– United er motivasjon nok

Men Middlesbrough-manager Aitor Karanka har en skadeplaget tropp.

Publisert Sist oppdatert

Boro-manager Aitor Karanka har sine problemer foran onsdagens besøk til Old Trafford. Skader på Albert Adomah og Adam Forshaw, samt fire gule kort hver på de tos midtbanekolleger Grant Leadbitter og Adam Clayton, pluss forsvarsspiller Daniel Ayala og angriper Diego Fabbrini. Dette tvinger klubbens spanske sjef til å tenke seg godt om foran møtet med Manchester United.

I et forsøk på å avhjelpe den vanskelige midtbanesituasjonen hentet han mandag inn Manchester Citys 22 år gamle argentinske midtbanespiller Bruno Zuculini på en månedslang leiekontrakt. Bare tiden kan vise hvor stor hjelp det er i det trekket.

I tillegg til de ovennevnte må Karanka også klare seg uten lagets toppscorer, spissen Cristhian Stuani.

“Spillerne trenger ingen ekstra motivasjon når de står overfor Manchester United.”

Aitor Karanka

Overfor The Northern Echo innrømmer Karanka at mannskapssituasjonen på Riverside ikke er den beste i øyeblikket:

– Den gjør det vanskelig å tenke ut laget til Old Trafford, sier han.

– Jeg har fire spillere med fire gule kort, så vi må kanskje stokke om, men jeg vil likevel forsøke å sende utpå de elleve beste i håp om å vinne, sier Karanka, og legger til at det blir veldig spesielt å stille opp på Old Trafford, og at spillerne hans i hvert fall ikke trenger noen ekstra motivasjon foran møtet med Manchester United.

– Har indirekte lært av Van Gaal

Aitor Karanka, tidligere assistent under Jose Mourinho i Real Madrid, har aldri tidligere stått overfor et lag ledet av Louis van Gaal – vel å merke som manager. Han møtte ham en gang som spiller, den gang Van Gaal var sjef i Barcelona. Han har heller aldri pratet med den nåværende United-sjefen, men føler likevel at han kjenner ham.

– Jose (Mourinho) fortalte meg alt om Van Gaals CV, troféer og karriere. Han er en topp, topp manager, en interessant trener og spesielt interessant for meg siden jeg har lært av Jose og Jose av Van Gaal. Jeg lærte mye av Jose, så derfor føler jeg at jeg også har lært av Van Gaal, sier Karanka, og legger til at Mourinho bestandig prater pent om United-manageren.

– Han ser veldig positivt på ham, sier Middlesbrough-sjefen, spent foran møtet med sin «indirekte læremester».

Powered by Labrador CMS