– Seier utrolig viktig

SAF er ennå ikke kommet over tapet i 1991.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 20 år etter at han ledet Manchester United til klubbens første Ligacup-finale med han som manager, har Sir Alex ennå ikke kommet over det forsmedelige 1-0-tapet for Sheffield Wednesday.

"Jeg har tapt tre Ligacup-finaler," sa Ferguson til MUTV. "Den første gangen, da vi tapte mot Sheffield Wednesday, var det fordi jeg tok ut feil lag. Jeg gikk for en midtbane som aldri hadde tapt en kamp, men jeg skulle brukt Mike Phelan i den kampen. Vi tapte 1-0 etter et mål av John Sheridan."

Avgjørelsen virker å ergre Sir Alex den dag i dag, og foran dagens kamp mot Aston Villa virker han bestemt på å ikke gjøre noen feil i laguttaket, slik han selv hevder han gjorde i 1991.

"Wembley er en stor begivenhet som må nytes. Den beste måten å nyte den på er ved å vinne."

Ferguson har som de fleste vet de senere årene brukt cupen til å gi unge talenter viktig kamperfaring, og årets sesong har ikke vært noe unntak. I semifinalene mot Manchester City begynte derimot skotten å sende utpå et noe mer erfarent lag, og nå som finalen står for tur er det lite sannsynlig at han setter opp en ellever bestående av utelukkende unggutter.

"Det er ingen tvil om at når du drar til Wembley, når du nærmer deg stadion og ser fansen din heie deg frem, så forstår du hvor viktig det hele er. Vi ønsker å vinne og alle spillerne ønsker å spille finalen."

Kilde: manutd.com

Powered by Labrador CMS