LIVE: Kaptein-kremmerhus reddet uavgjort

Rooneys 250. mål reddet poeng på en frustrerende ettermiddag for Uniteds del.

Publisert Sist oppdatert

Det endte 1-1 mot Liverpool i forrige ligarunde, og dermed var seiersrekken på ni kamper brutt.

Men United hadde likevel ikke tapt én av sine siste 16 kamper.

Lørdag ettermiddag gjestet José Mourinhos menn Stoke på bortebane, der det vanligvis er bra stemning når disse to lagene møtes.

Vindfulle Britannia er imidlertid et lite gjestfritt sted i januar for bortelag, og det fikk United erfare. Et historisk Rooney-mål sørget for å utvide resultatrekka til 17, men det var først etter en lang og frustrerende ettermiddag.

Mata-selvmål

En tidlig og svært uheldig scoring for Uniteds del sendte Stoke i føringen. Juan Mata satte ett Erik Pieters-innlegg i mål bak en sjanseløs David de Gea etter 19 minutter, og det ville seg ikke for spanjolen denne ettermiddagen.

mata-miss

Tross mer eller mindre sammenhengende dominans fra det 25. minutt og utover, ble det ingen scoringer. I tur og orden brant Mata, Zlatan (som nektet å skyte denne kvelden) Fellaini, Pogba store muligheter, før Mourinho tok grep og satte på Rooney, Lingard og Rashford.

Rooney i 250

Da det så som aller mørkest ut og tilsynelatende gikk mot uavgjort, dukket kaptein Wayne Rooney opp og ble Uniteds mestscorende gjennom tidene. Med sitt 250. mål reddet han uavgjort for United, som dermed fikk et svært fortjent poeng.

Lagene:

United: De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Blind, Herrera, Mata, Pogba, Mkhitaryan, Ibrahimovic.
Benk: Romero, Darmian, Carrick, Schweinsteiger, Lingard, Rashford, Rooney.

Stoke: Grant, Johnson, Shawcross, Martins Indi, Peters, Whelan, Adam, Shaqiri, Allen, Arnautovic, Crouch.
Benk: Given, Bardsley, Muniesa, Afellay, Imbula, Bojan, Ngoy.

Årsaken til at Marcos Rojo ikke starter, er at han er syk, sier Mourinho i Mixed Zone før kampen. Smittet av Shaw, mon tro?

LIVE:

90+5: Kampen er over, det ender nok en gang 1-1 mot Stoke.

90+2: ROONEY GJØR DET! HAN ER UNITEDS TOPPSCORER GJENNOM TIDENE! Dunker frisparket, som tilsynelatende er i innleggsposisjon rett i lengste kryss! 1-1 på Britannia!

87: AHHHHH! Nærmere kommer du vel ikke, Lingard. Vender lekkert opp på 16 og dunker ballen i tverrliggeren. Stang ut for gjestene.

83: Shawcross tar ned ballen lekkert inne i boks med begge hendene, og setter i gang en kontringsmulighet for Stoke. Den sløser de heldigvis bort.

80: Ny stor mulighet! Valencia slår mot bakre der Lingard header tilbake inn i boksen. Rooney får ballen på hodet på omtrent fem meter, men header rett i været.

79: Det vil seg virkelig ikke for United! Zlatan header et godt innlegg tilbake på tvers, men medspillerne henger ikke med. Stoke får klarert. Det blir corner. United vinner igjen klareringen, og får to-tre brukbare skudd fra 16 og inn blokkert i tur og orden. Ballen spretter vertenes vei.

77: Bra forsøk fra Pogba. Setter opp vegg med Rooney og fyrer knallhardt fra omtrent 16 med venstreslegga. Ballen sniker seg utenfor.

76: Stor mulighet for Rashford! Mottar ballen etter at Rooney slår inn, og forsøker å bøye ballen i lengste kryss på halvspretten. Dessverre går det både over og utenfor fra unggutten.

75: Bra forsøk fra Rooney mot Lingard, men ballen er akkurat litt for lang.

73: Det er Mkhitaryan, blant Uniteds beste så langt, som byttes ut. Lingard inn med friske bein.

69: Mourinho kaster innpå alle jokerene han har nå. Jesse Lingard gjør seg klar på sidelinjen, mens United trykker voldsomt på mot Stoke. Igjen uten å skape de helt store sjansene.

67: Spillerbytte, Manchester United. Rooney erstatter Mata, som har vært ekstremt uheldig denne ettermiddagen.

66: Mkhitaryan får en bra mulighet, men Stokes back forsvarer seg godt. Får kastet seg inn og blokkert avslutningsforsøket fra armeneren.

64: Ny interessant situasjon. Rashford spiller vegg og rives soleklart overende. Dommeren holder fløyta for seg selv og vinker spillet videre.

62: Gult kort, Stoke. Pieters får det gule for filming, tilsynelatende.

60: Blir ikke United snytt for straffe der, da? Juan Mata avslutter etter fint spill, og ballen går i armen på en Stoke-spiller. Men som i nesten samtlige andre kamper denne sesongen, med unntak av én, lar dommer være å blåse straffe til de røde djevlene.

