Er det tid for Zlatan?

PREVIEW: Hvis Romelu Lukaku får litt etterlengtet hvile, kan det være duket for denne mannen.

Publisert Sist oppdatert

United har svart på City-tapet med to strake seire i serien, selv om verken 1-0 mot Bournemouth eller 2-1 borte mot West Bromwich skremmer vettet av noen.

Akkurat som folk flest, er United inne i den hektiske førjulstiden, men for de røde djevlene går det forhåpentligvis mer i trening og kampforberedelser enn marsipan, fet mat og hektiske juleforberedelser.

Denne uka er det igjen ligacup på programmet, og med Bristol City på motsatt banehalvdel, bør United ha en god mulighet til å avansere videre til en semifinale.

Avspark er kl. 21.00 og kampen vises på Viasat 4 (N), Viasat Sport Premium (S) og TV3 MAX (DK)

Vi følger også så klart oppgjøret LIVE her på United.no!

LES OGSÅ: Opprør mot TV-selskapene

Manchester United

Mourinhos menn har slått ut henholdsvis Burton og Swansea ganske komfortabelt i de to første kampene i høstens ligacup.

Begge gangene rokerte Uniteds portugisiske sjef ganske kraftig på laget. Med Bristol City som motstander og fire PL-kamper fra lillejulaften og frem til 1. nyttårsdag, gjør han nok det også denne gangen.

(Saken fortsetter under bildet)

TILBAKE: Paul Pogba har sonet ferdig karantenen sin, og er trolig tilbake i troppen onsdag kveld.

Skader og karantener:

Eric Bailly er definitivt ute med sin ankelskade. På skadelisten står også Michael Carrick og Marouane Fellaini, men det er usikkert hvor lenge disse gutta er ute. Det samme gjelder Antonio Valencia. Dog er det lite trolig at trioen blir å se på banen i Bristol onsdag kveld.

LES OGSÅ: Ingen er mer populær

Mens grevinnen og hovmesteren går over norske TV-skjermer, møter nemlig United Leicester på bortebane.

Den kampen sitter nok i bakhodet på Mourinho før onsdagens kamp, selv om portugiseren sikkert er lysten på å ta hjem ligacuptroféet også denne sesongen.

Mourinho bekreftet tirsdag at Henrikh Mkhitaryan er blant spillerne som kan få sjansen onsdag kveld, men portugiseren advarer samtidig de som tar lett på oppgaven mot Championship-klubben.

– Jeg vil gjøre noen endringer, men ikke mange. Bristol City er et av de beste lagene i Championship og Championship er ikke den samme ligaen som den var for fem til ti år siden, sier Mourinho.

LES OGSÅ: Mulig Mkhitaryan er med

Laget:

Et fint utgangspunkt er hvilke 11 startet mot West Bromwich på lørdag: De Gea; Valencia (Rojo 66), Jones, Smalling, Young; Matic, Herrera; Mata, Lingard (McTominay 85), Rashord (Martial 79), Lukaku.

Kampen kommer altså midt mellom to PL-kamper, mot antatt svakere motstand. Mourinho har imidlertid uttalt at han ikke kommer til å bytte ut alle, og vi kan også legge til at portugiseren i motsetning til en del andre PL-trenere ofte stiller med sterke ellevere i cupene.

Det kan imidlertid antas at Ashley Young får seg en hvil. Det sammen kan vi si om Matic, som angivelig har spilt med skade den siste tiden.

Det kan bety retur for noen av de som har vært en del ute: Victor Lindelöf, og kanskje får vi også se Axel Tuanzebe igjen? Mkhitaryan er også aktuell, ifølge Mourinho.

Dessuten er dette en fin anledning til å hvile Lukaku, som Mourinho nylig understrekte at spiller mye. Dermed er det kanskje duket for Zlatan-comeback fra start?

Hvilke 11 mener du bør Mourinho starte med mot Bristol City?

Bristol City

The Robins var av mange eksperter tippet å rykke ned i forkant av denne sesongen.

Uniteds motstandere har isteden vunnet fire av sine siste fem i Championship, og er i tillegg ligacupens mestscorende lag med 14 kasser.

Med Lee Johnson ved roret ligger klubben på tredjeplass på nest øverste nivå, og summa sumarum er det egentlig et potensielt bananskall vi møter.

LES OGSÅ: Har kjøpt dyr rødvin til idolet.

Det som imidlertid taler for United-seier, er at også Bristol har en viktig ligamatch kort tid etter.

– Det er en viktig kamp, men det er sannsynligvis den minst viktige denne måneden gitt hvor vi ønsker å være og hvor vi befinner oss i ligaen, sa forsvarsspiller Aden Flint til BBC i forkant av oppgjøret.

– Havner vi der vi ønsker, kommer vi til å spille mot lag som United hver eneste uke neste sesong, sa han videre.

 

(Saken fortsetter under bildet)

SKADESKUTT: Midstopper Aden Flint er en av få tilgjengelige førstelagsspillere for et Bristol City midt inne i et tøft kampprogram.

Skader og karantener:

En annen ting som taler for seier er at skadelista til onsdagens motstander er lengre enn Uniteds.

Famara Diedhiou, Milan Djuric, Jens Hegeler, Ivan Lucic, Callum O’Dowda, Gary O’Neil, Eros Pisano og Korey Smith er alle uaktuelle for møtet med United.

Dette laget spilte de med i helgen (2-1 mot Nottingham Forest): Fielding; Wright, Flint, Baker, Magnusson; Brownhill, Pack, Smith, Bryan; Paterson (Taylor, 77′), Reid (Woodward, 90+2′).

Se opp for:

Bobby Reid.

Den tidligere midtbanespilleren er 1.70 høy, og har 10 mål og to målgivende på de 22 første kampene i Championship.

24-åringen har etter å ha virkelig slått gjennom på førstelaget i år blitt omskolert til spiss, og akademiproduktet har virkelig fylt skoene til Tammy Abraham som forlot klubben etter at utlånet hans løpte ut og dro til Swansea før sesongen.

Statistikk:

Tidligere kamper: 

United og Bristol City møtes for aller første gang i Ligacupen, og for første gang i en toppturnering siden februar 1980.

United vant den gang 4-0, etter scoringer fra Joe Jordan, Sammy McIlroy og Geoff Merrick (selvmål).

Obs:

Bristol City er den første klubben fra lavere divisjoner som har greid å slå ut tre lag fra Eliteserien i England siden Bradford gjorde det samme i 2012/13. Kun et annet lag fra lavere divisjoner har slått ut flere eliteserielag i en ligacupturnering tidligere – Sheffield Wednesday i 1990-91, da de slo ut Derby, Coventry og Chelsea og overvant United i finalen.

Det er Stoke, Palace og Watford som har fått unngjelde av Bristol på deres ferd til kvartfinalen.

Ellers:

  • United har nå nådd kvartfinale i syv av de siste ti sesongene. De har gått til semi i fire av de siste seks kvartfinalene.
  • Men United har blitt slått ut i tre av sine siste ligacupmatcher mot lag fra en lagere divisjon (Palace i 2011/12, MK Dons i 2014/15 og Middlesbrough i 2015/16).
  • Mourinho har vunnet ligacupen flest ganger av alle aktive trenere (fire ganger)

Slik gikk det i forrige runde:

Bristol City 4-1 Crystal Palace og Swansea 0 – 2 United.

Dommeren:

DØMMER: Mike Dean

Mike Dean. Han er velkjent for United-fansen, og en svært erfaren dommer. Han får med seg Graham Scott som fjerdedommer, og Simon Long/Ian Hussin som assistentdommere.

 

Powered by Labrador CMS