– Håper på sjansen mot Boro

Andreas Pereira fikk stå over mandagens U21-kamp, trolig med tanke på en rolle i onsdagens møte med Middlesbrough.

Publisert Sist oppdatert

At Andreas Pereira er en av Louis van Gaals utvalgte til ligacupmøtet med vinnerne fra turneringen i 2004, det er vi faktisk villige til å sette temmelig mye i pant på.
For ordens skyld: det ville vi vært selv uten å vite at 19-åringen for anledningen er valgt ut til å pryde forsiden på onsdagens utgave av kampprogrammet United Review. For det er han.

Kanskje må han vente enda noen timer på sjefens bekreftende nikk, så inntil videre tar Andreas Pereira livet med ro og ingenting for gitt. Isteden nøyer han seg med å klynge seg til håpet og ønsket om at Louis van Gaal har holdt av en plass i startelleveren til møtet med opprykkskandidatene fra Championship.

– I så fall håper jeg å imponere både manageren, lagkameratene mine og alle som er tilstede på stadion, sier Pereira til Uniteds kampprogram, ifølge ManUtd.com.

Frisparkspesialist

Sist han fikk sjansen fra start, i 3-0-seieren over Ipswich i 3. runde, fremviste Pereira et imponerende register, blant annet ved å sende avgårde et nydelig utført frispark som havnet i nettmaskene bak en sjanseløs keeper. Det ga naturligvis mersmak, så det er ingen grunn til å tro at Andreas Pereira kommer til å snike seg unna dersom det skulle dukke opp en tilsvarende dødballmulighet også mot Boro.

– Nei, når du har trent på mye frispark hender det at du kjenner på deg at du kommer til å score. Du blir selvsikker, og det gir en god følelse å se ballen havne i nettmaskene, forsikrer han.

– Prøver å forbedre alt

“PSV hjalp meg mye da jeg var yngre og United har hjulpet meg til å bli den spilleren jeg er i dag”

Andreas Pereira

Den belgiskfødte brasilianeren innrømmer at han bruker mye tid på frisparktrening, men føyer til at det er langt i fra alt han praktiserer på Carringtons grønne marker.

– Jeg forsøker å forbedre alle sider av spillet mitt, ikke bare å spesialisere meg på ett område. Jeg trener frispark, skudd, driblinger – ja, alt mulig, sier Pereira, som tilbrakte ni år i PSV Eindhoven før han ble hentet til United i 2011.

– PSV hjalp meg mye da jeg var yngre og United har hjulpet meg til å bli den spilleren jeg er i dag, sier han, og røper takknemlighet overfor alt han lærer under Louis van Gaals treningsregime.

–  Jeg lærer noe hver eneste dag her, også om ting utenfor banen, som hvordan å takle familieanliggender og hvordan å være menneske. Den delen er veldig viktig, så det dreier seg ikke bare om livet på fotballbanen, men også utenfor.

Om forholdet til Louis van Gaal:

– Det er veldig fint å jobbe med manageren. Han henter deg inn på laget om du trener godt og gjør det bra. Jeg stoler på ham, og det gir en god følelse å jobbe med en som vil gi deg muligheter. Gjør du noe galt, så sier han i fra, og det samme gjør han om du gjør noe riktig. Han hjelper til med alt mulig, sier den kommende(?) United-stjernen.

Powered by Labrador CMS