57: Spillerbytte.  Marcus Rashford erstatter Marouane Fellaini. Offensivt fra Mourinho, som har hatt suksess med å sette inn Rashford tidligere.

51: Zlatan overrasker med en variant. Slår på tvers til Herrera som slår inn. Fellaini vinner duellen og ballen detter ned hos Mata som kaster seg rundt i en brasse. Minnene av scoringen mot Liverpool dukker opp, men denne gangen sparker spanjolen bare luft.

50: United etablerer trykk og vinner nok en dødball. Zlatan stiller seg opp. Skal det bli et distanseskudd her da?

49: United har åpnet omgangen bra, og Stoke henger ikke sammen. Vinner en dødball høyt i banen, men den stanges enkelt og uhindret vekk.

45: Da blåser Mike Clattenburg oppgjøret i gang igjen! United stiller uforandret til denne andreomgangen. Lite å være fornøyd med etter starten på førsteomgang, men Mourinho er tydeligvis fornøyd med stormløpet de røde djevlene hadde i slutten av omgangen.

1. Omgang

45+1: United har tatt fullstendig over etter Stokes scoring, men stanger mot Muren av Stoke-forsvarere. Flere skuddforsøk fra distanse, men hvert eneste har blitt blokkert.

42: Gode muligheter for United! Først får Fellaini muligheten etter en dødball. Belgieren avslutter via bakken og ballen spretter leit for Grant som likevel får bokset over. Like etter er det Pogba som får sjansen. Franskmannen går for kraft fra kloss hold, men treffer Grant.

40: Fin mulighet for Pogba etter strålende gjennomspill fra Mata. Franskmannen er for ivrig og går i offside, samtidig som Mata bruker lang tid ettersom han kolliderer med dommer Mark Clattenburg.

37: Ny bra mulighet for United! Valencia setter opp en glimrende skuddmulighet for Mkhitaryan, men han sender ballen rett opp i været. Spørsmålet er om ballen har falt ned på bakken enda, eller om den fortsatt har oppdrift.

35: De som mener Zlatan har for stort ego, tar feil denne ettermiddagen. Nå er problemet at han er for uselvisk. alene med Grant velger han å forsøke nok en tversover, men Stoke leser dette og det blir blokkert. Der må du avslutte, Zlatan.

32: Kampens største mulighet tilfaller United, og hvordan bommet du der, Mata?!? Den vanligvis effektive spanjolen mottar en tversover fra Zlatan, som har blitt spilt lekkert fri av Pogba i forkant. Han er litt presset, men skal vanligvis trille ballen kontrollert i det åpne buret der. Isteden skuffer han ballen himmelhøyt over.

30: United sliter med å bryte ned Stoke-forsvaret. Slik Zlatan etterlyste mot Liverpool, spilles det mer direkte nå. Gjestene litt mer farlige, men igjen uten å skape muligheter til å avslutte.

22: Dette betyr oppoverbakke for Mourinhos menn, som ligger under i sin andre kamp på rad.

mourinho-skeptisk-stoke
ETTERLYSTE EFFEKTIVITET: Mourinho har flere ganger påpekt at United sløser med sjansene sine. Det fortsatte de med i førsteomgangen mot Stoke.

20: Stor sjanse for Zlatan! Svensken sniker seg fri på bakre stolpe og kan i teorien gå for en heading, men velger isteden å ta ballen ned med kassa. Mottaket holder ikke det tekniske nivået vi er vant med å se fra superspissen, og Stoke for klarert ballen inne i femmeteren.

19: Stoke i føringen med et flaksemål! Erik Pieters mottar en fin ball ute til venstre, og slår inn fra dødlinja. Mata har tatt turen ned, og får en fot på innlegget. Dessverre går ballen via spanjolen og rett i mål på nærmeste stolpe. Uflaks for United, meget heldig for vertene.

15: Etter en solid åpning har det roet seg på Britannia. Mye slurv fra begge lag.

14: For de som husker forrige oppgjør, valgte Mark Hughes en svært uortodoks mannsmarkering-variant mot United, som fungerte ekstremt dårlig. Keeper Grant var kampens store spiller, men Stoke hevet seg da de sluttet med dette i andre omgang. Hughes går ikke for mannsmarkering denne gangen, klok av skade.

berahino-debut
PRESENTERT PÅ KAMPDAG: Saido Berahino håper på å blåse nytt liv i fotballkarrieren med et opphold på Britannia.

11: Forholdsvis høyt tempo og intensitet innledningsvis, men de helt store mulighetene uteblir. Mata svært nære på et fint legg fra venstre, men den lave spanjolen når ikke frem.

8: Grant glipper frisparket, ettersom han kolliderer i Shawcross. Det blir ping-pong i feltet, men Stoke får til slutt beinet ballen vekk.

7: Det gis ikke etter i duellene innledningsvis. Marko Arnautovic pådrar seg et gult kort for en takling på Juan Mata, som altså vikarierer for Carrick.

0: Avspark på Britannia. Kan United komme tilbake på vinnersporet igjen? Det er ikke lengre rom for å avgi poeng!

 

Powered by Labrador CMS