med å rote bort ballen etter en misforståelse der han prøvde å finne Rooney igjen.

23: OK angrep av United og Memphis, men kommer seg ikke til skudd etter at han drar inn fra venstre. Sunderland med mange menn i boksen.

22: Rooney snytes for frispark etter at en Sunderland-spiller prøver å sikre seg en United-drakt.

19: Cattermole ligger nede med skade nå, og det før han har rukket å få seg et gult kort! Vil være et stort tap for Sunderland om han må ut, selv om han ikke har startet denne sesongen så godt. Er oppe igjen nå, og ser ut til å kunne fortsette.

17: Mata treffer muren. Da tipper vi på at Memphis tar neste frispark i god posisjon.

16: Martial presser frem et frispark etter at Kaboul og Pantilimon nøler. Keeper tar ballen utenfor sekstenmeteren, men slipper fra det uten kort. Memphis, Rooney og Mata står klar.

14: O’Shea (!) lager frispark i duell med Martial, og United tar det raskt. Mata skyter, men Kaboul får beinet på den. Corner. Den ble det ikke noe spesielt av, bare noe som minnet om en reprise av middels bra flipperspill.

12: O’Shea går for hardt i duell med Martial, og United får frispark ute på siden. Får vi fire oppdateringer på rad som starter med navnet O’Shea, tro?

11: O’Shea header mot United-målet etter et innlegg i etterkant av en dødball. De Gea har kontroll.

10: O’Shea forærer Carrick ballen, og Carrick sender gjennom Memphis, som får litt for mange motspillere rundt seg til å få skikkelig kontroll. Carrick kunne egentlig skutt også, men det var et OK valg med pasning også.

8: Matas frispark treffer et Sunderland-hode, og ender i ingenting.

8: Noen herlige involveringer av Martial nå. Ender med et frispark rett utenfor sekstenmeteren (helt på hjørnet). Mata og Memphis er klar.

6: Herlig løp av Darmian fra venstrebacken, og innlegget ender hos Martial, som ikke rekker høyt nok. Mata slår den inn igjen, men ballen går utover sidelinjen. United nærmer seg skaping av gode sjanser nå, men vi har ikke helt fått det ennå.

4: Sunderland slurver, men Lee Cattermole ordner opp på den måten en ser for seg at Lee Cattermole løser alle konflikter: Ved å sklitakle noen (i dette tilfellet Rooney).

3: George Best-sangen går på Old Trafford nå. Virker som om stemningen er god hittil. Mata med herlig ball til Valencia, men akkurat idet ecuadorianeren skal legge inn så klarer han å rote den utover sidelinjen. Synd. Fint løp.

1: Carrick med lang ball mot Martial, som ikke klarer å få den under kontroll. Carrick lager frispark på midtbanen rett etterpå.

1: Kampen er i gang. Sunderland spiller mot Stretford End, og startet med ballen.

 

 

 

Powered by Labrador CMS