– Fra svak til verre

AVISRUNDEN Wayne Rooney må igjen tåle krass kritikk, denne gang etter blant annet å ha bommet på straffe.

Publisert Sist oppdatert

Joda, i kraft av sin posisjon og svake form, står Rooney, heller ikke helt  ufortjent, i sentrum for kritikken. Likevel må han slippe å bære byrdene alene. Det var naturligvis ikke bare hans skyld at United, for andre år på rad, måtte tåle ydmykelsen av å bli tuktet av en en motstander fra en lavere divisjon og sendt hodestups ut av Ligacupen:

Manchester Evening News:

En katastrofal kveld hvor Louis van Gaal ble grovt sviktet av sine erfarne spillere, skriver Samuel Luckhurst.

Boro, et av Championships beste lag, var energiske og aggressive, noe som – ut ifra holdningene, syntes å overraske flere av Uniteds spillere. James Wilson og Memphis ble begge tatt av banen idet Van Gaal desperat forsøkte å hindre oppgjøret i å gå til ekstraomganger.

Wayne Rooney, som i frustrasjon sparket ut mot motstandernes forsvarsspillere, ble beordret ned på midtbanen, før hans ødelagte selvtillit kom enda mer åpenbart til syne etter nok et mislykket straffespark.

Luckhurst mener at United burde ha blitt tildelt minst ett straffespark «på en kveld der en servil Lee Mason krøp for Teesiderne». Dette unnskylder likevel ikke Uniteds manglende evne til å score mål, mener han, og trekker frem Andreas Pereiras straffespark som et hederlig unntak. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7: Smalling, Pereira; 6: Romero, Darmian, Blind, Carrick, Fellaini, Lingard; 5: Rojo, Memphis, Wilson. Innbytterne: 6: Rooney og Martial; 5: Young

The Mirror:

Til tross for et lag pakket med landslagsspillere, måtte United slite seg gjennom det meste av 120 minutter – og de var heldige som kom så langt som til ekstraomganger, mener Adrian Kajumba.
Han så et skuffende United uten sammenheng i leddene, og et Boro-lag som hadde få problemer med å holde dem på en armlengdes avstand. Les mer  her.

“Louis van Gaal’s men pay the penalty in embarrassing exit.”

The Mirror

Blendet av laser

I en egen sak påpeker avisen at Wayne Rooney trolig ble distrahert av et laserlys som ble rettet mot  ansiktet hans idet han skulle innlede Uniteds forsøk fra straffemerket.
Mirror viser også til en analyse av kapteinens innbytteropptreden, utført av Press Association Sport, hvor det blant annet fremgår at han ga Boro-forsvaret noen problemer, men også at han manglet «killerinstinkt». Mer om det her.

The Sun:

Neil Custis konstaterer at United røk ut på straffer, men også at de ble nektet et straffespark i forbindelse med en hands mot slutten av ekstraomgangene. Likevel mener han at det slett ikke er sikkert at et straffespark der og da ville ha gitt laget seieren.

Han skriver videre at exiten i selve straffekonkurransen var én ting, men at den egentlige bekymringen ligger i det som foregikk tidligere – spesielt sett på bakgrunn av at det bare ble produsert én avslutning på mål under Manchester-derbyet tre dager før.

Her var det pasning, pasning, pasning, sideveis, bakover – ikke i nærheten av noe som ville bekymre Middlesbrough. Det var ingen gjennombrudd, ingen løp, ingen skaperevne. Og dette mot et lag fra en lavere divisjon. Ingen er villig til å ta risiko i håp om belønning, skriver Custis. Les mer her (krever innlogging).

Avisens spillerbørs:
6: Romero, Darmian, Smalling, Rojo, Fellaini, Lingard, Pereira; 5: Blind, Carrick, Memphis, Wilson.
Innbytterne, Rooney, Young og Martial får hver sin 5’er.

The Guardian:

Paul Wilson mener at Wayne Rooneys sesong går fra svak til verre. Han konstaterer at kapteinen ble sendt utpå etter pause, tok ansvar for å innlede straffekonkurransen – og bommet.
Nå mener Wilson riktignok at det ville være feil å legge alt ansvaret på en enkeltspiller ettersom heller ikke Michael Carrick eller Ashley Young traff blink fra ellevemeteren. Han deler også oppfatningen av en «lite overbevisende» angrepsstyrke, men tror likevel at manageren hadde ventet seg mer av «Rooneys eneste bidrag».

“Rooney flops in shootout shambles.”

The Guardian

Wilson skriver videre at første omgang var et bevis på at United kan være like lite oppfinnsomme enten Rooney sitter på benken og ser på eller er med ute på banen, og avslutter med å konstatere at United på to hjemmekamper har spilt 210 minutter med fotball uten scoring. Her kunne de trolig ha spilt resten av kvelden uten å finne nettmaskene, antar Guardian-skribenten.

Powered by Labrador CMS